ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ρεσιτάλ Παπανικολάου - Βεζένκοβ στο live του SPORT24: "Μου έχει κάνει μάγια, αλλά θα τα λύσω"

Οι Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ στο SPORT24
Οι Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ στο SPORT24 24MEDIA/ΜΠΟΡΙΣ ΑΝΤΣΕΒ

On fire στο παρκέ, on fire και στη live σύνδεση του SPORT24 με το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ έδωσαν... ρέστα στη συζήτησή τους με τους Παντελή Διαμαντόπουλο - Σπύρο Καβαλιεράτο.

Σε τρομερή κατάσταση μετά από την εμφατική νίκη επί της Μονακό, Κώστας Παπανικολάου και Σάσα Βεζένκοβ έδωσαν ένα απίθανο ρεσιτάλ στην κάμερα του SPORT24 από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Παντελής Διαμαντόπουλος και Σπύρος Καβαλιεράτος τους... τσίγκλησαν και εκείνοι έδειξαν πόσο όμορφο είναι οι αθλητές του δικού τους επιπέδου να συμπεριφέρονται... φυσιολογικά, χωρίς να χρησιμοποιούν "ξύλινο λόγο" και κλισέ εκφράσεις.

Οι δηλώσεις του Σάσα Βεζένκοβ:

"Δεν ξεκινήσαμε το ματς καλά, ήμασταν χαλαροί. Αφήσαμε τη Μονακό να βάλει τις βάσεις, να σουτάρει, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Τα παιδιά από τον πάγκο γύρισαν το παιχνίδι. Συμφωνήσαμε να παίξουμε σκληρή άμυνα και ο κόουτς αποφάσισε άμυνα με αλλαγές. Ο Παπανικολάου έκανε καταπληκτική δουλειά στον Τζέιμς. Τις βολές δεν πρέπει να τις χάνουμε, στο επόμενο παιχνίδι θα είμαστε καλύτεροι.

Αυτά τα ματς τα χάναμε εδώ στο ΣΕΦ τα προηγούμενα χρόνια, οπότε είμαστε χαρούμενοι που πλέον τα κερδίζουμε. Όλα τα παιχνίδια είναι ντέρμπι, αλλά αυτά πρέπει να τα παίρνεις. Τα καταφέρνουμε πολύ καλά στην έδρα μας.

Αν δείτε τα τελευταία παιχνίδια... Έπρεπε να βρω ρυθμό, ας τα παίρνει ο Κώστας στην αρχή. Δεν τα βρήκα τα σουτ στην αρχή, δεν θα τα πάρω επειδή πρέπει να τα πάρω, θα του τα δώσω. Εγώ πιστεύω ότι μου έχουν κάνει μάγια, αλλά θα τα λύσω. Έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι την Κυριακή στο Περιστέρι, οπότε πρέπει να ξεχάσουμε απόψε τη νίκη επί της Μονακό. Από αύριο μπαίνουμε σε άλλη διαδικασία. Ο κόσμος ενθουσιάζεται, αλλά έχουμε δώσει 8 αγώνες και έχουμε άλλους 26. Θα έρθουν και δύσκολες βραδιές, πρέπει να χτίσουμε χαρακτήρα, αλλά να μείνουμε και μαζί".

Οι δηλώσεις του Κώστας Παπανικολάου:

"Οι βολές δεν πρέπει να χάνονται, είναι θέμα συγκέντρωσης, δουλειάς και επανάληψης. Είναι ένα κομμάτι που πρέπει να μας προβληματίζει. Αν είχαμε χάσει το ματς για πέντε πόντους, θα ήταν κρίμα να το χάσουμε από τις βολές. Ένα παιχνίδι είναι σαν ένας ζωντανός οργανισμός, που μπορεί να έχει πολλές αλλαγές κατά τη διάρκειά του. Προφανώς όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά, λες ότι κάτι μπορεί να πάει καλύτερα.

Παίξαμε τις αλλαγές, θέλαμε ένα μεγάλο κορμί στον Μάικ Τζέιμς για να μην υπάρχει το ριμπάουντ και η εύκολη λόμπα στον ψηλό. Νομίζω ότι δούλεψε καλά. Δεν τον αφήσαμε να βρει ρυθμό, δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά ομαδική. Οι ψηλοί έκαναν καλή δουλειά επάνω του, για να κάνει κακό παιχνίδι.

Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για κούραση. Έχουμε πει ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να διεκδικεί τίτλους. Η απόφαση που είχε παρθεί από τους προέδρους, είχε παρθεί για συγκεκριμένους λόγους και για το καλό της ομάδας, όχι για παραπάνω ξεκούραση. Τώρα που είμαστε πίσω στην Α1, είναι η δουλειά μας, το χρέος μας, η "κατάρα" να διεκδικούμε το καλύτερο δυνατό. Έχουμε κόσμο πίσω μας και πρέπει να παλεύουμε για τίτλους. Είμαστε χαρούμενοι που γυρίσαμε. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν, είναι νωρίς, είναι ωραίο που έχουμε δημιουργήσει προσδοκίες στον κόσμο που έρχεται στο γήπεδο και μας δίνει ενέργεια, αλλά είναι πράγματι νωρίς για να φουσκώσουμε τα μυαλά μας. Η EuroLeague είναι πάρα πολύ δύσκολη φέτος, κάθε ομάδα κάνει τη ζημιά παντού".

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ EUROLEAGUE ΜΟΝΑΚΟ ΒΕΖΕΝΚΟΒ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ