ΜΠΑΣΚΕΤ

Σούμποτιτς: "Ο Παναθηναϊκός μου απαγόρευσε να πηγαίνω για καφέ στον Πειραιά"

Σούμποτιτς: "Ο Παναθηναϊκός μου απαγόρευσε να πηγαίνω για καφέ στον Πειραιά"

Ο Σλόμποταν Σούμποτιτς μίλησε σε κροατικό ΜΜΕ ενόψει του ποδοσφαιρικού αγώνα κόντρα στην Ελλάδα, εκφράζοντας την προτίμηση του στους Κροάτες, ενώ αναφέρθηκε και στην αντιπαλότητα ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό

Ο Σλοβένος Σλόμποταν (Λευτέρης) Σούμποτιτς, έχει καταγωγή τόσο από την Κροατία, όσο και από την Ελλάδα, από την πλευρά της μητέρας του, με την γιαγιά του να είναι Μικρασιάτισσα, μεγαλωμένη στην Κοκκινιά. Κροατική ιστοσελίδα, λοιπόν, βρήκε την ευκαιρία να ρωτήσει τον 61χρονο προπονητή μπάσκετ (με παρελθόν ως παίκτης στον Άρη, αλλά και ως κόουτς σε Ηρακλή, Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό και Άρη), τόσο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, όσο και για τους δύο ερχόμενους αγώνες ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία, για τα playoffs του Μουντιάλ.

Για το αν θα παρακολουθήσει την αναμέτρηση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Κροατία: "Φυσικά και θα βρίσκομαι στο παιχνίδι και θα υποστηρίζω την Κροατία. Η μητέρα μου θα είναι χαρούμενη και στις δύο περιπτώσεις, μια και έχει τόσο κροατικό όσο και ελληνικό αίμα".

Για το πώς αντιμετωπίζουν οι Έλληνες το παιχνίδι κόντρα στους Κροάτες: "Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία στην Ελλάδα. Το κατάλαβα αυτό δίνοντας συνέντευξη σε ένα ελληνικό περιοδικό. Σέβονται την Κροατική ομάδα, όμως πιστεύουν στους εαυτούς τους. Όλοι αναφέρονται στο θαύμα του 2004 όταν και βρέθηκαν στον ευρωπαϊκό θρόνο. Νιώθουν ενθουσιασμένοι, και το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα αλλά και στα αποδυτήρια είναι πολύ καλό. Έχουν αυτοπεποίθηση. Λυπούνται για ότι δεν θα υπάρξουν φιλοξενούμενοι οπαδοί στα δύο παιχνίδια, καθώς κάποιοι είχαν ήδη προαγοράσει εισιτήρια για το Ζάγκρεμπ".

Για το αν υπάρχει αντιπαλότητα στα αποδυτήρια της Εθνικής ανάμεσα στους παίκτες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού: "Μπορεί να συμβαίνει αυτό, ειδικά όταν τα παιχνίδια της Εθνικής διεξάγονται αμέσως μετά από ένα ντέρμπι όπως αυτό ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, όπου οι παίκτες όχι μόνο πρέπει να βρίσκονται στα ίδια αποδυτήρια, αλλά και στο ίδιο δωμάτιο. Το κοινό, οι δημοσιογράφοι και γενικότερα όλοι δυναμιτίζουν το κλίμα και όλα αυτά στην Ελλάδα είναι συνηθισμένα. Παρ’ όλα αυτά οι τόνοι πέφτουν μετά από τρεις μέρες. Είναι άνθρωποι με έντονη ιδιοσυγκρασία και επιδειξιομανείς, όμως έχουν μία ακαταμάχητη γοητεία. Ένα παράδειγμα όλων αυτών είναι πως όταν ανέλαβα την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού, από τα πρώτα πράγματα που μου είπαν είναι πως δεν μπορώ να πάω για καφέ στον Πειραιά".

Για το αν οι Έλληνες προτιμούν το αμυντικό στυλ παιχνιδιού: " Έχουν συνηθίσει σε αυτό το στιλ παιχνιδιού. Είναι δύσκολο να παίζεις στην Ελλάδα και είναι ελάχιστα τα γήπεδα που βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση. Είναι ανισόπεδα, σε κάποια σημεία δεν υπάρχει γρασίδι και έτσι οι Έλληνες είναι γαλουχημένοι σε αυτό το στιλ. Δεν υπάρχουν οι όμορφες κινήσεις που θα δεις από τους Κροάτες παίκτες".

Για την αλλαγή προπονητή στον πάγκο της Κροατίας: "Μετά από μία αλλαγή προπονητή, η οποία χρειαζόταν οπωσδήποτε υπάρχει ένα θετικό σοκ. Και αυτό φάνηκε στο παιχνίδι στο Κίεβο. Οι παίκτες αφυπνίστηκαν και η αλλαγή προπονητή λειτούργησε θετικά και ήταν η μόνη λύση εκείνη τη στιγμή. Παρ’ όλα αυτά, ήταν και δουλειά των παικτών καθώς μέσα σε μία μέρα ο προπονητής δεν μπορεί να αλλάξει και πολλά. Όπως αντιλαμβάνομαι εγώ το ποδόσφαιρο και από ότι είδα στο παιχνίδι με την Ουκρανία, ήταν μία καλή εμφάνιση και αυτό με κάνει αισιόδοξο".

Για το αν οι Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι μεγαλύτεροι σταρ από αυτούς τους μπάσκετ: "Όχι. Υπάρχει ο Σπανούλης, όπως κάποτε ήταν ο Διαμαντίδης και ο Παπαλούκας. Αυτό συμβαίνει επειδή ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι κορυφαία κλαμπ στην Ευρώπη και κερδίζουν".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ