ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σερέλης: "Ο Παναθηναϊκός είναι winning team, πρέπει να αλλάξουμε τη νοοτροπία μας"

EUROLEAGUE 2022-2023 /   -
EUROLEAGUE 2022-2023 / - EUROKINISSI SPORTS

Ο Χρήστος Σερέλης τόνισε, μετά από την ήττα στο Mediolanum Forum, πως ο Παναθηναϊκός πρέπει να αλλάξει νοοτροπία σε ό,τι αφορά τον τρόπο προσέγγισης των αγώνων.

Το ντεμπούτο του Χρήστου Σερέλη στον πάγκο του Παναθηναϊκού δεν ήταν νικηφόρο, αφού τα πάντα χάθηκαν στα τελευταία δευτερόλεπτα. Οι 2/2 βολές του Νικολό Μέλι και το άστοχο σουτ δύο πόντων του Ντουέιν Μπέικον αμέσως μετά πλήγωσαν την ελληνική ομάδα, με τον νέο προπονητή του τριφυλλιού να εξηγεί τι πρέπει να αλλάξει από εδώ και πέρα σε αγωνιστικό επίπεδο.

Δεν έμεινε όμως μόνο σε αυτό, αφού αναφέρθηκε επίσης στο πνευματικό κομμάτι και την υποχρέωση όλων να αντιληθούν ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει να κερδίζει συνέχεια.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Ήρθαμε εδώ, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να παίξουμε πολύ σκλληρά. Δεν είχαμε τον χρόνο να αλλάξουμε πολλά, σε άμυνα και επίθεση. Ζητήσαμε από τους παίκτες να αντιδράσουν γιατί είμαστε σε μια κακή κατάσταση τους τελευταίους δύο μήνες.

Νομίζω ότι κάναμε καλή προσπάθεια. Παίξαμε ως ομάδα στην άμυνα. Είχαμε κάποια προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ, ήταν κάτι ρεαλιστικό, γιατί μας έλειπαν παίκτες λόγω τραυματισμού. Με τόσο μικρό ροτέισον λοιπόν ήταν δύσκολο να είμαστε στο 100% στην άμυνα, για σαράντα λεπτά. Στο τέλος, πιστεύω ότι είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε τον αγώνα. Είναι μια νέα αρχή για μας, πρέπει να συνεχίσουμε. Είμαστε μια winning team, πρέπει να κερδίζουμε αγώνες, όχι να τους χάνουμε.

Για τα μεγαλύτερα προβλήματα του Παναθηναϊκού: "Ως προπονητής, μου αρέσει η επίθεση. Θέλω από τους παίκτες μου να μοιράζουν πολύ την μπάλα, ζητάω περισσότερες από 20 ασίστ σε κάθε αγώνα. Στην επίθεση το πρόβλημα είναι ότι δεν βρίσκουμε τα καλύτερα ανοιχτά σουτ. Όταν παίζουμε απομόνωση, πρέπει να βρίσκουμε τον ελεύθερο συμπαίκτη κι από εκεί την έξτρα πάσα. Στην άμυνα, έχουμε πολλά θέματα για να δουλέψουμε. Το πιο σημαντικό είναι πως ο Παναθηναϊκός είναι μια winning team, που αρνείται να χάσει. Θα πρέπει να περάσουμε τη νοοτροπία ότι πρέπει να κερδίζουμε κάθε αγώνα. Η νοοτροπία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για την ομάδα μου".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ EUROLEAGUE ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ