ΣΕΠΚ

ΣΕΠΚ: "Είμαστε αντίθετοι με την αύξηση των ξένων αθλητών στις ομάδες"

BASKET LEAGUE 2021-2022 /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2021-2022 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης τάχθηκε κατά της επικείμενης αύξησης των ξένων στη Basket League.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Προπονητών Καλαθοσφαίρισης κατέστησε σαφές πως τάσσεται κατά της αύξησης των ξένων αθλητών στη Basket League. Οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ αναμένεται να επικυρώσουν τη συγκεκριμένη τροποποίηση τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου, κάτι το οποίο όμως φέρνει την αντίδραση τόσο του ΣΕΠΚ όσο και του ΠΣΑΚ, ο οποίος επίσης εξέδωσε σχετική ανακοίνωση μέσα στην ημέρα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΠΚ:

"Παρακολουθούμε με μεγάλη αγωνία τις εξελίξεις στο χώρο του μπάσκετ και πραγματικά μας προκαλεί απορία η εκφρασμένη επιθυμία κάποιων ομάδων να αυξηθεί ο αριθμός των ξένων αθλητών ανά ομάδα.

Μια τέτοια απόφαση θα επηρεάσει όλο το οικοδόμημα του ελληνικού μπάσκετ που τα τελευταία χρόνια έχει τριγμούς, με δυσμενείς συνέπειες όχι μόνο για τους Έλληνες αθλητές, την ελληνική οικονομία αφού οι προϋπολογισμοί των ομάδων θα διοχετεύονται στο εξωτερικό, αλλά και για την εικόνα του ελληνικού αθλητισμού καθώς στις ελληνικές ομάδες η πλειοψηφία των αθλητών θα μπορεί να είναι αλλοδαποί.

Ο ΣΕΠΚ είναι αντίθετος με την αύξηση των ξένων αθλητών στις ομάδες για τους λόγους που προαναφέρθηκαν και επισημαίνει ότι τέτοιες αποφάσεις θα πρέπει να λαμβάνονται με περισσότερη περίσκεψη, προγραμματισμό, αιτιολόγηση και να έχουν οδηγό το συμφέρον του αθλήματος και όχι άλλες σκοπιμότητες".

TAGS ΣΕΠΚ ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ