ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Προολυμπιακό τουρνουά: Πρεμιέρα σε Βικτόρια, Βελιγράδι, Σπλιτ και Κάουνας

To "ζντο" της Εθνικής
To "ζντο" της Εθνικής EUROKINISSI SPORTS

Με τέσσερα διαθέσιμα εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, 23 συνολικά χώρες ξεκινούν το ταξίδι τους σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις με στόχο την πρόκριση στο Τόκιο.

Πρεμιέρα σήμερα (29/6 μέχρι 4/7) στο Προολυμπιακό τουρνουά με 23 χώρες, ανάμεσά τους και η Ελλάδα να διεκδικούν τα τέσσερα εισιτήρια που έχουν απομείνει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Καναδάς, Σερβία, Κροατία και Λιθουανία είναι οι τέσσερις χώρες που θα φιλοξενήσουν τα Προολυμπιακά τουρνουά με το ενδιαφέρον να πέφτει στην πόλη Βικτόρια του Καναδά εκεί όπου η Ελλάδα θα παλέψει για το ένα από τα τέσσερα πολυπόθητα εισιτήρια για το Τόκιο.

Πώς φτάνει μια Εθνική ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω του Προολυμπιακού Τουρνουά;; Σε κάθε πόλη οι ομάδες χωρίζονται σε ομίλους των τριών και οι δύο πρώτοι (κάθε ομίλου) φτάνουν στα ημιτελικά. Εκεί διασταυρώνονται χιαστί (1ος με 2ο και 2ος με 1ο) και οι νικητές προχωρούν στον τελικό, που δίνει την πρόκριση στο Τόκιο σε όποια ομάδα κερδίσει.

Το έργο δεν θα είναι εύκολο για την Εθνική μας καθώς αντιμετωπίζει αρκετές και σημαντικές απουσίες (Σπανούλης, Πρίντεζης, Παπαπέτρου), ωστόσο ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του θα καταθέσουν την ψυχή τους στο παρκέ του "Save-On-Foods Memorial Centre" θέλοντας να "σπάσουν" την κατάρα των Προολυμπιακών τουρνουά και να προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2008.

Στον όμιλό της στη Βικτόρια, η Εθνική θα αντιμετωπίσει την δυνατή και επικίνδυνη ομάδα του Καναδά των πολλών ΝΒΑερς, και την Κίνα, ενώ στον δεύτερο όμιλο με τον οποίο θα διασταυρωθεί στην πορεία, συμμετέχουν οι Τουρκία, που θα αγωνιστεί χωρίς τον Σέιν Λάρκιν, η Τσεχία και η Ουρουγουάη.

Στο Κάουνας και στην "Zalgirio Arena" οι Λιθουανοί με την υποστήριξη του κόσμου τους που θα γεμίσουν το γήπεδο, θα κληθούν να διεκδικήσουν την θέση τους στην Ολυμπιάδα του Τόκιο. Προτού συμβεί αυτό όμως ο Σαμπόνις, ο Βαλαντσιούνας και οι άλλοι διεθνείς της Λιθουανίας, θα πρέπει να ξεπεράσουν τα εμπόδια της Νότιας Κορέας και της Βενεζουέλας, ενώ παραπάνω από υπαρκτός είναι και ο "τελικός" με την Σλοβενία του Λούκας Ντόντσιτς που αναμένεται να κυριαρχήσει στον άλλο όμιλο ανάμεσα στις Πολωνία και Αγκόλα.

Στο Βελιγράδι, η πάντα δυνατή Σερβία των Μίτσιτς και Τεόντοσιτς δεν έχουν εξασφαλίσει ακόμα την πρόκρισή τους στο Τόκιο. Αυτό θα κληθούν να κάνουν στο "Aleksandar Nikolic Hall" εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τις Φιλιππίνες και την Δομινικανή Δημοκρατία.

Στο δεύτερο όμιλο του Βελιγραδίου η Ιταλία και το Πουέρτο Ρίκο απλώς θα αναμετρηθούν για το ποιος θα βγει πρώτος και ποιος δεύτερος μιας και η Σενεγάλη αποκλείστηκε λόγω των κρουσμάτων κορωνοϊού που είχε.

Μία άλλη κλασική δύναμη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, η Κροατία, θα φιλοξενήσει στο Σπλιτ το τελευταίο Προολυμπιακό τουρνουά. Στη "Spaladium Arena", οι Γερμανία, Ρωσία και το Μεξικό στον Α' όμιλο και οι Κροατία, Βραζιλία και Τυνησία στον δεύτερο θα διεκδικήσουν και εκείνοι το ένα από τα τέσσερα "χρυσά" εισιτήρια για την Ιαπωνία.


Αναλυτικά το πρόγραμμα 29/06:

Group Κάουνας

16:30 Πολωνία - Αγκόλα

19:30 Λιθουανία - Βενεζουέλα

Group Σπλιτ

17:30 Γερμανία - Μεξικό

21:00 Τυνησία - Βραζιλία

Group Βελιγραδίου

21:15 Δομινικανή Δημοκρατία - Σερβία

Group Βικτόριας

02:05 (30/6) Ελλάδα - Καναδάς

05:35 (30/6) Ουρουγουάη - Τουρκία

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ