ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Γιασικεβίτσιους: "Είμαι παιδί του Κάουνας, την ώρα του αγώνα θα υπάρχουν πολλά συναισθήματα"

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε στιγμιότυπο από τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός την σεζόν 2020/21
Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους σε στιγμιότυπο από τον αγώνα Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός EUROKINISSI

Η Μπαρτσελόνα θα αντιμετωπίσει αύριο (4/12, 20:00) τη Ζάλγκιρις στη Ζαλγκίριο Αρένα, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να επιστρέφει στο Κάουνας, αυτή τη φορά όμως ως αντίπαλός. Οι "Μπλαουγκράνα" μάλιστα, δημιούργησαν ένα τρομερό βίντεο με αφορμή την επιστροφή αυτή (VIDEO).

Η Ζάλγκιρις θα υποδεχθεί την Παρασκευή (4/12, 20:00) την Μπαρτσελόνα και τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, για το πρώτο ματς του Λιθουανού τεχνικού, απέναντι στην πρώην ομάδα του, εν όψει της 12ης αγωνιστικής της EuroLeague 2020-21.

Οι "Μπλαουγκράνα" λοιπόν δημιούργησαν ένα όμορφο 3λεπτο βίντεο, στο οποίο το "παιδί του Κάουνας" όπως ο ίδιος χαρακτηρίζει τον εαυτό του, μιλά για την επιστροφή αυτή.

"Είμαι ένα παιδί του Κάουνας, εκεί γεννήθηκα και μεγάλωσα. Πήγαινα στο γήπεδο διαρκώς με τους γονείς μου και ήμουν πάντα τρελός με τη Ζαλγκίρις. Ήταν πάντα το πιο σημαντικό πράγμα στη ζωή μου.

Ήταν υπέροχα χρόνια, καταφέραμε να χτίσουμε δυνατό δεσμό με παίκτες και οπαδούς. Γίναμε οικογένεια και εκτός γηπέδου και αυτό φάνηκε στα αποτελέσματα. Όταν θα έρθει η ώρα του αγώνα, σίγουρα θα υπάρχουν πολλά συναισθήματα, αλλά αυτή είναι η ζωή", δήλωσε αρχικά.

Ενώ συνέχισε, αναφερόμενος στον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα ως κόουτς: "Δεν υπάρχουν κανόνες για το πως εξελίσσεται κάποιος σε προπονητής. Οι δρόμοι είναι πολλοί, αλλά έχει να κάνει με το πόσο σοφός είσαι, πόσο προσαρμόζεσαι, πόσο θέλεις να μάθεις και πόσο αγαπάς το επάγγελμα αυτό. Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να μάθεις, είναι ότι δεν έχει σημασία το τι ξέρεις, αλλά τι μπορείς να περάσεις στους παίκτες σου, αφού αυτοί είναι που που αποφασίζουν τα παιχνίδια".

Από την άλλη ο νυν τεχνικός της Ζάλγκιρις, Μάρτιν Σίλερ, τόνισε: "Ο κόουτς Σάρας είναι ένας αδιαμφισβήτητα ένας θρύλος του συλλόγου. Δεν είναι βασικά απλά ένας θρύλος, είναι κάτι περισσότερο, αφού πρόκειται για ένα μπασκετικό είδωλο στην Ευρώπη. Ωστόσο, δε μπορώ να το σκεφτώ, έχουμε πολλές προκλήσεις, πρέπει να συνεχίσουμε να εκπροσωπούμε το σύλλογο, την πόλη, την ομάδα κι έχουμε μεγάλη περηφάνια".

Μάλιστα, στον Λιθουανό προπονητή, αναφέρθηκαν τόσο ο φόργουορντ της ομάδας του, Μπράντον Ντέιβις, όσο και οι πρώην παίκτες του στη Ζάλγκιρις, Τόμας Γουόκαπ και Αρτούρας Μιλάκνις.

Ο πρώτος δήλωσε: "Είναι ένας από αυτούς τους προπονητές, που όσο περισσότερο παίζεις γι’ αυτόν καταλαβαίνεις την οπτική του γωνία και πως βλέπει τα πράγματα. Έχω δει από πρώτο χέρι τι μπορεί να κάνει μια ομάδα υπό τον έλεγχο του".

Ενώ, ο Γουόκαπ, σημείωσε: "Έμαθα πολλά από τον κόουτς Σάρας. Από το πως να παίζω ως πόιντ γκαρντ, μέχρι όσα μου έμαθε".

Τέλος, ο Αρτούρας Μιλάκνις, δήλωσε: "Άλλαξε πολλά στην ομάδα, τη νοοτροπία των παικτών, έκανε τεράστια δουλειά εδώ".

Δείτε το Video:

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ