BASKETBALL CHAMPIONS LEAGUE

Σάκοτα: “Η Μάλαγα ανταγωνίζεται Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, εμείς δεν είχαμε την ίδια εμπειρία”

ΑΡΓΥΡΩ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ / EUROKINISSI

Σκασμένος ο Ντράγκαν Σάκοτα για τον τρόπο με τον οποίο έχασε η ΑΕΚ την πρόκριση στον τελικό του Basketball Champions League.

Απογοητευμένος από τον τρόπο με τον οποίο έκλεισε τον αγώνα η ΑΕΚ ήταν το βράδυ της Παρασκευής (9/5) ο Ντράγκαν Σάκοτα. Ο πολύπειρος προπονητής των κιτρινόμαυρων στάθηκε στην ποιότητα, στο βάθος και στην εμπειρία της Μάλαγα, η οποία άντεξε στο φινάλε και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της Κυριακής (11/5 στις 20:00) με τη Γαλατασαράι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ντράγκαν Σάκοτα:

Ήταν φανταστική η ατμόσφαιρα, οι οπαδοί μας έδωσαν ενέργεια για να ματσάρουμε τη Μάλαγα σε αυτά που μας έλειπαν. Τα επιθετικά ριμπάουντ τους και τα λάθη μας, έπαιξαν ρόλο. Αν μου λέγατε πριν από το ματς ότι θα τους κρατήσουμε στους 71 πόντους… Έχουν 12 παίκτες και τους αλλάζουν κάθε τρία-τέσσερα λεπτά. Είπα στους παίκτες μου ότι δεν είμαι απογοητευμένος από εκείνους. Παίξαμε με μία πραγματικά επιθετική ομάδα. Βρήκαμε κάποιες λύσεις, αλλά δεν ήταν αρκετές.

Ο Ίμπον Ναβάρο ήταν σπουδαίος προπονητής και στις προηγούμενες ομάδες του. Πήρε την ευκαιρία και έκανε καταπληκτική δουλειά στη Μάλαγα. Ανταγωνίζονται τη Ρεάλ και τη Μπαρτσελόνα. Αυτή την ομάδα αντιμετωπίσαμε, χωρίς να έχουμε την ίδια εμπειρία. Χθες η Κορούνια νίκησε τη Μπαρτσελόνα. Δεν έχουμε τόση εμπειρία. Είχαμε μία διαφορά που χάθηκε εύκολα, σε δύο-τρία αμυντικά ριμπάουντ. Η Μάλαγα συνήλθε, οι δικές μας αλλαγές δεν ήταν σαν τις αλλαγές της.

Δεν είχαμε παίκτη που να έχει αγωνιστεί σε Final Four. Το εισιτήριο για το Final Four είναι ακριβό, άλλο να πας μία ομάδα εκεί και άλλο να ξεχωρίσεις σε ένα Final Four. Είναι μεγάλο το κέρδος για ορισμένα παιδιά. Δεν είναι εύκολο να χάνεις ένα παιχνίδι που μπορούσες να το κερδίσεις, όμως στην αρχή της σεζόν δεν ξέραμε πού μπορούμε να φτάσουμε. Κουραστήκαμε, είναι και η Μάλαγα ομάδα που πιέζει τη μπάλα σωστά. Κλείνει τις πρώτες πάσες. Όταν κάνεις λάθη, σου φαίνονται χαζά, αλλά υπάρχει εξήγηση για τα λάθη που κάναμε στο τέλος“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ