Σπανούλης: “Ο Ολυμπιακός πάντα στοχεύει ψηλά”

Ο Βασίλης Σπανούλης μίλησε για την κατάκτηση του Διηπειρωτικού Κυπέλλου, το οποίο αφιέρωσε στους ιδιοκτήτες και τον κόσμο του Ολυμπιακού, ενώ τόνισε πως ο συγκεκριμένος τίτλος θα δώσει αυτοπεποίθηση στους "ερυθρόλευκους".
Έναν τίτλο που έλειπε από τη συλλογή του κατέκτησε την Κυριακή ο Ολυμπιακός, ο οποίος με δύο νίκες επί της Πινιέιρος έκανε δικό του το Διηπειρωτικό Κύπελλο.
Ο Βασίλης Σπανούλης εξέφρασε τη χαρά του για την κατάκτηση του συγκεκριμένου τροπαίου, το οποίο θα ανεβάσει ψυχολογικά όλη την ομάδα. Αναλυτικά όσα είπε:
Έλειπε αυτό από τη συλλογή σου…
Εντάξει, είναι κάτι όμορφο. Έχουμε κατακτήσει όλους τους τίτλους τα τελευταία τρία χρόνια. Σίγουρα είναι ένας τίτλος που έλειπε από τον Ολυμπιακό, όπως είπες κι εσύ. Είμαστε χαρούμενοι που τον πήραμε.
Τώρα έρχεται μία πολύ μεγάλη και δύσκολη χρονιά. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι γιατί ο Ολυμπιακός πάντα στοχεύει ψηλά. Αυτόν τον τίτλο τον αφιερώνουμε στους προέδρους μας και στον κόσμο που όπου κι αν παίζουμε μας ακολουθεί. Εύχομαι και θα κάνουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε κι άλλους τίτλους στη συνέχεια.
Είναι ένας καλός οιωνός αυτός ο τίτλος γι’ αυτή την ομάδα; Γιατί υπάρχουν πολλά νέα πρόσωπα.
Σίγουρα είναι ένας καλός οιωνός γιατί υπάρχουν παιδιά που κατέκτησαν για πρώτη φορά κάτι στη ζωή τους. Είναι καλό για την αυτοπεποίθηση της ομάδας. Πολλοί μπορεί να είπαν πως είναι ένας απλός τίτλος και ότι είμαστε ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας. Συμφωνώ αλλά για να φτάσεις σ’ αυτά τα παιχνίδια θα πρέπει πρώτα να κατακτήσεις την Ευρωλίγκα. Και πιστεύω ότι αυτό είναι το σημαντικό ότι καταφέραμε να παίξουμε αυτά τα παιχνίδια επειδή είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης.
Ένα σχόλιο για τους Έλληνες της Βραζιλίας;
Ήταν καταπληκτική η υποστήριξή τους. Σήμερα ήταν ακόμη πιο πολλοί απ’ ό,τι προχθές. Είναι φανταστικό αυτό το πράγμα, να παίζεις στην άλλη έδρα της γης και να υπάρχουν Έλληνες και οπαδοί του Ολυμπιακού που να υποστηρίζουν την ομάδα. Είναι αυτό που λέμε ότι όπου κι αν πάμε οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα μας ακολουθούν.