NBA

Ο Ρίβερς απάντησε στον Τζορτζ: "Πέρυσι οι παίκτες ήταν χωρισμένοι, αποδέχθηκαν τον Λέοναρντ, αλλά όχι έναν άλλο νέο παίκτη"

Ο προπονητής των Φιλαδέλφεια Σέβεντι Σίξερς, Ντοκ Ρίβερς
Ο προπονητής των Φιλαδέλφεια Σέβεντι Σίξερς, Ντοκ Ρίβερς AP PHOTOS

Ο Ντοκ Ρίβερς απάντησε στα σχόλια του Πολ Τζορτζ για την αποτυχημένη περσινή σεζόν των Κλίπερς, λέγοντας - χωρίς να τον κατονομάσει - ότι πέρυσι οι παίκτες των Κλίπερς δεν τον είχαν αποδεχθεί ως ηγέτη.

Ο Ντοκ Ρίβερς σίγουρα ξέρει τι να πει και πότε θα το πει. Αρκετό καιρό λοιπόν μετά τις δηλώσεις του Πολ Τζορτζ ότι τον χρησιμοποιούσε σαν τον Ρέι Άλεν και αυτό δεν του άρεσε και παρά την... κωλοτούμπα που έκανε μετά, ο πρώην τεχνικός των Κλίπερς φρόντισε να πετάξει με τον δικό του τρόπο τα καρφιά του, υπονοώντας ότι οι παλιοί παίκτες της ομάδας του Λ.Α είχαν πρόβλημα με τον All Star φόργουορντ.

Αρχικά ο Ρίβερς αναφέρθηκε στο θέμα που έθεσε ο Τζορτζ - ότι δεν τον χρησιμοποιούσε σωστά - λέγοντας πως "λοιπόν, αυτή είναι η άποψη του Πολ. Εγώ απόλαυσα να τον προπονώ. Πιστεύω όμως ότι αν δει κάποιος τα στατιστικά, θα δει ότι ο Πολ έπαιξε περισσότερο Πικ εν Ρολ από ότι έπαιξε ποτέ στην καριέρα του". Η συγκεκριμένη πρόταση του Ρίβερς έχει μάλιστα βάσει, αφού βάσει στατιστικής ο Τζορτζ ενεπλάκη σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ στο 33% των κατοχών του, επίδοση-ρεκόρ στην καριέρα του.

Στην συνέχεια μάλιστα ο Ρίβερς πρόσθεσε: "Δεν ξέρω πώς γίνεται να πιστεύει ότι τον χρησιμοποιούσα σαν τον Ρέι Άλεν όταν είναι γνωστοί οι αριθμοί. Αν και για να πω την αλήθεια δεν θα είχα πρόβλημα να παίζω σαν τον Ρέι Άλεν αν ήμουν παίκτης. Πιστεύω ότι ήταν πολύ ξεχωριστός. Κοίτα όμως. Αυτή είναι η άποψη του Πολ και είμαι εντάξει με αυτή. Η ομάδα μας όμως ήταν δεύτερη στο σκοράρισμα στην λίγκα. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα ήταν το σκοράρισμα, αλλά ότι δεν νικούσαμε".

Κλείνοντας πάντως, ο έμπειρος τεχνικός έκανε ευθεία επίθεση στον Τζορτζ, έστω και αν δεν το κατονόμασε όταν ανέφερε τι κάνει μία ομάδα ξεχωριστή:

"Το κλειδί είναι η χημεία. Αυτό το είδαμε και πέρυσι. Οι ομάδες με καλή χημεία δεν ανησυχούν για το ποιος παίκτης σκοράρει ή ποιος παίζει περισσότερο. Αν το κάνεις αυτό, νικάς. Νομίζω ότι το μάθημα που πήρα πέρυσι ήταν πως δεν το είχαμε αυτό και φαινόταν. Η ομάδα ήταν χωρισμένη σε παλιούς και νέους. Σίγουρα δεν αποδέχθηκαν έναν από τους νέους. Αποδέχθηκαν βέβαια τον Κουάι Λέοναρντ, αλλά όχι όλους. Αν λοιπόν δεν έχεις αποδεχθεί όλους τους συμπαίκτες σου, έχεις πρόβλημα".

TAGS NBA ΗΠΑ ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ ΚΛΙΠΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ