ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σταμολάμπρου: "Το κεφάλαιο του Ολυμπιακού είχε κλείσει από τον Απρίλιο για μένα, όλα έγιναν γρήγορα με τον Παναθηναϊκό"

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου
Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου EUROKINISSI SPORTS - ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου δήλωσε ότι είχε κλείσει για αυτήν το κεφάλαιο του Ολυμπιακού από τον Απρίλιο, προσθέτοντας ότι ο στόχος της ήταν να αγωνιστεί στο εξωτερικό - και μάλιστα ήταν κοντά σε τουρκική ομάδα - πριν τελικά εμφανιστεί ο Παναθηναϊκός.

Η Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου πήρε την μεγάλη απόφαση το καλοκαίρι να αφήσει τον Ολυμπιακό για τον Παναθηναϊκό έπειτα από 5 χρόνια με τα "ερυθρόλευκα". Μιλώντας στο "ΕΟΚ WebRadio" και την εκπομπή "Άμεσο Ριπλέι" αναφέρθηκε σε αυτή της την απόφαση, καθώς και στο γεγονός ότι η Ελλάδα θα φιλοξενήσει έναν όμιλο και την τελική φάση του EuroBasket Γυναικών 2025.

Αναλυτικά η διεθνής γκαρντ δήλωσε:

Για την απόφαση να αποχωρήσει από τον Ολυμπιακό και να μετακινηθεί στον Παναθηναϊκό: "Είναι μια τελείως καινούργια “σελίδα”. Μετά από 5 χρόνια στον Ολυμπιακό επέλεξα να κάνω αυτήν την μετακίνηση. Το κεφάλαιο του Ολυμπιακού είχε κλείσει για μένα απ’ τον Απρίλιο.

Κοιτούσα πάρα πολύ και την προοπτική του εξωτερικού, είχα επαφές και με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο έγιναν όλα πάρα πολύ γρήγορα. Μέσα σε λιγότερο από 40 ώρες υπέγραψα στον Παναθηναϊκό, ενώ ήμουν έτοιμη να υπογράψω σε ομάδα της Τουρκίας.

Μέχρι στιγμής είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένοι απ’ την ομάδα, τις συμπαίκτριές μου, την προπονήτρια. Οι στόχοι μου συμβαδίζουν απόλυτα με του Παναθηναϊκού.

Σίγουρα δεν είναι μια εύκολη μετακίνηση, ωστόσο βρίσκομαι σε ένα κομμάτι της καριέρας μου αρκετά ώριμο, μπορώντας ν’ αντιμετωπίσω μια τέτοια αλλαγή. Το είδα σαν μια πρόκληση και νομίζω ότι ήταν το κατάλληλο βήμα για τη συνέχεια της καριέρας μου".

Για την ανάληψη του EuroBasket Γυναικών 2025 από την Ελλάδα: "Σημαίνει πάρα πολλά, είναι πάρα πολύ ιδιαίτερο και τιμητικό να συμμετέχουμε στην καλύτερη διοργάνωση του ευρωπαϊκού μπάσκετ γυναικών και να το φιλοξενούμε στη χώρα μας.

Επειδή έχω ζήσει αρκετά Ευρωμπάσκετ πλέον, είναι πραγματικά πολύ σημαντική διοργάνωση, είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Εγώ αισθάνομαι ευλογημένη που θα ζήσουμε κάτι τέτοιο στη χώρα μας μπροστά στους δικούς μας φιλάθλους. Ελπίζω και εύχομαι ότι οι Έλληνες και Ελληνίδες θα γεμίσουν το γήπεδο.

Είναι σίγουρα κάτι για το οποίο ανυπομονούμε και νιώθουμε πολύ ευλογημένοι που θα μπορέσουμε να συμμετέχουμε σε μια τέτοια διοργάνωση στη χώρα μας. Είμαι σίγουρη ότι και οι 12 παίκτριες που θα επιλεχθούν για τη διοργάνωση θα ζήσουν κάτι ανεπανάληπτο.

Εμάς, μας είχε πει η Ομοσπονδία ότι θα διεκδικήσει τη διεξαγωγή του Ευρωμπάσκετ 2025, αλλά σίγουρα πρέπει να καταλάβουμε την προεργασία και τη δουλειά που έχει γίνει απ’ την πλευρά της ΕΟΚ για να έρθει μια τέτοια διοργάνωση στην Ελλάδα.

Υπάρχουν πάρα πολλές χώρες που διεκδικούν κάτι τέτοιο και αυτό φάνηκε ότι απ’ τις δύο χώρες που φιλοξενούσαν μια τέτοια διοργάνωση αυτομάτως έγιναν τέσσερις. Οπότε καταλάβουμε πόσες χώρες ήταν υποψήφιες για ν’ αναλάβουν μια τέτοια διοργάνωση".

Για το τι σημαίνει αυτή η επιτυχία για το μπάσκετ Γυναικών: "Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την ανάπτυξη του μπάσκετ γυναικών και των υποδομών των γυναικείων τμημάτων στη χώρα μας. Για ‘μένα, η διοργάνωση αυτή καθ’ αυτή είναι το τελευταίο κομμάτι. Πρέπει να γίνει μια προεργασία που νομίζω ότι την έχουν ξεκινήσει ήδη οι άνθρωποι της ΕΟΚ.

Το μπάσκετ γυναικών πρέπει να μπει στα σπίτια των Ελλήνων και των Ελληνίδων πριν φτάσουμε στο Ευρωμπάσκετ του 2025, ώστε να «καλλιεργηθεί» το έδαφος. Να προβληθούν παιχνίδια στην κρατική τηλεόραση και όχι σε συνδρομητικά κανάλια που δεν έχουν όλοι αυτόματη πρόσβαση, έτσι ώστε να φτάσουμε στο Ευρωμπάσκετ και να δούμε γεμάτα γήπεδα, παιδιά και κορίτσια να τα γεμίζουν, να δουν από κοντά πώς είναι η προσπάθεια της Εθνικής Γυναικών".

Για το γκρουπ με αντιπάλους την Ιταλία, τη Γερμανία και την Τσεχία που είναι και οι συνδιοργανωτές του EuroBasket: "Είναι τα καλύτερα παιχνίδια προετοιμασίας που θα μπορούσαμε να έχουμε, γιατί μιλάμε για άλλες τρεις συν-οικοδέσποινες που είναι πάρα πολύ καλές ομάδες. Όλες οι ομάδες και κυρίως η Ιταλία είναι απ’ τις δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ και σίγουρα η ομάδα μας δε θα παρουσιαστεί αδιάφορη.

Αυτά τα παιχνίδια μπορεί να μη μετρούν για την πρόκριση, αλλά θα μετρήσουν για τα γκρουπ δυναμικότητας στην κλήρωση του Ευρωμπάσκετ, που είναι πολύ σημαντικό. Θα τα αντιμετωπίσουμε με την αντίστοιχη σοβαρότητα, σαν να μην έχουμε προκριθεί στο ευρωπαϊκό".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ