EUROLEAGUE

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 68-86: Οι μπλαουγκράνα πήραν το clasico της EuroLeague με απολαυστικό Λαπροβίτολα

Ρεάλ Μαδρίτης - Μπαρτσελόνα 68-86: Οι μπλαουγκράνα πήραν το clasico της EuroLeague με απολαυστικό Λαπροβίτολα
PHOTO CREDITS: BARCA BASKET

Η Μπαρτσελόνα ήταν κυρίαρχη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και πήρε το clasico της EuroLeague απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης με 86-68 για την 26η αγωνιστική, ανέβηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα και υποχρέωσε τους Μαδριλένους στην πρώτη της εντός έδρας ήττα. Εξαιρετική εμφάνιση από τον Λαπροβίτολα.

Με όπλο και σύμμαχό της το εξαιρετικό πρώτο μισό, η Μπαρτσελόνα κυριάρχησε στο clasico της EuroLeague επικρατώντας της Ρεάλ Μαδρίτης με 86-68 για την 26η αγωνιστική της διοργάνωσης και ανέβηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Με ηγέτη τον Λαπροβίτολα και βοήθειες από πολλούς ακόμα παίκτες (Μίροτιτς, Κούριτς, Έξουμ), έφυγε με το διπλό απέναντι στη μεγαλύτερη αντίπαλό της υποχρεώνοντάς τη στην πρώτη εντός έδρας ήττα στη διοργάνωση τη φετινή σεζόν.

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν μπήκε στο ματς με την ενέργεια που απαιτούσαν οι συνθήκες, έχασε από το ξεκίνημα επαφή με το σκορ και πάλευε ανά διαστήματα να μειώσει τη διαφορά όσο το δυνατόν περισσότερο. Το ποσοστό της Ρεάλ στο τρίποντο ήταν αποκαρδιωτικό, ο Ταβάρες πάλευε για αρκετό διάστημα μόνος του και αποδείχθηκε πως η προσπάθειά του δεν έφτανε για την ανατροπή. Πρώτος σκόρερ για την Μπαρτσελόνα ήταν ο Λαπροβίτολα με 20 πόντους ενώ για την Ρεάλ Μαδρίτης ο Ταβάρες είχε 25 πόντους. Πλέον οι δύο ομάδες έχουν το ίδιο ρεκόρ στη διοργάνωση μετά από 25 ματς (20-5) με την Μπαρτσελόνα να έχει επικρατήσει και στο ματς του πρώτου γύρου (93-80) και να ανεβαίνει πρώτη στη βαθμολογία έχοντας το προβάδισμα στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα της Μπαρτσελόνα στο ματς ήταν ονειρικό. Οι μπλαουγκράνα είχαν καυτό τον Νίκολας Λαπροβίτολα και έκαναν ό,τι ήθελαν στο παρκέ απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης που δυσλειτουργούσε τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Η Μπαρτσελόνα προηγήθηκε από νωρίς ακόμα και με 20 πόντους και έδειξε πως δεν θα αφήσει τους γηπεδούχους να γίνουν επικίνδυνοι. Ο Έξουμ ήταν ουσιαστικός και έκλεψε τις εντυπώσεις στο ξεκίνημα, ενώ και ο Κούριτς δεν υστέρησε σκοράροντας σημαντικά καλάθια όταν χρειαζόταν. Ο Καλάθης ήταν μαέστρος για ακόμα μία φορά και οι μπλαουγκράνα πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 21 πόντους στο ημίχρονο (31-52).

Στο δεύτερο μισό η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε ό,τι μπορούσε προκειμένου να μειώσει τη διαφορά έχοντας ως κύρια απειλή στην επίθεση τον Ταβάρες. Ο θηριώδης σέντερ των Μαδριλένων ήταν απολαυστικός αλλά μόνος, με τον Γιαμπουσέλε να προσπαθεί να προσφέρει πόντους στους γηπεδούχους. Από την άλλη πλευρά οι μπλαουγκράνα έχοντας την ασφάλεια της μεγάλης διαφοράς του πρώτου μισού, έκαναν μερικά παιδικά λάθη χωρίς ωστόσο να τους στοιχίσει ιδιαίτερα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, που ήταν όπως αποδείχθηκε και το πιο κρίσιμο, η Ρεάλ Μαδρίτης μείωσε τη διαφορά στους 13 και επιχείρησε ακόμα ένα comeback στο ματς. Ο Ταβάρες ήταν απολαυστικός έκανε ό,τι ήθελε ο Λάσο να κάνει και πολλά παραπάνω, όμως ακόμα και σε πιεστικές καταστάσεις η Μπαρτσελόνα είχε τις λύσεις και έφτασε σε μεγάλο διπλό.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Ρότσα, Χορντόφ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-28, 31-52, 55-71, 68-86

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Γουίλιαμς-Γκος 5, Κοζέρ 8 (3/5 δίποντα), Ράντολφ, Ερτέλ 4 (3 ασίστ), Αλμπάλδε 7 (1), Χάνγκα 3, Αλοθέν, Πουαριέ 2, Ταβάρες 25 (10/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Γιουλ 8 (0/6 τρίποντα), Γιαμπουσέλε 4, Τόμπκινς

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Γιασικεβίτσιους): Ντέιβις 11 (4/8 δίποντα, 4 ασίστ), Έξουμ 13 (3/5 δίποντα), Σανλί 5 (1), Μαρτίνεθ, Σμιτς 2, Χείζ, Λαπροβίτολα 20 (5/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Κούριτς 10 (5/5 δίποντα), Γιοκουμπάιτις 6 (3/3 δίποντα), Μίροτιτς 9 (1), Νατζί, Καλάθης 10 (5/5 δίποντα, 5 ασίστ)

Ομαδικά στατιστικά - Ρεάλ Μαδρίτης: 20/45 δίποντα, 2/22 τρίποντα, 22/24 βολές, 32 ριμπάουντ (22+10), 13 ασίστ, 5 κλεψίματα, 7 λάθη, 1 τάπα.

Ομαδικά στατιστικά - Μπαρτσελόνα: 26/38 δίποντα, 8/24 τρίποντα, 10/12 βολές, 33 ριμπάουντ (29+4), 21 ασίστ, 4 κλεψίματα, 11 λάθη, 2 τάπες.

Οι επόμενες αναμετρήσεις των ομάδων: Στην 27η αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης θα παίξει στο Κάουνας απέναντι στη Ζάλγκιρις (24/2, 20:00), ενώ η Μπαρτσελόνα θα παίξει κόντρα στη Μονακό εκτός έδρας (25/2, 21:00).

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ