EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός 76-66: Προσπάθησε, αλλά δεν μπορούσε

Ο Νέντοβιτς απέναντι στον Ταβάρες στο Ρεάλ Μαδρίτης - Παναθηναϊκός
Ο Νέντοβιτς απέναντι στον Ταβάρες EUROKINISSI

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ γύρισε από το -22 στο -5 στο WiZink Center, στην τελική ευθεία όμως δεν είχε τις λύσεις για να κάνει την ανατροπή, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να τον κερδίζει (76-66) για δωδέκατη σερί φορά στην EuroLeague.

Εκ προοιμίου, το έργο του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ ήταν πολύ δύσκολο, από την στιγμή που ο Γιώργος Παπαγιάννης και ο Ιωάννης Παπαπέτρου έμειναν στην Αθήνα. Η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε τα απολύτως απαραίτητα και πήρε με σχετική άνεση τη νίκη σε βάρος των πρασίνων (76-66) για την 22η αγωνιστική της EuroLeague, φτάνοντας τις δώδεκα διαδοχικές επιτυχίες σε βάρος της ελληνικής ομάδας.

Οι πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να γυρίσουν από το -22 του ημιχρόνου, να φτάσουν μέχρι το -5 και να απειλήσουν τους γηπεδούχους με ανατροπή, δύο μεγάλα σουτ από Αλμπέρτο Αμπάλντε και Σέρχιο Γιουλ έφεραν γρήγορα τη "Βασίλισσα" σε θέση να ελέγχει πάλι την κατάσταση.

Εξάλλου, στο 28ο λεπτό της αναμέτρησης η Ρεάλ Μαδρίτης έχασε τον Τζέισι Κάρολ με πρόβλημα στον αστράγαλο.

Ο MVP

Ο Τζέφρι Τέιλορ ήταν αυτός που έδωσε τον ρυθμό στα πρώτα λεπτά, εκείνος όμως που ήταν πρόβλημα για την ελληνική άμυνα από την αρχή ως το τέλος ήταν ο Γκάμπριελ Ντεκ. Ο δυναμικός φόργουορντ τελείωσε τον αγώνα με 20 πόντους (με 6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 5/5 βολές), 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 4 λάθη σε 30'00'' συμμετοχής, για να αποτελέσει τον σημαντικότερο παράγοντα επικράτησης της ισπανικής ομάδας.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ

Σε ένα βράδυ που ο Μάρκους Φόστερ ήρθε... από το πουθενά κι έδωσε 11 πόντους (έστω κι αν ήταν άστοχος από την περιφέρεια με 1/5 τρίποντα), ο Σέλβιν Μακ δεν κατάφερε να δώσει λύσεις επί της ουσίας. Ο έμπειρος γκαρντ, από τον οποίο ο Όντεντ Κάτας περιμένει πολλά περισσότερα, τελείωσε με 4 πόντους από 2/8 σουτ, 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 1 κλέψιμο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ τελείωσε το παιχνίδι με 5/23 τρίποντα, αριθμός που εκ των πραγμάτων δεν του επέτρεψε να κυνηγήσει τη μεγάλη ανατροπή στο τέλος. Από νωρίς, το τριφύλλι είχε μεγάλο πρόβλημα στο περιφερειακό σουτ (0/10 τρίποντα στο ημίχρονο). Δεν βρήκε μεγάλα σουτ, εν αντιθέσει με τη Ρεάλ Μαδρίτης που είχε δύο τέτοια όταν το τριφύλλι έφτασε στο -5 στο 35ο λεπτό.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με το "καλησπέρα" της αναμέτρησης φάνηκε η διαφορά ποιότητας, με τη Ρεάλ Μαδρίτης να χτυπάει αλύπητα τον Νεμάνια Νέντοβιτς στην άμυνα και τον Έντι Ταβάρες να ανανεώνει κατοχές. Οι γηπεδούχοι βρέθηκαν στο +10 (16-6 στο 6') με τον Τζέφρι Τέιλορ να κάνει... τη ζημιά και τον Γκάμπριελ Ντεκ σταδιακά να παίρνει την σκυτάλη.

Από την στιγμή που η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα τόσο νωρίς, όλα πήραν επί της ουσίας τον δρόμο τους. Ο Όντεντ Κάτας είχε δεμένα χέρια ελέω των απουσιών, ο Νεμάνια Νέντοβιτς δεν μπορούσε να... καταπιεί σπαθιά στην επίθεση, κι έτσι ο επιθετικός πλουραλισμός των γηπεδούχων έφερε το +19 (38-19) στα μισά της δεύτερης περιόδου και το +22 (49-27) στο ημίχρονο, που βρήκε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ να έχει 0/10 τρίποντα.

Το τριφύλλι κατάφερε να ρίξει σημαντικά τον ρυθμό του αγώνα στο τρίτο δεκάλεπτο, με τις μικτές άμυνες του Όντεντ Κάτας να προβληματίζουν τους γηπεδούχους. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο δεν είχαν πλέον την ίδια αποτελεσματικότητα, την ώρα που το τριφύλλι έπαιρνε πόντους από τον Νεμάνια Νέντοβιτς και τον Μάρκους Φόστερ. Η διαφορά έπεσε στο -14 (64-50) στο τέλος της τρίτης περιόδου, για να υποχρεώσει τη "Βασίλισσα" να αντιληφθεί πως τίποτα δεν είχε τελειώσει.

Όσο περνούσε η ώρα, η πίεση των πρασίνων γινόταν πιο έντονη, κι ήταν το μυστικό για να νιώσουν άβολα οι γηπεδούχοι. Ειδικά από την στιγμή που ο Έντι Ταβάρες δεν είχε πλέον την άνεση να ανανεώνει κατοχές. Με τον Μάρκους Φόστερ να δίνει λύσεις και να σκοράρει για τρεις μάλιστα, η διαφορά έφτασε στο -5 (66-61) για τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ, που είχε πλέον πέντε λεπτά για να κυνηγήσει την ολική ανατροπή.

Σε εκείνο το σημείο, ο Πάμπλο Λάσο βρήκε δύο μεγάλα σουτ από Αλμπέρτο Αμπάλντε και Σέρχιο Γιουλ για να... αποκατασταθεί η τάξη και να επιστρέψει η Ρεάλ Μαδρίτης σε θέση να ελέγχει απόλυτα την κατάσταση. Το τριφύλλι έκανε μια τελευταία προσπάθεια ανατροπής, η οποία όμως ολοκληρώθηκε άδοξα, στο 1'03'' για το τέλος, σε μια φάση με πρωταγωνιστή τον Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο γκαρντ του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ βγήκε στον αιφνιδιασμό (με τη διαφορά στο -8 για την ελληνική ομάδα) και διαμαρτυρήθηκε για φάουλ του Έντι Ταβάρες (το replay τον δικαίωσε, αλλά δεν είχε αξία), ο οποίος στην εξέλιξη της φάσης τού έκανε μπλοκ. Μία παράβαση που δεν δόθηκε (θα έδινε δύο βολές), αντ' αυτού οι διαιτητές τον χρέωσαν με τεχνική ποινή.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είχε την εμπειρία για να μην δώσει άλλα δικαιώματα στον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ έκτοτε, φτάνοντας στη δωδέκατη σερί νίκη σε βάρος του (76-66) και συνεχίζοντας τη μάχη της για παρουσία στην τετράδα της κατάταξης.

Διαιτητές: Μπελόσεβιτς - Πατέρνικο - Χόρντοφ.

Τα δεκάλεπτα: 25-12, 49-27, 64-50, 76-66.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Κοζέρ 11 (3/3 τρίποντα), Ρούντι, Αμπάλντε 4 (1), Τάιους 4, Αλοθέν 13 (1 τρίποντο, 4 ασίστ), Ντεκ 20 (6/7 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 5/5 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 4 λάθη), Γκαρούμπα (4 ριμπάουντ), Κάρολ 3 (1), Ταβάρες 4 (7 ριμπάουντ), Γιουλ 7 (1/7 τρίποντα), Τόμπκινς (0/3 σουτ, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Τέιλορ 10 (4/4 δίποντα, 0/2 τρίποντα, 2/2 βολές).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Κάτας): Μακ 4 (2/8 σουτ), Μποχωρίδης 5 (2/7 σουτ, 4 ριμπάουντ), Όγκαστ 13 (5/7 δίποντα, 3/4 βολές, 5 ριμπάουντ), Κασελάκης 3 (1), Βουγιούκας, Καλαϊτζάκης, Φόστερ 11 (4/6 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Νέντοβιτς 18 (6/10 δίποντα, 1/6 τρίποντα, 3/3 βολές), Γουάιτ 5 (1 τρίποντο, 5 ριμπάουντ), Μήτογλου 5 (2/9 σουτ, 7 ριμπάουντ), Μπεντίλ 2 (7 ριμπάουντ), Σαντ Ρος.

Ομαδικά στατιστικά - Ρεάλ Μαδρίτης: 19/30 δίποντα, 8/25 τρίποντα, 14/19 βολές, 35 ριμπάουντ (29+6), 21 ασίστ, 6 κλεψίματα, 16 λάθη, 4 μπλοκ.

Ομαδικά στατιστικά - Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: 22/45 δίποντα, 5/23 τρίποντα, 7/9 βολές, 36 ριμπάουντ (25+11), 31 ασίστ, 8 κλεψίματα, 10 λάθη.

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε δύο βράδια, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιστρέφει στο ΟΑΚΑ για να υποδεχθεί τη Βαλένθια (29/1, 21:00), ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης ταξιδεύει στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει την Άλμπα Βερολίνου στη Mercedes Benz Arena (29/1, 21:00).

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ