Σούμποτιτς: “Οδηγός για τη συνέχεια”

Εμφανώς ικανοποιημένος ήταν μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ ο προπονητής του Άρη, Λευτέρης Σούμποτιτς, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του νίκησε δίκαια, παρά το γεγονός ότι δυσκολεύτηκε.
Αρχικά δήλωσε: ” Ήταν ένα παιχνίδι ακριβώς όπως το περιμέναμε και το είχα πει στους παίκτες μου, ότι δεν θα ήταν καθόλου εύκολο. Η ΑΕΚ έχει έμπειρους παίκτες και παλεύει όλα τα παιχνίδια.
Χάσαμε 5-6 λέι απ μόνοι μας αλλά στο τέλος δίκαια κερδίσαμε κάνοντας αυτό ακριβώς που θέλαμε και στην επίθεση και στην άμυνα. Το σημερινό παιχνίδι θα πρέπει να είναι οδηγός για τη συνέχεια“.
Κι όσο για το γεύμα που του παρέθεσε το βράδυ της Δευτέρας ο σύνδεσμος βετεράνων καλαθοσφαιριστών του Άρη σημείωσε: ” Ήταν ένα ευχάριστο βράδυ. Χαίρονται για τα τελευταία αποτελέσματα και μας εύχονται καλή συνέχεια“.
Τέλος, σε ερώτηση για την κατάσταση του Βεργίνη δήλωσε: ” Ο Βεργίνης θα πρέπει να ξεπεράσει το ψυχολογικό πρόβλημα από τον τραυματισμό του, κάτι που δείχνει κατά πολύ στις προπονήσεις“.
Ο Νίκος Χατζηβρέττας μίλησε για τις λίγες επιλογές που είχαν τον τελευταίο καιρό οι “κίτρινοι” και υποσχέθηκε πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη:
” Δεν θέλω να δικαιολογηθώ. Το τελευταίο διάστημα η ομάδα έπαιξε με 6-7 παίκτες και για αυτό δεν είχαμε τον ίδιο ρυθμό. Παιχνίδι με παιχνίδι όμως θα βρούμε τον ρυθμό μας. Θα πρέπει να το κάνουμε γρήγορα για να έχουμε περισσότερη ένταση για 40′“.
Από την πλευρά του, ο τεχνικός της ΑΕΚ, Άγγελος Κορωνιός, είπε: ” Σήμερα είχαμε να παίξουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Έναν τελικό. Γνωρίζαμε τη δυσκολία του παιχνιδιού και ότι μετά την αλλαγή του προπονητή ο Άρης έχει δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο.
Θέλαμε να είμαστε καλοί στην άμυνα, όπως και έγινε, και να ελέγξουμε το ρυθμό. Δεν το πετύχαμε στο πρώτο ημίχρονο με αποτέλεσμα να φάμε κάποια σουτ που δεν έπρεπε να φάμε. Παρόλα αυτά ελέγξαμε το ρυθμό στη συνέχεια, με το παιχνίδι να κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Σε ένα σουτ και σε μία άμυνα. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου από τους οποίους έμεινα ευχαριστημένος από την προσπάθεια και αν συνεχίσουμε έτσι δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα“.
Σε ερώτηση για την τελευταία φάση απάντησε: ” Ο Μάντιτς έκρινε πως έπρεπε να πάρει το τελευταίο σουτ χωρίς να θέλω να τον κατηγορήσω, με τον Νικολαΐδη να ήταν μόνος του στη γωνία. Πήρε όμως την πρωτοβουλία, αλλά δεν μπορώ να τον κατηγορήσω“.
Κι όσο για την κατάσταση στην ομάδα του είπε: ” Τον τελευταίο καιρό παίζουμε όλο με άγχος, με την πλάτη στον τοίχο και παλεύουμε με φαντάσματα. Αυτήν την στιγμή στόχος μας ήταν να κάνουμε το τρία στα τρία και πλέον σκοπό μας είναι να κερδίσουμε το Μαρούσι. Θα πρέπει μέσα από την πίεση το Σάββατο να κερδίσουμε το παιχνίδι“.
Ο Δήμος Ντικούδης ανέφερε: ” Ξέραμε ότι έχουμε να παίξουμε σε μια δύσκολη έδρα, με μια ομάδα που τελευταία είναι σε καλή κατάσταση. Θέλαμε τη νίκη, γιατί χρειαζόμαστε βαθμούς.
Παρότι δεν ήμασταν καλοί στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, καταφέραμε μέσα από την άμυνα στα τελευταία λεπτά να διεκδικήσουμε τη νίκη, δυστυχώς όμως έαν αμυντικό λάθος και μια άστοχη επίθεση δεν μας έδωσε το δικαίωμα να κερδίσουμε“.