ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ

Σερβία - Βέλγιο 73-74: Με την πλάτη στον τοίχο οι "όρλοβι" για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Σερβία - Βέλγιο 73-74: Με την πλάτη στον τοίχο οι "όρλοβι" για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο
FIBA

Το Βέλγιο κέρδισε εκτός έδρας τη Σερβία (74-73) και έφερε σε πολύ δύσκολη θέση την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς αναφορικά με την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Βέλγιο κέρδισε για δεύτερη φορά στα προκριματικά τη Σερβία και απέκτησε προβάδισμα εν όψει του Β' Γύρου και της προσπάθειας για την εξασφάλιση ενός εισιτήριου για το Παγκόσμιο Κύπελλο -εν αντιθέσει με τη Σερβία που είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο. Μετά το +4 της 28ης Νοεμβρίου 2021, ήρθε το +1 το βράδυ της 4ης Ιουλίου 2022, σε ένα παιχνίδι που ολοκληρώθηκε με μία μέρα καθυστέρηση (δείτε εδώ γιατί).

Όλα αυτά, με τη Σερβία να βρίσκεται στο +8 (71-63) στο 36ο λεπτό της αναμέτρησης, αλλά να παθαίνει μπλακ άουτ και να γνωρίζει μια οδυνηρή ήττα. Θύτης αυτής ήταν ο Εμανουέλ Λεκόμτ, ο οποίος σκόραρε για δύο με 39'' να απομένουν για το τέλος. Το τρίποντο που επιχείρησε ο Βάνια Μαρίνκοβιτς αμέσως μετά ήταν άστοχο κι έτσι οτ Βέλγιο απέδρασε από τη Νις με μια νίκη - χρυσάφι.

Ο Ισμαέλ Μπακό (17 πόντοι, 6 ριμπάουντ), ο Εμανουέλ Λεκόμτ (16 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και ο Ρέτιν Ομπασόχαν (16 πόντοι, 6 ασίστ) έκαναν όλη τη δουλειά για το Βέλγιο, το οποίο είχε 62.5% στο δίποντο και 20 ασίστ για 9 λάθη.

Από την άλλη, τα 17 λάθη αποδείχθηκαν το μοιραίο στατιστικό πρόβλημα για την ομάδα του Σβέτισλαβ Πέσιτς, η οποία είχε αρκετές απουσίες, αλλά και σε κακό βράδυ μερικούς από τους διαθέσιμους παίκτες. Ο Βάνια Μαρίνκοβιτς (14 πόντοι με 4/8 τρίποντα και 2/2 βολέ) ήταν αυτός που προβλημάτισε περισσότερο τη βελγική άμυνα, ενώ διψήφιο αριθμό πόντων σημείωσαν επίσης ο Νεμάνια Μπιέλιτσα (12 πόντοι, 6 ριμπάουντ, 4 λάθη) και ο Αλέκσα Αβράμοβιτς (11 πόντοι).

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-23, 38-38, 60-53, 73-74.

TAGS ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ