LIGA ENDESA

Ρεάλ – Μπασκόνια 83-78: Η βασίλισσα ίδρωσε, αλλά υπέταξε τους Βάσκους με Χεζόνια – Αμπάλδε κι ανέβηκε μόνη πρώτη

Ο Μάριο Χεζόνια Eurokinissi - Klodian Lato

Δύσκολη νίκη με 83-78 πήρε η Ρεάλ κόντρα στην -χωρίς Τσίμα Μονέκε- Μπασκόνια για να ανέβει στην κορυφή της Liga Endesa. Χεζόνια και Αμπάλδε έβαλαν από 16 πόντους. Επέστρεψε μετά από 77 ημέρες ο Ντεκ.

Η -χωρίς Τσίμα Μονέκε- Μπασκόνια ζόρισε τη Ρεάλ Μαδρίτης για κάτι περισσότερο από 30 αγωνιστικά λεπτά, όμως η ομάδα του Τσους Ματέο χαμογέλασε στο φινάλε, επικρατώντας με 83-78.

Ως εκ τούτου, η βασίλισσα ανέβηκε στο 19-4 και απολαμβάνει τη μοναξιά της κορυφής στην Liga Endesa, ενώ οι Βάσκοι έπεσαν σε αρνητικό ρεκόρ (11-12) και παραμένουν εκτός ζώνης playoffs.

Πέρα από τη νίκη, η Ρεάλ χαμογελά γιατί είδε τον Γκάμπι Ντεκ να επιστρέφει στη δράση 77 ημέρες μετά τον τραυματισμό του και να μετρά πόντους, ριμπάουντ, λάθη σε που αγωνίστηκε. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Μάριο Χεζόνια με 16 πόντους, 9 ριμπάουντ, 2 ασίστ, ενώ άλλους 16 πόντους σημείωσε ο Αλμπέρτο Αμπάλδε.

Για την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, 15 πόντους (2/6 τρίποντα) είχε ο Μάρκους Χάουαρντ. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος έπαιξε για 18’26” και μέτρησε 6 πόντους (1/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/2 βολές), 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 κλεψίματα κι 1 λάθος.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-20, 39-40, 56-53, 83-78

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ