EUROLEAGUE

Σφαιρόπουλος: “Έτοιμοι για την επόμενη μάχη”

INTIME SPORTS

Ο Ολυμπιακός δεν τα κατάφερε κόντρα στην Μπαρτσελόνα, όμως Σφαιρόπουλος και Τόμιτς συμφώνησαν ότι η ομάδα οφείλει να δει τα λάθη της και να κοιτάξει τον αγώνα της Παρασκευής (17/4)

Μετά το τέλος του αγώνα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος προσπάθησε να εξηγήσει τι έφταιξε και δεν εμφανίστηκε ο Ολυμπιακός όπως θα ήθελε, όμως οι δηλώσεις του ήταν με το… βλέμμα στο επόμενο ματς.

Αναλυτικά ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως: ” Θέλω να συγχαρώ τη Μπαρτσελόνα γιατί άξιζαν τη νίκη. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι. Στο πρώτο τρίλεπτο παίξαμε σωστά και επιθετικά και αμυντικά, αλλά στη συνέχεια χάσαμε τη συγκέντρωση μας, δεν κάναμε όσα σχεδιάσαμε πριν το ματς και το γεγονός ότι δεν σκοράραμε, μας στοίχισε, δεν είχαμε συγκέντρωση ούτε στην άμυνα μετά από αυτό. Επίσης χάσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, βρεθήκαμε πίσω με διψήφια διαφορά, αλλά ήταν δύσκολο να επιστρέψουμε στο παιχνίδι. Στη συνέχεια βελτιώσαμε κάποια πράγματα στο παιχνίδι, αλλά συνεχίσαμε να μην διαβάζουμε σωστά το παιχνίδι, είχαμε κακές αποφάσεις, δεν παίξαμε ομαδικά και πρέπει τώρα να βελτιώσουμε την εικόνα μας και να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη “μάχη”. Είχαμε προβλήματα τραυματισμών, είχε πρόβλημα ο Σπανούλης και ο Χάντερ και μέσα στο παιχνίδι τραυματίστηκε και ο Ντάνστον. Πιστεύω και ελπίζω να μην είναι σοβαρό. Εμείς έχουμε 17 παίκτες και τους πιστεύουμε όλους και υπολογίζουμε σε όλους. Ελπίζουμε στο επόμενο παιχνίδι να είναι καλύτερα οι τραυματίες μας, είναι πολύ δύσκολο να επιστρέφεις από μακρά περίοδο αποχής λόγω τραυματισμού. Το ριμπάουντ είναι ο συνδυασμός του ύψους, αλλά και του πόσο θες να πάρεις το ριμπάουντ, πρέπει τώρα να βελτιώσουμε τη θέληση μας για να πάρουμε το ριμπάουντ. Στο δεύτερο ημίχρονο επιτρέψαμε στους αντιπάλους μας να πάρουν μόνο τρία επιθετικά ριμπάουντ και αυτός είναι ο τρόπος που θέλουμε να παλεύουν στο αμυντικό ριμπάουντ. Επίσης είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ευστοχία στην επίθεση, αυτό παίζει ρόλο και στο ριμπάουντ μιας και όταν είσαι άστοχος στην επίθεση, αυτό σου κοστίζει και στο μαχητικό σου πνεύμα στην άμυνα. Πρέπει να βελτιώσουμε την επιθετική μας εικόνα στο δεύτερο παιχνίδι“.

Τόμιτς: “Το πρόβλημα ήταν επιθετικό”

Ο συνεργάτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου, Μίλαν Τόμιτς, προσπάθησε να εξηγήσει ότι δεν υπάρχει χρόνος για να μείνει ο Ολυμπιακός προσκολλημένος σε όσα συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι, αλλά πως πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Πιο συγκεκριμένα ο Σερβοέλληνας κόουτς υποστήριξε: ” Δεν υπάρχει χρόνος για απογοήτευση. Σίγουρα όταν χάνεις δεν χαίρεσαι. Έχουμε μια μέρα για να δούμε τα λάθη μας και να προετοιμάσουμε το επόμενο παιχνίδι. Είναι απλώς το 1-0, η σειρά είναι μεγάλη και πρέπει να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Πιστεύω πιο πολύ έφταιξε η δική μας επίθεση, όχι τόσο πολύ τα επιθετικά ριμπάουντ και η άμυνά μας. Στο πρώτο ημίχρονο, παρά τα 12 επιθετικά ριμπάουντ της Μπαρτσελόνα, δεχτήκαμε 35 πόντους. Το πρόβλημά μας ήταν κυρίως επιθετικό. Αυτό πρέπει να αλλάξουμε στο μυαλό των παικτών, να υπάρχει καλύτερη κυκλοφορία. Πρέπει να υπάρχει καλύτερο διάβασμα από την επίθεσή μας. Οι παίκτες μας μπορούν να το κάνουν, γιατί είναι επαγγελματίες και σε υψηλό επίπεδο μπορούν να το καταφέρουν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ