ADIDAS NEXT GEN

Σαμοντούροβ: "Ο Σπανούλης με βοήθησε εντός και εκτός γηπέδου με τις συμβουλές του"

Σαμοντούροβ: "Ο Σπανούλης με βοήθησε εντός και εκτός γηπέδου με τις συμβουλές του"
EUROKINISSI

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ ήταν από τα ταλέντα που ξεχώρισαν στο τουρνουά Adidas Next Generation και μίλησε στην σελίδα της EuroLeague για τις συμβουλές του Σπανούλη αλλά και τον ρόλο των Διαμαντίδη-Αλβέρτη στην συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού μπάσκετ. Ο λόγος για τον Αλέξανδρο Σαμοντούροβ που έκλεψε τις εντυπώσεις στο τουρνουά της EuroLeague, Adidas Next Generation εκεί όπου αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη.

Ο 17χρονος αθλητής που εδώ και λίγες μέρες ανήκει στον Παναθηναϊκό με τον οποίο υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το 2028, αγωνίζεται στην Ακαδημία ΔΕΚΑ της Θεσσαλονίκης και θα ενσωματωθεί στο πράσινο ρόστερ από τη σεζόν 2022-23.

Ο Σαμοντούροβ μίλησε στη σελίδα της EuroLeague για την εμπειρία του τουρνουά με προπονητή τον Σπανούλη, το πως ο "Kill Bill" τον έχει βοηθήσει αλλά και τους Αλβέρτη και Διαμαντίδη που έπαιξαν μεγάλο ρόλο στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Παναθηναϊκό.

"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που συμμετείχα στο τουρνουά. Μόνο καλύτερος μπορώ να γίνω παίζοντας απέναντι σε τέτοιους παίκτες και έχοντας αυτόν τον προπονητή.

Ο Σπανούλης με έχει βοηθήσει πολύ με τις συμβουλές του τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδου και η επιρροή του με κάνει να θέλω να γίνω καλύτερος παίκτης. Είναι τιμή μου που επιλέχθηκα σε μία από τις ομάδες και είναι πολύ σημαντικό για παίκτες σαν εμένα το να έχω την ευκαιρία να παίξω σε αυτό το επίπεδο".

Για τον ρόλο που έπαιξαν οι Διαμαντίδης και Αλβέρτης στην συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό ανέφερε: "Το ότι αυτοί οι δύο είναι στην ομάδα έπαιξε μεγάλο ρόλο στην απόφασή μου. Θεωρώ πως θα με βοηθήσουν να γίνω καλύτερος παίκτης, όπως έγινε και με τον Νίκο Χατζηβρέττα. Ό,τι ξέρω για το μπάσκετ το έμαθα από εκείνον και συνεχίζει να με υποστηρίζει".

Για τα παιχνίδια του U18 Rising Stars όπου αναδείχθηκε MVP ανέφερε: "Κάθε παιχνίδι ήταν πολύ όμορφο αλλά την επόμενη μέρα ήμουν αφοσιωμένος στο επόμενο ματς και θεωρώ πως βοήθησα την ομάδα μου"

TAGS ADIDAS NEXT GEN EUROLEAGUE ΣΑΜΟΝΤΟΥΡΟΒ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΠΑΝΟΥΛΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ