ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Σπανούλης: "Όταν η ομάδα πηγαίνει τόσο καλά είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες, δεν πρέπει να βιάζονται τα νέα παιδιά"

Σπανούλης: "Όταν η ομάδα πηγαίνει τόσο καλά είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες, δεν πρέπει να βιάζονται τα νέα παιδιά"
ΜΗΤΣΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Η περσινή εξαιρετική πορεία του Περιστερίου bwin αύξησε τη ζήτηση για τους αθλητές της ομάδας και έφερε πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για αυτές, αλλά και για τους φετινούς στόχους της ομάδας του, στο περιθώριο της Media Day του συλλόγου. Ειδική μνεία έγινε στους Βασίλη Ξανθόπουλο, Νίκο Χουγκάζ και Τζέιλεν Χαντς.

Λίγο πριν την ανακοίνωση της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας, ο Βασίλης Σπανούλης τέθηκε στη διάθεση των ΜΜΕ στο περιθώριο της Media Day του Περιστερίου bwin για τη σεζόν 2023-24.

Ο 41χρονος Έλληνας τεχνικός μίλησε για στους στόχους της ομάδας των δυτικών προαστίων, στις αρκετές αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ, λόγω της αυξημένης ζητήσης που υπήρχε για τους αθλητές που αγωνίστηκαν πέρσι στο Περιστέρι, ενώ αναφέρθηκε μεμονωμένα και στους Βασίλη Ξανθόπουλο, Νίκο Χουγκάζ και Τζέιλεν Χαντς.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βασίλης Σπανούλης:

"Καταρχάς θέλουμε υγεία. Είναι μία καινούργια ομάδα. Κανένας προπονητής δεν θέλει να αλλάζει 10 παίκτες κάθε χρονιά, το ζητούμενο είναι να έχεις έναν κορμό και να χτίζεις πάνω σε αυτόν για υπάρχει μία συνέχεια. Αυτό είναι λίγο δύσκολο όταν η ομάδα πάει καλά. Μετά από μία τόσο πετυχημένη χρονιά είναι δύσκολο να κρατήσεις τους παίκτες, που σίγουρα επιζητούν να πάνε στην EuroLeague ή κάπου που θα έχουν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος. Αυτό μας γεμίζει χαρά και περηφάνια, γιατί σημαίνει ότι η ομάδα έχει δουλέψει καλά για να έχουν αυτή τη ζήτηση. Κι αυτό μας τιμάει. Και τα παιδιά που έχουν δουλέψει για φτάσουν εκεί και εμάς ως οργανισμό.

Από εκεί και πέρα χτίσαμε μία νέα ομάδα, με λίγο διαφορετικά στοιχεία από τα περσινά. Τα παιδιά έχουν εμπεδώσει αρεκτά γρήγορα τη φιλοσοφία μας και τον τρόπο παιχνιδιού μας. Είμαι πολύ ευχαριστημένος μέχρι στιγμής από την προσπάθεια και την ανταποδοτικότητα στην πληροφορία που τους δίνουμε. Θέλουμε να παίξουμε ένα ελκυστικό μπάσκετ με πολύ καλή άμυνα και αρεκτούς αιφνιδιασμούς. Θέλουμε δουλειά στο πέντε-πέντε, που είναι λογικό μέχρι να βρούμε τις συνεργασίες μας. Κάθε μέρα μαθαίνουμε όλο και περισσότερο ο ένας τον άλλο.

Θέλουμε όπως και πέρσι να γεμίσουμε το γήπεδο, αυτό είναι πολύ σημαντικό για την πόλη του Περιστερίου, όχι μόνο για την ομάδα. Είναι πολύ όμορφο να παίζουμε σε γεμάτο γήπεδο, μας δίνει τεράστια ώθηση. Πέρσι μπορεί να μην ξεκινήσαμε με πάρα πολύ κόσμο, αλλά στο τέλος καταφέραμε να γεμίσουμε το γήπεδο.

Στόχος μας φέτος είναι να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω στην Ευρώπη. Πέρσι ήμασταν σε έναν δύσκολο όμιλο και δεν καταφέραμε να προκριθούμε από τη διαδικασία των playoffs στους 16. Σίγουρα η Μάλαγα είναι ένα από τα φαβορί της διοργάνωσης, όχι μόνο του ομίλου μας φέτος. Εμείς έχουμε φτιάξει μία ομάδα έτοιμη να παλέψει εναντίον όλων των ομάδων. Σε κάθε αγώνα στόχος μας είναι να παίξουμε καλό μπάσκετ για να φτάσουμε στη νίκη. Εμείς δουλεύουμε κάθε μέρα για να είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγώνα.

Εύχομαι να γίνει ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Καταρχάς να υπάρχει πολιτισμός, καλή ατμόσφαιρα, να γεμίσουν τα γήπεδα και να γίνουν καλά και ανταγωνιστικά παιχνίδια που θα τα ευχαριστηθεί ο κόσμος.

Ο Ξανθόπουλος είναι ένα πολύ έμπειρο παιδί και όλοι ξέρουμε ότι είναι πολυτέλεια να τον έχουμε στην ομάδα. Είναι εκπληκτικός χαρακτήρας πάνω από όλα και οικογενειάρχης. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας. Ο Βασίλης ακόμα και σε αυτή την ηλικία δουλεύει πάρα πολύ σκληρά, έρχεται πρώτος και φεύγει τελευταίος από το γήπεδο. Πραγματικά είναι μεγάλη η αγάπη του για το μπάσκετ. Του το έχω πει ότι κάποια στιγμή θα γίνει προπονητής, σκέφτεται προπονητικά.

Το έχω πει, όχι μόνο για τον Χουγκάζ, αλλά για πολλά παιδιά, ότι δεν πρέπει να βιαζόμαστε να πάμε σε μεγάλες ομάδες γρήγορα. Ο Νίκος είναι ένα πολύ μεγάλο κεφάλαιο και για τον Παναθηναϊκό και για εμάς που τον έχουμε τώρα, αλλά και για το ελληνικό μπάσκετ. Θυμάμαι εγώ όταν ξεκινούσα το μπάσκετ είχα μείνει τέσσερα χρόνια στο Μαρούσι, ο Διαμαντίδης ήταν στον Ηρακλή πόσα χρόνια, ο Λάζαρος το ίδιο, ο Νίκος (Ζήσης) το ίδιο, ο Χατζηβρέττας ξεκίνησε από τον Ηρακλή, ο Ντικούδης ξεκίνησε από την Ολύμπια και μετά από την ΑΕΚ. Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να κάνουμε το βήμα παραπάνω. Τα παιδιά πρέπει να έχουν υπομονή, να δουλεύουν, να μένουν στις ομάδες, να δείξουν έργο, να βελτιωθούν και μετά πάντα να πάνε πιο έτοιμοι στις επόμενες ομάδες.

Εμείς με τον Νίκο (Χουγκάζ), όπως και με όλα τα παιδιά, δουλεύουμε πάρα πολύ. Πιστεύουμε πολύ σε αυτόν. Στόχος μας είναι μέσα από τον οργανισμό του Περιστερίου να βελτιωθεί και να φτάσει εκεί που ονειρεύεται, όπως και όλα τα παιδιά. Το βασικό είναι ότι έχει τεράστια όρεξη για δουλειά, είναι πάρα πολλές ώρες στο γήπεδο. Αυτό είναι το πιο βασικό. Ό,τι και να πούμε εμείς, αν το ίδιο το παιδί δεν έχει όρεξη να δουλέψει, δεν θα γίνει ποτέ τίποτα.

Ο Τζέιλεν (Χαντς) είναι ένα υπερταλαντούχο παιδί. Το ταλέντο του είναι πάρα πολύ μεγάλο, ο τρόπος που μπορεί να σκοράρει είναι πολύ υψηλού επιπέδου. Αυτά που πρέπει να μάθει ο Τζέιμς, όπως του έχω πει κατ'ιδίαν είναι ότι πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα, να βελτιώσει τη δημιουργία του, να είναι πιο σταθερός, να περνάει πολλές ώρες στο γήπεδο και να είναι ταγμένος στο μπάσκετ. Είναι πράγματα που πρέπει να τα δουλέψεις και να αφοσιωθείς για να πας στο επόμενο επίπεδο".

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE BASKETBALL CH. LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ