ΕΛΛΑΔΑ

ΠΣΑΚ: "Τέσσερις ξένοι στη Stoiximan Basket League, χωρίς κοινοτικούς η Α2"

Ο Ξανθόπουλος απέναντι τον Έλμορ στο Κολοσσός - Ιωνικός
Ο Ξανθόπουλος απέναντι τον Έλμορ EUROKINISSI

Με επιστολή προς τους υποψήφιους προέδρους της ΕΟΚ, ο ΠΣΑΚ επεσήμανε τις βασικές του θέσεις για το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ, ζητώντας τη μείωση των ξένων στη Stoiximan Basket League στους τέσσερις και την κατάργηση των κοινοτικών στην Α2 κατηγορία.

Με επιστολή προς τους υποψηφίους προέδρους της ΕΟΚ, ο ΠΣΑΚ επεσήμανε για ακόμη μία φορά τις θέσεις του, όσον αφορά στην επόμενη μέρα του ελληνικού μπάσκετ. Κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τον αριθμό των ξένων παικτών στη Stoiximan Basket League και την κατάργηση των κοινοτικών στην Α2 κατηγορία.

Αναλυτικά:

"Όχι μόνο το παρόν, αλλά και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ απασχολεί τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, ο οποίος έστειλε επιστολές στους υποψήφιους προέδρους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Σε αυτές, αναφέρονται τα παρακάτω θέματα, τα οποία αποτελούν προτάσεις μας, με γνώμονα του καλό του Έλληνα καλαθοσφαιριστή και κατ' επέκταση του ελληνικού μπάσκετ.

Με μεγάλη αγωνία, περιμένουμε την απάντηση τους.

ΘΕΜΑΤΑ:

1. Άμεση επανεκκίνηση όλων των πρωταθλημάτων των Εθνικών κατηγοριών

2. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη των αθλητών της Α2, καθώς και των προστατευόμενων μελών τους.

3. Οριστική κατάργηση των κοινοτικών στην Α2.

4. Σε περίπτωση διάλυσης ή δήλωσης μη συμμετοχής μιας ομάδας στο πρωτάθλημα, να δίδεται η δυνατότητα στους αθλητές εντός 15νθημερου, να μετεγγράφονται σε σωματεία ίδιας κατηγορίας ή μεγαλύτερης, έως το τέλος του 1ου γύρου.

5. Ενιαίο ιδιωτικό συμφωνητικό για τους αθλητές της Α2 κατηγορίας. Ως προϋπόθεση για την έκδοση δελτίου, θα είναι η επικύρωση του από ΕΟΚ - ΠΣΑΚ.

6. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 αθλητών μετά από αποδέσμευση τους ή λύση κοινή συναινέσει έως 31/12 εκάστου χρόνου ή την έναρξη του Β' γύρου, όποτε αυτή καθοριστεί στις Α2, Β' & Γ' εθνικές κατηγορίες. Οι αθλητές που αποδεσμεύονται μετά από λύση κοινή συναινέσει, κατά τα ως άνω, θα έχουν τη δυνατότητα να μετακινηθούν σε ομάδες της ίδιας ή ανώτερης κατηγορίας και μόνο σε διάστημα 10 εργάσιμων ημερών.

7. Δυνατότητα μετεγγραφής 2 ελεύθερων αθλητών έως 31/12 στις Α2, Β' & Γ' εθνικές κατηγορίες.

8. Σύμφωνη γνώμη της Ομοσπονδίας για μείωση των ξένων στην Α1, σε 4 αθλητές".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΣΑΚΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ