MUNDOBASKET 2023

Σρούντερ: "Πριν 10 χρόνια κανείς δεν ήξερε τους παίκτες πέραν του Νοβίτσκι, ελπίζουμε να κερδίσουμε το σεβασμό στη Γερμανία"

Σρούντερ: "Πριν 10 χρόνια κανείς δεν ήξερε τους παίκτες πέραν του Νοβίτσκι, ελπίζουμε να κερδίσουμε το σεβασμό στη Γερμανία"
FIBA.BASKETBALL

Περισσότερο σεβασμό και αναγνώριση όσων έχει πετύχει η Εθνική Γερμανίας αποζητά ο Ντένις Σρούντερ, που έψεξε τη δημόσια τηλεόραση της χώρας επειδή δεν μετέδωσε τα παιχνίδια του MundoBasket 2023, παρά μόνον τον τελικό της διοργάνωσης.

Η Γερμανία έφτασε στην κορυφή του κόσμου. Ο Ντένις Σρούντερ έγινε ο MVP του MundoBasket 2023. Η χαρά και η περηφάνια του ίδιου και των συμπαικτών του είναι δεδομένη για αυτό το κατόρθωμα. Ωστόσο, η αναγνώριση του μπάσκετ και αυτής της ομάδας στα πάτρια εδάφη δεν είναι τόσο δεδομένη και σε αυτό το κομμάτι στάθηκε αρκετά ο 30χρονος γκαρντ των Τορόντο Ράπτορς στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

"Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Είμαι στην Εθνική πάνω από 10 χρόνια. Πέρσι κερδίσαμε το χάλκινο μετάλλιο στο EuroBasket 2022. Φέτος κάναμε 8-0. Είναι απίστευτο. Είναι ένα απίστευτο γκρουπ. Ο κόουτς έκανε εξαιρετική δουλειά για μας ενώσει. Όλοι έκαναν τα πάντα για να είμαστε επιτυχημένοι. Είναι απίστευτο που κερδίσαμε το χρυσό μετάλλιο. Είναι ευλογία που μοιράζομαι αυτό με τα παιδιά στα αποδυτήρια, με την οικογένειά μου που ήρθε εδώ, με τη γυναίκα μου, με τα παιδιά μου. Είναι απίστευτο.

Απολαμβάνουμε κάθε στιγμή, κάθε παιχνίδι, κάθε προπόνηση. Αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο επίπεδο. Σημαίνει πολλά για εμάς αυτό που πετύχαμε. Γράψαμε ιστορία. Φυσικά ο Ντιρκ Νοβίτσκι είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες όλων των εποχών. Άλλαξε το μπάσκετ. Ήταν πρωταθλητής στο NBA. Τον σέβομαι απεριόριστα και εκτός παρκέ. Ήταν τιμή μου που έπαιξα μαζί του το 2015 στο EuroBasket.

Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι μεγαλώνοντας τον κοιτούσα. Παρακολουθούσα παίκτες όπως ο Μάικ Κόνλεϊ, ο Τόνι Πάρκερ και ο Κρις Πολ. Αλλά όταν πήγα στο NBA και έκανα μια προπόνηση στο Ντάλας, με συνάντησε και μου είπε 'Πάρε τον αριθμό μου, στείλε μου μήνυμα, τηλεφώνησέ με'. Από τότε έχουμε μια υπέροχη σχέση, τίποτα άλλο από αγάπη για εκείνον.

Το να ξεπεράσουμε εκείνη την ομάδα είναι κάτι σπουδαίο για την ομοσπονδία. Δεν θα το είχαμε καταφέρει αν δεν ήμασταν ομάδα. Συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες, του προπονητές, το σταφ, τους ανθρώπους στην ομοσπονδία.

Αρχικά πιστεύαμε ότι το τουρνουά θα ήταν στην τηλεόραση. Μόνο ο τελικός μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση. Το μπάσκετ είναι ένα μεγάλο άθλημα και ελπίζω να κερδίσουμε τον σεβασμό μας για αυτό που κάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια. Μακάρι κάθε παιχνίδι να είναι στην τηλεόραση. Πριν από δέκα χρόνια, όταν ξεκίνησα, είχαμε τον Ντιρκ Νοβίτσκι, αλλά κανείς δεν ήξερε ποια ήταν τα άλλα παιδιά της ομάδας. Τώρα πάμε στην Ιαπωνία και τις Φιλιππίνες και μας ξέρουν. Ελπίζουμε να κερδίσουμε αυτόν τον σεβασμό και στη χώρα μας και να λάβουμε αναγνώριση", είπε ο Σρούντερ.

Το SPORT24 στο Mundobasket 2023

Το Mundobasket 2023 παίζεται στο SPORT24! Δες αναλυτικά το Πρόγραμμα του Mundobasket και τα αποτελέσματα των αγώνων του Mundobasket 2023, παρακολούθησε το Mundobasket live στο Matchcenter και κάνε εγγραφή στα push notifications του SPORT24 αλλά και στο Youtube κανάλι μας για να μαθαίνεις όλες τις εξελίξεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ.

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ