ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Σαντ Ρος: "Πολλοί νέοι παίκτες δεν ξέρουν τι χρειάζεται για να είσαι σε αυτό το επίπεδο"

Σαντ Ρος: "Πολλοί νέοι παίκτες δεν ξέρουν τι χρειάζεται για να είσαι σε αυτό το επίπεδο"
INTIME SPORTS

Ο Χάουαρντ Σαντ Ρος έκανε σκληρή αυτοκριτική για τη συνολική παρουσία του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ τη φετινή σεζόν στην EuroLeague, κάνοντας λόγο για πνευματικό πρόβλημα εντός της ομάδας.

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γνώρισε ακόμη μια βαριά ήττα στην EuroLeague, γεγονός που έφερε τον Χάουαρντ Σαντ Ρος να κάνει την αυτοκριτική για όσα πάνε στραβά φέτος στην ομάδα. Ο γκαρντ/φόργουορντ των πρασίνων δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του, είπε όσα πιστεύει για τη φετινή κατάσταση και στάθηκε στο κομμάτι της πνευματικής (αν)ετοιμότητας εντός των αποδυτηρίων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ανάγκη όλοι να αφήνουν στην άκρη αυτά που δεν τους αρέσουν, προκειμένου να προοδεύσει η ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

"Θα μπορούσε να είναι χειρότερα. Υπάρχει ένας πόλεμος σε εξέλιξη, αυτό είναι το πραγματικά χειρότερο. Κάποιες φορές κερδίζεις, κάποιες χάνεις έναν αγώνα. Αισθάνομαι πως απογοητεύσαμε τους πάντες με το πώς παίξαμε στο πρώτο δεκάλεπτο. Μπορεί να βάλαμε 10 πόντους, αλλά κάλλιστα θα μπορούσαμε να είχαμε δεχθεί 18 ή 20 πόντους. Όχι 30 πόντους. Αυτό είναι απαράδεκτο, ειδικά όταν παίζεις στο γήπεδό σου.

Αισθάνομαι ότι είναι θέμα ενότητας. Πολλοί νέοι παίκτες δεν έχουν ακόμη όλη την ιδέα πώς είναι να βρίσκεσαι σε αυτό το επίπεδο, τι χρειάζεται να είσαι σε αυτό το επίπεδο. Δυστυχώς, τόσο εγώ και όσο και τα άλλα παιδιά δεν έχουμε αυτό που χρειάζεται σε πνευματικό επίπεδο. Αισθάνομαι πως όλοι μπορούμε να παίξουμε μπάσκετ, αλλά όταν μιλάμε για την EuroLeague έχει να κάνει σε πολύ μεγάλο βαθμό με το πνευματικό κομμάτι. Πρέπει να είσαι σκληρός κάθε βράδυ.

Νομίζω ότι συνολικά δεν περνάμε καλά για να μείνουμε ενωμένοι. Ελπίζω πως κανείς δεν θα πάρει προσωπικά αυτό που θα πω, αλλά νιώθω ότι κάποιος έχει πρόβλημα με το πώς "τρέχουμε" την επίθεση και την άμυνα, κάποιος άλλος μπορεί να έχει πρόβλημα γιατί δεν μιλάμε στην άμυνα. Όλοι έχουμε θέματα, πράγματα με το οποία πρέπει να λειτουργήσουμε. Είναι πολλά που πρέπει να γίνουν, γιατί στο τέλος επηρεάζεται η ομάδα. Οπότε πρέπει να αφήνεις τα υπόλοιπα στην άκρη και να κάνεις το καλύτερο για την ομάδα, είτε σημειώνεις 1 είτε 30 πόντους".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ