Σουηδία – Σλοβενία 83-94: Ήττες για τη Σουηδία, ρεσιτάλ για Χάκανσον στο MundoBasket 2027

Στη δεύτερη αγωνιστική των προκριματικών του Mundobasket 2027, η Σουηδία γνώρισε ήττα από τη Σλοβενία με 83-94, όμως ο Λούντ Χάκανσον ήταν ο κορυφαίος των Σκανδιναβών με εξαιρετική εμφάνιση.
Στο δεύτερο αγώνα των προκριματικών του Mundobasket 2027, η Σουηδία αντιμετώπισε τη Σλοβενία, γνωρίζοντας την ήττα, παρότι ο Λούντ Χάκανσον πραγματοποίησε σπουδαία εμφάνιση, σημειώνοντας 34 πόντους (3/5 δίποντα, 7/11 τρίποντα και 7/7 βολές) και μοιράζοντας 6 ασίστ.
Η Σουηδία μπήκε μουδιασμένα στο παιχνίδι, σκοράροντας μόλις 16 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, την ώρα που η Σλοβενία έφτανε τους 31.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τους Σουηδούς να βρίσκουν ρυθμό και να πετυχαίνουν 26 πόντους έναντι των 18 της Σλοβενίας.
Ωστόσο, η συνολική εικόνα του ματς δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψει το αποτέλεσμα, με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται σε 83-94
Εξαιρετικοί μαζί με τον Χάκανσον ήταν και οι Χάμπτον με 16 πόντους και 4 ριμπάουντ και ο Λούντκβιστ με 14 πόντους και 4 ριμπάουντ, που πρόσφεραν σημαντικές λύσεις στην επίθεση.
Η Σουηδία βρίσκεται πλέον στο 0-2, καθώς στην πρεμιέρα των προκριματικών είχε γνωρίσει ήττα και από την Τσεχία με 97-80 (28/11).
Στο παιχνίδι απέναντι στους Τσέχους, ο Χάκανσον είχε πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό double-double, σημειώνοντας 15 πόντους (4/9 τρίποντα, 3/4 βολές), μοιράζοντας 15 ασίστ και μαζεύοντας 6 ριμπάουντ, μια εμφάνιση που επιβεβαίωσε για ακόμη μία φορά τον ηγετικό του ρόλο.
ΤΑ ΔΕΚΆΛΕΠΤΑ: 16-31, 42-49, 64-73, 83-94