NBA

Σκότι Πίπεν: "Ο Φιλ Τζάκσον ήταν ρατσιστής, γι' αυτό έδωσε το σουτ στον Κούκοτς"

Σκότι Πίπεν και Φιλ Τζάκσον στην είσοδο του Τζέρι Ράινσντορφ στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame το 2016
Σκότι Πίπεν και Φιλ Τζάκσον στην είσοδο του Τζέρι Ράινσντορφ στο Naismith Memorial Basketball Hall of Fame το 2016 2016 AP PHOTO/ELISE AMENDOLA

Ρατσιστή αποκάλεσε τον Φιλ Τζάκσον σε συνέντευξή του στο GQ, πριν εξηγήσει στο Dan Patrick Show πως η κίνησή του να δώσει στον Τόνι Κούκοτς το τελευταίο σουτ σε αγώνα με τους Νικς το 1994 είχε ρατσιστικό υπόβαθρο.

Αυτό που συμβαίνει το τελευταίο διάστημα με τον Σκότι Πίπεν, δεν έχει λογική εξήγηση. Ο "Ινδιάνος" τα βάζει με όλους, τα έβαλε με τον Κέβιν Ντουράντ, τα έβαλε με τον Τσαρλς Μπάρκλι, τα έβαλε με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και με τον Μπεν Σίμονς για την αστοχία τους στις βολές, τη Δευτέρα (28/6) ήρθε η σειρά του Φιλ Τζάκσον να μπει στο στόχαστρο του παλαίμαχου φόργουορντ.

Ο Πίπεν φιλοξενήθηκε στο Dan Patrick Show και όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει το περίφημο ματς με τους Νικς στα playoffs του 1994 (για το οποίο μίλησε πρόσφατα σε συνέντευξή του στο GQ), όταν αρνήθηκε να μπει για το 1.8" επειδή ο προπονητής του σχεδίασε ένα play που έδινε την μπάλα στον Τόνι Κούκοτς, έδωσε τη δική του διάσταση στη συμπεριφορά του πολυνίκη τεχνικού.

"Ήταν ρατσιστική απόφαση" είπε ο Πίπεν, με τον Νταν Πάτρικ να του εξηγεί πως: "Λέγοντας αυτό, εννοείς ότι ο Φιλ Τζάκσον ήταν ρατσιστής". Τότε ο Πίπεν απάντησε πως: "Δεν έχω πρόβλημα με αυτό", με τον Πάτρικ να τον ρωτάει ξεκάθαρα αν "θεωρείς ότι ο Φιλ ήταν ρατσιστής;" και τον παλαίμαχο σταρ των Σικάγο Μπουλς να λέει ξεκάθαρα "ω ναι...".

Ο Πίπεν εξήγησε πως, στη χρονιά που οι Ταύροι έπαιξαν χωρίς τον Μάικλ Τζόρνταν, άξιζε να έχει την ευκαιρία να πάρει εκείνος το κρίσιμο σουτ, επειδή έκανε όλη τη βρόμικη δουλειά την ώρα που ο Τόνι Κούκοτς ήταν απλώς ένας ρούκι. "Αυτή ήταν η ομάδα του Σκότι Πίπεν, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν ήταν εκεί. Ποιος ήταν ο επόμενος στην ουρά;" ήταν το ρητορικό ερώτημα του παλαίμαχου μπασκετμπολίστα.

Όσο για τον Τζόρνταν; Είχε να πει και για εκείνον πολλά: "Η απόφασή του να παίξει μπέιζμπολ ήταν εγωιστική, αυτός ήταν όμως ο MJ. Ήταν ο τύπος που πίστευε ότι μπορούσε να τα καταφέρει όλα μόνος του".

Δείτε τι είχε συμβεί εκείνο το βράδυ με τον Τζάκσον και τον Πίπεν:

TAGS NBA ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΟΥΛΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ