Σερέλης: “Ανέτοιμοι πνευματικά, να δουλέψουμε όσο καλύτερα μπορούμε για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα”

Ο Παναθηναϊκός στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα με το Περιστέρι στάθηκε στο πνευματικό κομμάτι και υποστήριξε πως η ομάδα του άδειασε πνευματικά ενώ σημείωσε πως δεν έχει πολλά να κάνει παρά να δουλέψει με τα σωστά και τα λάθη της για να μπορέσει να φτάσει στον τελικό και εκεί να κάνει το καλύτερο δυνατό για τον τίτλο.
Στο πνευματικό κομμάτι εστίασε ο Χρήστος Σερέλης στις δηλώσεις του κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από το Περιστέρι και σημείωσε πως η ομάδα του θα πρέπει να δουλέψει με τα σωστά και τα λάθη της για να φτάσει στον τελικό και εκεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.
“Να δώσω συγχαρητήρια στο Περιστέρι. Κέρδισε δίκαια. Ήμασταν σίγουροι για τον τρόπο που θα αντιδρούσε και τον τρόπο που θα προσπαθούσε να παίξει σήμερα μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ. Εμείς όπως έχουμε κάνει πολλές φορές φέτος μετά από μια ελπιδοφόρα εμφάνιση δεν παρουσιαζόμαστε όπως πρέπει και νομίζω καθαρά πνευματικά χάθηκε το παιχνίδι. Πέρα την τακτική προσέγγιση, πνευματικά παρουσιαστήκαμε παντελώς ανέτοιμοι και για αυτό χάθηκε το παιχνίδι”.
Έχετε πει πως όταν η ομάδα δεν ξεκινάει καλά έρχεται και η πτώση στη συνέχεια, πως θα αντιδράσει η ομάδα ενόψει της συνέχειας της σειράς;
“Πιστεύω πως σήμερα δεν ήταν τόσο το αμυντικό κομμάτι που δεν παρουσιαστήκαμε καλοί, που κάναμε και εκεί αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο. Ενώ ξέραμε πως το Περιστέρι θα παίξει αρκετά σκληρά στην άμυνα για να μας σταματήσει, δυστυχώς βγήκαμε εκτός αγώνα πάρα πολύ γρήγορα. Δεν είναι μόνο τα ποσοστά μας, που φαίνεται και απ’ αυτό. Είναι από τις κακές επιλογές που πήραμε. Αυτό μας δημιούργησε νευρικότητα και προσπάθησαν οι ποιο έμπειροι παίκτες μας να κάνουμε διαφορετικά πράγματα απ’ όσα έχουμε πει. Ήμασταν κακοί επιθετικά και λόγω της πίεσης του Περιστερίου. Αλλά στο πνευματικό κομμάτι ήμασταν κακοί”.
Υπάρχει κάποια εξήγηση για αυτό το πνευματικό άδειασμα;
“Υπάρχουν πολλές εξηγήσεις, πολλές ερμηνείες μπορούμε να δώσουμε αλλά καμία ερμηνεία δεν μπορούμε να δώσουμε αυτή τη στιγμή. Δεν είναι ούτε η ώρα, ούτε ο χρόνος. Βρισκόμαστε στους ημιτελικούς και θέλουμε να πάμε στον τελικό και εκεί να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι μπορούμε σε όλα τα επίπεδα για να διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα.
Οι ερμηνείες και οι εξηγήσεις για όσα έχουν γίνει αυτή τη χρονιά στα συζητάμε μέσα στην ομάδα καθημερινά. Θα προσπαθήσουμε όλα αυτά να τα λύσουμε και να φτιάξουμε μια ομάδα όπως θέλουμε με όλα μας τα λάθη και με όλα μας τα σωστά να συνεχίσουμε να δουλεύουμε”.