Σπανούλης: “Θα κάνω δέκα παιδιά!”

Κατάθεση ψυχής από τον Βασίλη Σπανούλη ο οποίος συνεχάρη όλα τα μέλη του Ολυμπιακού και τόνισε πως όταν η ομάδα του έχανε κάποιους τίτλους, έμενε ξάγρυπνος... Τι είπε για τους αδερφούς Αγγελόπουλου
Αποστολή στην Πόλη, Αντωνία Μαραγούσια
Ο Βασίλης Σπανούλης έφτασε με καθυστέρηση στη Συνέντευξη Τύπου αμέσως μετά τον τελικό και εντυπωσίασε για μία ακόμα φορά με την ειλικρίνειά του.
Το καλύτερο, πάντως το κράταγε για τα αποδυτήρια, καθώς μετά την κατάκτηση της Ευρωλίγκας, φώναζε πώς ” θα κάνω δέκα παιδιά!“.
“Κάναμε κάτι απίστευτο σήμερα. Κάτι που το αξίζαμε καθ΄όλη τη σεζόν και τα προηγούμενα χρόνια. Οι πρόεδροι αγαπούν την ομάδα, έχουν δώσει την αγάπη, το πάθος και μας δίνουν πάρα πολλά σε μία δύσκολη χρονικά περίοδο για την Ελλάδα”, τόνισε ο Βασίλης Σπανούλης και συνέχισε:
“Είναι μεγάλο κατόρθωμα για όλη την ομάδα, τους παίκτες, για όλους, τους γιατρούς, τους φροντιστές, όλους. Όλοι αξίζουν το τρόπαιο. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την ομάδα. Σε αυτή την ομάδα δείξαμε ότι βελτιωθήκαμε περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα. Καταφέραμε να φτάσουμε στο ΤΟΠ-16 και βρήκαμε μία εξαιρετική χημεία στην ομάδα, ο κόουτς με την εμπειρία του μας βοήθησε πολύ.
Είμαστε οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Ίσως αυτό να μην έχει ξανασυμβεί ποτέ στην ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ”.
Σε ερώτηση για τα όσα πέρασε όταν ο Ολυμπιακός έχανε τους τίτλους: “Δεν ήταν εύκολο. Πέρασα πολλές δύσκολες νύχτες που δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Νύχτες που χάσαμε πρωταθλήματα και τίτλους. Πάντα με ενθάρρυναν να είμαι ο ηγέτης της ομάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τους προέδρους και τον κόσμο. Θα γιορτάσουμε αυτές τις δύο μέρες και μετά θέλουμε να είμαστε εκεί. Θα είναι η επόμενη πρόκληση το ελληνικό πρωτάθλημα.
Παράλληλα, εξέφρασε την πίστη του ότι: “Είναι το ξεκίνημα για να αρχίσει να κατακτάει τίτλους η ομάδα. Έχουμε νέους παίκτες και πιστεύω ότι το αξίζουμε. Στην τελευταία επίθεση πήρα την μπάλα, προσπάθησα να πάω στο λέι απ και ο Κιριλένκο πήγε να με μπλοκάρει. Τον βρήκα ανοικτό, τον εμπιστεύτηκα. Είμαι πολύ χαρούμενος για τον Γιώργο, ήταν το σωστό άτομο στη σωστή στιγμή. Θέλω να τον συγχαρώ.
Είναι ένα απίστευτο τρόπαιο, με όλα όσα έγιναν το καλοκαίρι. Μείναμε ενωμένοι, πιστεύαμε στους εαυτούς μας. Πιστεύαμε σε αυτό το τρόπαιο”.