ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σερέλης για Μπέικον: "Η ομάδα πάνω από όλους"

Σερέλης για Μπέικον: "Η ομάδα πάνω από όλους"
ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/INTIME

Ο Χρήστος Σερέλης εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο δεύτερο μέρος του ματς με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ τόνισε πως κανένας παίκτης δεν είναι πάνω από την ομάδα, μετά την απόφασή του να αφήσει εκτός τον Ντουέιν Μπέικον.

Την πρώτη του νίκη σε επίπεδο EuroLeague και μάλιστα με ανατροπή πανηγύρισε ο Χρήστος Σερέλης, που είδε τον Παναθηναϊκό να κάνει ένα εξαιρετικό δεύτερο μέρος σε άμυνα και επίθεση και να εξουδετερώνει τον Ερυθρό Αστέρα στην 28η αγωνιστική της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Έλληνας τεχνικός μετά από το θετικό αποτέλεσμα, αλλά και έπειτα από την απόφασή του να αφήσει εκτός δωδεκάδας τον Ντουέιν Μπέικον: "Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες μου, επειδή έπαιξαν σκληρά στο δεύτερο μέρος και με τον τρόπο που τους έχω ζητήσει από την πρώτη ημέρα που ήρθα εδώ. Όπως είδατε δεν ξεκινήσαμε καθόλου καλά το παιχνίδι, δεν παίξαμε καλή άμυνα και πήραμε καλές αποφάσεις. Στο ημίχρονο μιλήσαμε και είπαμε ότι πρέπει να κερδίσουμε μέσα από την άμυνα. Στο δεύτερο μέρος δεχτήκαμε μόλις 24 πόντους και πήραμε μια νίκη που μας άξιζε.

Το μπάσκετ είναι πιο ενδιαφέρον από τον Μπέικον ή οποιονδήποτε παίκτη. Στο πρώτο μέρος είχαμε κάποια ξεμαρκάριστα σουτ τα οποία τα χάσαμε και αυτό μας έκανε να είμαστε διστακτικοί. Μετά από αυτά τα χαμένα σουτ σταματήσαμε να παίζουμε και άμυνα, δεν ήμασταν δυναμικοί. Τα σουτ μπαίνουν όταν είσαι δυνατός στην άμυνα. Όταν βγάζεις άμυνα έχει αυτοπεποίθηση και στο σουτ. Αυτό ήταν που άλλαξε στο μυαλό της ομάδας. Βγάλαμε άμυνες και αρχίσαμε να πιστεύουμε ότι μπορούμε να σταματήσουμε να τρώμε εύκολα καλάθια.

Για τον Μπέικον δεν έχω να πω κάτι ιδιαίτερο. Δεν έπαιξε ένα παιχνίδι, όπως άλλες φορές δεν έχουν παίξει άλλοι παίκτες. Αυτό που είναι πιο σημαντικό -και όσοι το καταλαβαίνουν πάντα θα παίζουν- είναι ότι η ομάδα είναι πάνω από όλους και ότι η ομάδα για να κερδίζει πρέπει να παίζει έτσι όπως παίξαμε στο δεύτερο μέρος. Δεν υποβαθμίζω καθόλου το θέμα. Είναι η πρώτη μας νίκη μετά από έξι συνεχόμενες ήττες στην EuroLeague. Υπάρχουν κάποια παιδιά που έπαιξαν και δέχτηκαν μόλις 24 πόντους στο δεύτερο μέρος, για αυτά πρέπει να μιλήσουμε. Δεν αισθάνομαι ούτε δικαιωμένος, ούτε μη δικαιωμένος.

Η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα δεν πρέπει να είναι αντίδραση, αλλά η δράση. Έτσι πρέπει να παίζει η ομάδα. Έτσι πρέπει να ξεκινάει, έτσι πρέπει να είναι η φιλοσοφία της. Σε όλα τα παιχνίδια έχουμε αντιδράση, απλά αυτή τη φορά η αντίδραση είχε συνέχεια.

Ο Μαντζούκας παίζει σέντερ αναγκαστικά, προσπαθώντας να βοηθήσει την ομάδα. Όλα τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι βρίσκονται στον Παναθηναϊκό και πρέπει να είναι 100% έτοιμοι να κάνουν ό,τι τους ζητηθεί. Θεωρώ ότι όλοι έχουν καλή νοοτροπία, όλοι έχουν βοηθήσει σε όλα τα παιχνίδια που έχουν παίξει. Είναι πολύ λογικό να κάνουν πολλά λάθη και ο Μαντζούκας έκανε λάθη, στο προηγούμενο παιχνίδι έπαιξε μόλις 2 λεπτά γιατί σε δύο άμυνες έπαιξε άσχημα και δεχτήκαμε 5 πόντους. Δεν πρέπει να μένουμε σε μία εμφάνιση. Εγώ τους πιστεύω όλους και θεωρώ ότι τα νέα παιδιά πρέπει να παίρνουν ευκαιρίες, αλλά είναι σημαντικό να τις αρπάζουν από τα μαλλιά και να μην ξεχνάνε ότι κάθε μέρα είναι μια καινούργια μέρα για αυτούς και να προσπαθούν για το καλύτερο. Δεν είναι αυτή η θέση που θέλω να παίζει ο Μαντζούκας, αλλά για όσο χρειαστεί θα παίζει εκεί για να βοηθήσει την ομάδα".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΕΡΕΛΗΣ EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ