ΜΑΡΟΥΣΙ

Σαν Σήμερα: Το Μαρούσι κατακτά το Κύπελλο Σαπόρτα

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΑΠΟΡΤΑ  ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ/ ΣΑΛΟΝ -ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΑΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ/ ΣΑΛΟΝ -ΜΑΡΟΥΣΙ EUROKINISSI

Σαν σήμερα, το 2001, το Μαρούσι επικράτησε της Σαλόν στη Βαρσοβία και κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τζίμι Όλιβερ.

Δεκαεννιά (19) χρόνια συμπληρώνεται από το βράδυ που το Μαρούσι κατέκτησε το Κύπελλο Σαπόρτα στη Βαρσόβια. Σαν σήμερα, το 2001, η ομάδα των βορείων προαστίων κέρδισε τη Σαλόν (74-72) στον τελικό της Βαρσοβίας και έφτασε μέχρι το τέλος του δρόμου σε μια εντυπωσιακή ευρωπαϊκή πορεία, τρία μόλις χρόνια μετά την άνοδο στα σαλόνια της Α1.

Υπό την καθοδήγηση του Βαγγέλη Αλεξανδρή, το Μαρούσι έγινε η έκτη ελληνική ομάδα που φτάνει στην κατάκτηση ενός ευρωπαϊκού τίτλου. Ο Τζίμι Όλιβερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του τελικού με τους 31 πόντους που σημείωσε, ενώ καθοριστικός ήταν επίσης ο Ασράφ Αμάγια με 17 πόντους. Το παιχνίδι κρίθηκε με 2/2 βολές του Σωτήρη Νικολαΐδη στα 15'' για το τέλος.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΑΠΟΡΤΑ  ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ/ ΣΑΛΟΝ -ΜΑΡΟΥΣΙ
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΣΑΠΟΡΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ/ ΣΑΛΟΝ -ΜΑΡΟΥΣΙ EUROKINISSI

Παρεμπιπτόντως, στη Βαρσοβία ο Βαγγέλης Βουρτζούμης έγραψε ιστορία, δεδομένου ότι κατέκτησε τον τρίτο ευρωπαϊκό τίτλο της καριέρας του με τρίτη διαφορετική ομάδα. Είχαν προηγηθεί τα τρόπαια με τον Άρη (Κύπελλο Κυπελλούχων 1993) και τον Παναθηναϊκό (Κύπελλο Πρωταθλητριών/Ευρωλίγκα 1996).

ΜΑΡΟΥΣΙ (Αλεξάνδρης): Όλιβερ 31 (6/9 δίποντα, 3/9 τρίποντα, 10/10 βολές), Αμάγια 15 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Μασλαρινός 4, Φαλέκας 13 (1), Εφθίμοφ 7 (18 ριμπάουντ), Νικολαΐδης 4, Μαρμαρινός, Βουρτζούμης, Μανωλόπουλος.

ΣΑΛΟΝ (Ερβέ): Τζιφά 4, Τζάκσον 12, Γκούλιας 10, Λι 19 (4), Όουενς 7 (1), Τόμιτς, Οστρόφσκι 14, Βεσπασιέν, Χέι 6 (2).

TAGS ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ