ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Ούτε Basket League, ούτε B' Εθνική, πηγαίνει στο τοπικό

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν δεν προκύψει κάποια σημαντική ανατροπή, το Ρέθυμνο θα υποβιβαστεί οικοιοθελώς από την πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ στο τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης για να ξεκινήσει το χτίσιμο από το μηδέν.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από τη μέρα που ο Κωστής Ζομπανάκης ανακοίνωσε στο ΔΣ του Ρεθύμνου ότι δεν θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί την ομάδα και μέχρι στιγμής δεν φαίνεται φως στο τούνελ στο οποίο μπήκαν από τη μια στιγμή στην άλλη οι Κρητικοί.

Με τα χρονικά περιθώρια για την αίτηση συμμετοχής στη Β' Εθνική να στενεύουν (θα δηλωθεί συμμετοχή, με την ελπίδα να βρεθεί κάποιος χρηματοδότης), όλα δείχνουν ότι η διοίκηση της ομάδας θα τραβήξει σε λίγες εβδομάδες τη σκανδάλη και θα την οδηγήσει στην ΕΚΑΣΚ, το τοπικό πρωτάθλημα του νησιού δηλαδή στο οποίο συμμετείχαν τη σεζόν 2019/20 ο Εργοτέλης, το Ηράκλειο, ο Ηρόδοτος, ο Κύδωνας, τα Χανιά, ο Ανδρογέας, η Ακαδημία Ρεθύμνου, η Μεσσαρά, το Δειλινό, η Αναγγένηση, ο ΑΟΚ Ιεράπετρας και η Πεδιάδα.

Οι παράγοντες του Ρεθύμνου έβαλαν στο τραπέζι όλα τα ενδεχόμενα, η αλήθεια είναι ότι προσπέρασαν από την πρώτη στιγμή το ενδεχόμενο να γίνει προσπάθεια για συμμετοχή της ομάδας στη Basket League 2020/21 και πλέον ούτε η Β' Εθνική μοιάζει με ελκυστικό σενάριο καθώς ακόμη και αυτό το project χρειάζεται χρήματα που ουδείς είναι διατεθειμένος αυτή την εποχή να εγγυηθεί και κατά συνέπεια να πληρώσει. Στις 18:30 της Πέμπτης (11/6) έγινε νέο ΔΣ, στο οποίο αποφασίστηκε να δηλωθεί η ομάδα στη Β' εθνική για να εξαντλήσει τα περιθώρια και να ελπίζει για τις επόμενες 20 μέρες σε μια υπέρβαση που πάντως δύσκολα θα γίνει.

Αν, λοιπόν, δεν αλλάξει κάτι δραματικά και αν δεν γίνει η μεγάλη έκπληξη, το Ρέθυμνο θα πάρει την επόμενη περίοδο μέρος στην ΕΚΑΣΚ, στο τοπικό πρωτάθλημα της Κρήτης δηλαδή, με παιδιά από τα τμήματα υποδομής του και με 3-4 βετεράνους αθλητές που θα κληθούν να καθοδηγήσουν την επόμενη γενιά. Όσο για την Basket League; Αυτή θα είναι η πρώτη επίσημη αποχώρηση από το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς, μιας χρονιάς που αναμένεται πολύ δύσκολη για όλους .

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ