ΕΛΛΑΔΑ

Συναντήθηκαν ΠΣΑΚ και ΕΟΚ, κοινή επιθυμία για επανέναρξη των πρωταθλημάτων

ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΖΗΣΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ" ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΚΟΣΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΚ συναντήθηκαν με τον Παναγιώτη Τσαγκρώνη με θέμα την επανέναρξη των πρωταθλημάτων και συμφώνησαν να τα ξαναπούν, παρουσία και εκπροσώπων των ομάδων της Α2, προκειμένου να γίνει ξεκάθαρη πρόταση στην Πολιτεία.

Η πολυαναμενόμενη συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους του ΠΣΑΚ και της ΕΟΚ με θέμα την επανέναρξη των πρωταθλημάτων έγινε στα γραφεία της δεύτερης, με τι δύο πλευρές να κάνουν το πρώτο - από τα αρκετά - βήματα που χρειάζονται προς αυτό τον δρόμο.

Όπως αναφέρθηκε στην ενημέρωση της ΕΟΚ, κατά την διάρκεια της συνάντησης κατέστη σαφές ότι αμφότερες οι πλευρές θέλουν την επανέναρξη των πρωταθλημάτων (από Α2 και κάτω, αφού η Stoiximan Basket League συνεχίζεται έτσι κι αλλιώς), ωστόσο λόγω των απαγορεύσεων που υπάρχουν από την Πολιτεία εξαιτίας κορονοϊού πρέπει να μην γίνουν κινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές, αλλά και με παρουσία των εκπροσώπων των ομάδων (αρχικών της Α2), προκειμένου να κατατεθεί μία πρόταση στην Πολιτεία για την επανέναρξη της σεζόν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

"Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΣΑΚ, αποτελούμενη από τους Ανδρέα Γλυνιαδάκη, Δημήτρη Μαυροειδή και Αβραάμ Καλλινικίδη, είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας της ΕΟΚ, Παναγιώτης Τσαγκρώνης.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι με δεδομένες τις απαγορεύσεις της Πολιτείας που είναι η μοναδική αρμόδια να λαμβάνει αποφάσεις για τις επιτρεπόμενες δράσεις κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων επιστημόνων, ουσιαστικά δεν μπορούν να υπάρξουν μονομερείς κινήσεις.

Με δεδομένη, όμως, την κοινή επιθυμία για να υπάρξουν οι συνθήκες επανέναρξης της δράσης στα Εθνικά πρωταθλήματα όσο πιο γρήγορα αυτό είναι εφικτό, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι επαφές με τη συμμετοχή και των ομάδων αρχής γενομένης από την Α2, ώστε να διερευνηθούν οι δυνατότητες υποβολής μιας πρότασης όλων των εμπλεκόμενων φορέων προς την Πολιτεία προς την κατεύθυνση αυτή".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΣΑΚΚ ΕΟΚ ELITE LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ