Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Συνέντευξη Τύπου Final-4 γυναικών

INTIME SPORTS

Στα γραφεία της ΕΟΚ πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου του Final-4 του Κυπέλλου γυναικών, οι αγώνες του οποίου θα διεξαχθούν το Σάββατο (02/04) και την Δευτέρα (04/04).

Το παρών έδωσαν τόσο οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ, όσο και των ομάδων που θα συμμετάσχουν στην διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο κλειστό της Ηλιούπολης.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο Μιχάλης Βιντζηλαίος: ” Στο Final-4 συμμετέχουν τέσσερις εκ των κορυφαίων ομάδων του γυναικείου μπάσκετ .Πιστεύουμε να έχουμε μια καλή διοργάνωση και θα δούμε ωραίο μπάσκετ“.

Έπειτα ανέφερε: ” Από πλευράς ομοσπονδίας έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια και πιστεύω όλα θα πάνε καλά. Θέλω να συγχαρώ τις ομάδες που έφτασαν ως εδώ και ελπίζω η καλύτερη να σηκώσει την κούπα“.

Ο προπονητής του Αθηναϊκού, Γιάννης Κτιστάκης ανέφερε: ” Όλοι πιστεύουν ότι είμαστε το φαβορί αλλά αυτό δεν σου δίνει αυτοδίκαια το Κύπελλο. Τα παιχνίδια κερδίζονται στο παρκέ και εμείς πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Ελπίζω να έχουμε κόσμο και οι φίλοι του μπάσκετ να ευχαριστηθούν τους αγώνες“.

Η “αρχηγός” της ομάδας, Τούλα Καλέντζου τόνισε: ” Είναι πρόκληση για όλους το Final Four. Δεν αποδέχομαι τον τίτλο του φαβορί. Πρέπει να αποδείξουμε στο γήπεδο ότι είμαστε καλύτεροι. Έχουμε μπροστά μας δυο τελικούς. Περιμένουμε τον κόσμο και ελπίζουμε να έρθει στο γήπεδο γιατί τότε υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το Κύπελλο είναι κάτι ξεχωριστό“.

Ο τεχνικός του Πανιωνίου, Αλέξανδρος Παππάς πρόσθεσε: ” Είναι ιδιαίτερη χαρά που είμαι πρώτη χρονιά στο γυναικείο μπάσκετ και συμμετέχω σε ένα Final Four.Έχουμε επικεντρωθεί στο πρώτο αγώνα καθώς θα αντιμετωπίσουμε την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος, τον Πρωτέα Βούλας. Ο Αθηναϊκός πάντως είναι το φαβορί“.

Η Νατάσα Γκοτζή δήλωσε: ” Είναι όμορφο να συμμετέχεις σε τελική φάση για δεύτερη συνεχόμενη φορά. Το παιχνίδι με τον Πρωτέα είναι πολύ σημαντικό. Ο ερχομός του Δάγλα έχει αλλάξει την ομάδα προς το καλύτερο. Είναι ιδιαίτερο και δύσκολο παιχνίδι. Είμαστε έτοιμες, κυρίως πνευματικά να αντιμετωπίσουμε ένα τέτοιο ματς. Πρέπει να είμαστε σοβαρές και πειθαρχημένες“.

Ο κόουτς του ΔΑΣΑΛ, Αγγελος Γιαννουλάκης είπε: ” Εδώ και χρόνια γίνεται στα Λιόσια καλή δουλειά και κάθε χρόνο ανεβαίνουμε ένα σκαλοπάτι. Κάναμε κάποια πλάνα για το Final Four και ετοιμάσαμε κάποια πράγματα αλλά δυστυχώς τελευταία υπάρχουν πολλά εσωτερικά προβλήματα.

Αλλάξαμε διοίκηση και δεν έχουμε δουλέψει καλά. Θα κάνουμε υπομονή. Θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουμε τα πάντα για να είμαστε ανταγωνιστικοί. Ελπίζω επίσης να λυθούν σύντομα τα προβλήματα και να επανέλθουμε στον καλό μας εαυτό. Θέλουμε να γίνουν καλά παιχνίδια και να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του κοινού και του Τύπου“.

Ο “αρχηγός” του ΔΑΣΑΛ, Νάταλι Πλούμπη συμπλήρωσε: ” Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλες τις ομάδες και να κερδίσει ο καλύτερος. Από την πλευρά μας παρά τα πολλά προβλήματα θα προσπαθήσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί“.

Ο προπονητής του Πρωτέα Βούλας, Αλέκος Δάγλας δήλωσε: ” Θα ήθελα να ξεκινήσω από το γεγονός ότι μας λείπει ο Ανδρέας Μιαούλης, ένας άνθρωπος που αγαπούσε πολύ το γυναικείο μπάσκετ και του είχε δώσει πολλά. Εγώ είμαι εδώ χάρη στον Αργύρη Παπαπέτρου που έφερε την ομάδα μέχρι το Final Four και πρέπει να τον ευχαριστήσω.

Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον Πρωτέα Βούλας, είναι πρότυπο οργάνωσης. Στηρίζεται στις υποδομές και έχει οικονομική σταθερότητα. Είμαστε η πιο άπειρη ομάδα αφού για τα πιο πολλά κορίτσια είναι η πρώτη φορά που μετέχουν σε τέτοια διοργάνωση. Παίζουμε αρκετά καλά τελευταία.

Είμαστε τυχεροί που δεν πέσαμε με τον Αθηναϊκό στον ημιτελικό, το μεγάλο φαβορί, μια ομάδα που έχει ξεφύγει από τα ελληνικά δεδομένα και έχουμε τη δυνατότητα να φτάσουμε ως τον τελικό και εμείς και ο Πανιώνιος. Τέλος κάνω έκκληση προς όλους να έρθει κόσμος στο γήπεδο“.

Η Πέπη Βαλέτα συμπλήρωσε: ” Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο Πρωτέας συμμετέχει για πρώτη φορά σε Final Four. Είναι μια γιορτή του μπάσκετ. Η πορεία μας στο πρωτάθλημα δεν είναι και τόσο καλή και θέλουμε να δείξουμε στο κύπελλο ένα καλό πρόσωπο προκειμένου με αυτό τον τρόπο να ευχαριστήσουμε τη διοίκηση που είναι κοντά μας. Σεβόμαστε τον Πανιώνιο και σκεφτόμαστε μόνο τον πρώτο αγώνα“.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές του Final Four του Κυπέλλου Γυναικών:

Σάββατο 2 Απριλίου

17.00 Πρωτέας Β.-Πανιώνιος (1) Καραβίτης-Νικολακέα (Παπαδόπουλος Κ)

19.00 Αθηναϊκός-ΔΑΣ Άνω Λιοσίων (2) Κουνελές-Κάλφα (Μαυρουδής)

Δευτέρα 4 Απριλίου

17.30 Ηττημένος 1-Ηττημένος 2 Αντερριώτης-Γκαμήλη (Μπισιώτης)

20.00 Νικητής 1-Νικητής 2 Μαγκλογιάννης-Σιώκας (Αλιφραγκής)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ