ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Σφαιρόπουλος: "Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα"

Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography
Photo by: Georgia Panagopoulou / Tourette Photography GEORGIA PANAGOPOULOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Στις κακές αποφάσεις που είχε ο Ερυθρός Αστέρας στην επίθεση και στα πολλά λάθη που έκανε η ομάδα του στάθηκε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μετά από την εκτός έδρας ήττα κόντρα στον Παναθηναϊκό AKTOR.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχθηκε την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού AKTOR μετά την ήττα (82-65) του Ερυθρού Αστέρα στο ΟΑΚΑ, ενώ στάθηκε στην κακή επιθετική λειτουργία της ομάδας του.

"Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την νίκη. Προφανώς ήταν καλύτεροι από εμάς σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Ήταν σημαντικό για εμάς να μείνουμε στη διεκδίκηση μέχρι το τέλος. Είχαμε κάποια διαστήματα που δεν εκτελούσαμε καλά σε επίθεση και άμυνα. Το πιο σημαντικό για εμένα ήταν η εποθετική μας λειτουργία, καθώς καθυστερούσαμε να πάρουμε αποφάσεις και δεν είχαμε ξεκάθαρο πλάνο. Είχαμε 14 λάθη και 12 ασίστ και αυτά τα νούμερα δεν βοηθούν, ειδικά όταν παίζεις εκτός έδρας. Όταν πλησιάσαμε στους 8 πόντους δεν μπορέσαμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Θα έπρεπε να έχουμε κάνει δύο καλές άμυνες και δυο καλές επιθέσεις σε εκείνο το σημείο, δεν το καταφέραμε και το παιχνίδι τελείωσε, όπως τελείωσε. Ολοκληρώσαμε τον πρώτο γύρο, υπάρχει ένας ακόμα. Πρέπει να πολεμάμε παιχνίδι με το παιχνίδι μέχρι το τέλος.

Η ομάδα προσπαθεί να μπει στο δικό μου ρυθμό και να δουλέψει στο δικό μου μοτίβο. Υπάρχουν παιχνίδια που το καταφέρνουμε αυτό και άλλα που το καταφέρνουμε σε μικρότερο βαθμό. Ένα πράγμα που πρέπει να βελτιώσουμε είναι η διάρκεια και η συνέπεια. Πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια για περισσότερα παραγωγικά σε άμυνα και επίθεση λεπτά μέσα στο παιχνίδι, αλλά επίσης πρέπει να έχουμε διάρκεια και από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κάναμε δύο αλλαγές (σσ. Τόπιτς και Γκιλέσπι), οπότε αυτοί οι παίκτες θα χρειαστούν χρόνο για να ενσωματωθούν, αλλά νομίζω θα βοηθήσουν την ομάδα. Σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού δεν λειτουργούμε όπως θα ήθελα. Είναι σημαντικό ο Τόπιτς και ο Γκιλέσπι να μπουν στο ροτέσιον και να βοηθήσουν ο καθένας με τον τρόπο του, για να δημιουργήσουμε ένα σύνολο που θα είναι πιο αποδοτικό", ανέφερε ενδεικτικά ο Έλληνας τεχνικός του σερβικού κλαμπ.

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΦΑΙΡΟΠΟΥΛΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ