ΕΛΛΑΔΑ

Σαμοντούροβ: Η μάχη Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού κι ο coach Σπανούλης

Σαμοντούροβ: Η μάχη Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού κι ο coach Σπανούλης
INTIME

Ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ διέλυσε τον ανταγωνισμό στο Rising Stars, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός δίνουν μεγάλη μάχη για να τον αποκτήσουν και ο Βασίλης Σπανούλης τον περιμένει σε λίγες ημέρες στην αγκαλιά του. Αυτός είναι ο 17χρονος σούπερ ταλαντούχος ψηλός της ΔΕΚΑ.

Στα 17 του χρόνια, είναι ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Με ύψος 209 εκατοστών και με τεράστιο άνοιγμα χεριών, ο Αλέξανδρος Σαμοντούροβ θεωρείται ο επόμενος μεγάλος παίκτης του ελληνικού μπάσκετ, δικαίως, καθώς όσοι παρακολούθησαν το μεσημέρι της Κυριακής (27/2) τον τελικό του Rising Stars στην Πάτρα, τον είδαν να διαλύει τον ανταγωνισμό με 30 πόντους και 13 ριμπάουντ στα 40 λεπτά που έμεινε στο παρκέ απέναντι στον Ολυμπιακό.

Με καταγωγή από την Γεωργία, ο Σαμοντούροβ γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και μεγάλωσε στις Δυτικές Συνοικίες. Πρόκειται για σκληρό εργάτη, είναι ταπεινό παιδί και πολύ συγκεντρωμένο στον στόχο του και διαλύει όποιον βρίσκει απέναντί του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Δεν είναι εύκολο για ένα παιδί να σταθεί στα εθνικά πρωταθλήματα, καθώς το μπάσκετ είναι πολύ δυναμικό και συχνά σκληρό, ωστόσο ο Σαμοντούροβ δεν στέκεται απλώς, αλλά καταφέρνει και να κυριαρχεί κάθε Κυριακή.

Ο νεαρός ψηλός, που προορίζεται για την θέση του πάουερ φόργουορντ, έχει ήδη μιλήσει και με τον Ολυμπιακό και με τον Παναθηναϊκό. Οι Πειραιώτες μέσω του αθλητικού Διευθυντή Χρήστου Μπαφέ τον συνάντησαν στην Σταυρούπολη, μία μέρα πριν από τον αγώνα με τον Άρη στο Αλεξάνδρειο, οι πράσινοι τον γνώρισαν στο προηγούμενο Rising Stars, με τους Αλβέρτη, Διαμαντίδη, Παππά να είναι στο γήπεδο. Ο Σαμοντούροβ έχει ακόμα μία σεζόν στο εφηβικό, θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχαιρετήσει την ΔΕΚΑ στο τέλος της τρέχουσας περιόδου, ωστόσο δεν έχει πάρει ακόμη την απόφασή του για το επόμενο βήμα στον δρόμο προς την καθιέρωση.

Το όνειρο του νεαρού αθλητή είναι, φυσικά, το NBA και στόχος του να δηλώσει συμμετοχή στο Draft του 2024. Αυτό σημαίνει ότι, αν η βελτίωσή του συνεχίσει φυσικά να είναι ραγδαία, όποια ομάδα τον βάλει στο δυναμικό της θα τον χάσει σε δύο, το πολύ σε τρία χρόνια, αλλά θα βάλει στα ταμεία της ένα σημαντικό ποσό από το buyout που θα υπάρχει στο συμβόλαιό του. Προς το παρόν θα συνεχίσει να αγωνίζεται με την ανδρική ομάδα της ΔΕΚΑ στην Γ' Εθνική και θα προσπαθήσει να κατακτήσει το πανελλήνιο πρωτάθλημα σε εφηβικό επίπεδο.

Η επόμενη μεγάλη διοργάνωση στην οποία θα τον δούμε, θα είναι το Adidas Next Generation Tournament που θα γίνει στην Πάτρα, στις εγκαταστάσεις του Προμηθέα, από τις 25 έως τις 27 Μαρτίου. Εκεί ο Σαμοντούροβ θα παίξει στην Next Gen Patras υπό τις οδηγίες του Βασίλη Σπανούλη, που θα φτιάξει ένα ρόστερ με οκτώ παίκτες από ελληνικές ομάδες πλην Ολυμπιακού και Προμηθέα, καθώς οι Πειραιώτες και οι Αχαιοί θα πάρουν μέρος στο τουρνουά μαζί με τις ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ, Στέλατσούρα και Ελσίνκι.

Για την ιστορία, στους τρεις αγώνες στο Rising Stars της Πάτρας ο Σαμοντούροβ είχε 25 πόντους και 12 ριμπάουντ απέναντι στον ΠΑΟΚ,. 32 πόντους και 12 ριμπάουντ απέναντι στον Παναθηναϊκό, 30 πόντους και 13 ριμπάουντ απέναντι στον Ολυμπιακό με 21/33 δίποντα, 9/23 τρίποντα και 18/24 βολές.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ