Ροδόπουλος: “Δεν είναι άπαιχτη η Μπάρτσα”

Ο Θόδωρος Ροδόπουλος μίλησε στον «Sentra 103,3» για τα λάθη του Ολυμπιακού στον τελικό του F4
Για τον φετινό τελικό του Final Four της Ευρωλίγκα αναμέσα σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα:
”
Δεν είναι άπαιχτη η Μπαρτσελόνα. Το παιχνίδι της είναι κράμα ισπανικού μπάσκετ, που δικαιώθηκε με την πάροδο του χρόνου, με το ΝΒΑ. Δηλαδή τα 24 δευτερόλεπτα που ήρθαν βοήθησαν το γρήγορο τέμπο σε συνδυασμό με το πρέσινγκ της Αμερικής. Αυτό κάνει την ισπανική ομάδα να φαίνεται ακατάβλητη, ενώ δεν είναι.
Ο τρόπος που έπαιξε η Μπαρτσελόνα προχθές είναι παρόμοιος με αυτόν του παιχνιδιού του Παναθηναϊκού με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη, όταν και οι ”πράσινοι” έχασαν με 20 πόντους. Ακριβώς το στυλ και ο ρυθμός.
Ο συνδυασμός του γρήγορου ρυθμού με το πρέσινγκ το οποίο κατάφερε να παίξει πολύ καλά, γι’ αυτό είχε πρόβλημα ο Ολυμπιακός που δεν έχει καλή ομαδική αντίδραση. Το ίδιο πρόβλημα είχε και με την Μάλαγα”.
Για το αν οι «ερυθρόλευκοι» όφειλαν να τρέξουν:
“Το στυλ του Ολυμπιακού είναι να προσπαθεί να τρέξει, αυτή τη διάθεση έχει, αν και δεν εφαρμόζεται το ισπανικό στυλ. Όπως και η Παρτιζάν έπρεπε να παίξει τον κλεφτοπόλεμο με τον Ολυμπιακό. Και εκείνη δεν μπορούσε να παίζει συνέχεια γρήγορα”.
Για τα αγωνιστικά στοιχεία των «μπλαουγκράνα» :
“Η άμυνα και η ομαδική αντίδρασή της. Στηρίζεται πάνω στην έκφραση ”βρες τον ελεύθερο παίκτη”, κάτι που ισχύει αμυντικά και επιθετικά. Η Μπαρτσελόνα μας το έδειξε στο μεγαλύτερο βαθμό. Δεν μπορώ να πω ότι η Μπαρτσελόνα ήταν κάτι ακατάβλητο, αλλά τα εφάρμοσε πολύ καλά πάνω στον Ολυμπιακό. Δεν πιστεύω πολύ στις παγίδες.
Οταν χάνεις στο σκορ μπορείς να το κάνεις γιατί ρισκάρεις. Τα κλόουζ άουτ, δηλαδή πως βρίσκεις τον ελεύθερο παίκτη, με αυτό τον τρόπο δεν αφήνεις κενά. Μας έδειξαν ένα πολύ ωραίο αμυντικό μπάσκετ, ομαδικά”.
Για τα λάθη των Κυπελλούχων Ελλάδος:
”
Δεν έκανε σοβαρό λάθος ο Ολυμπιακός. Θέλει την ανάλογη δουλειά. Δεν λέμε ότι με τους Ιταλούς είμαστε “ούνα φάτσα ούνα ράτσα;” Δεν είμαστε όμως πειθαρχημένοι, αυτοί παίζουν περισσότερο ομαδικά. Οι ελληνικές ομάδες πρέπει να πάρουν αυτό το παιχνίδι. Έχουμε πολύ καλούς νέους προπονητές, ο Ζούρος, ο Μπαρτζώκας, ο Σφαιρόπουλος, είναι πολύ καλοί προπονητές”.