ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ

Προολυμπιακό: Οι αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΝΔΡΩΝ ΡΙΚ ΠΙΤΙΝΟ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στον Καναδά θα βρεθεί η Εθνική ομάδα (23-28 Ιουνίου) για το Προολυμπιακό Τουρνουά, από όπου θα διεκδικήσει απέναντι το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Τις χώρες - ομάδες με τις οποίες θα μονομαχήσει για το εισιτήριο που οδηγεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έμαθε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/11) η Εθνική Ανδρών. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, που ήταν άλλωστε τοποθετημένο στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας, κληρώθηκε στον όμιλο του Καναδά (Βικτόρια), όπου εκτός των διοργανωτών, θα διεκδικήσει την πρόκριση μαζί με τις εξής χώρες: Καναδά, Κίνα, Τσεχία, Τουρκία και Ουρουγουάη.

Αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής: Οι δύο πρώτοι από κάθε υποόμιλο όπου διασταυρώνονται χιαστί. Από εκεί προκύπτει το ζευγάρι του τελικού και ο νικητής παίρνει το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι αγώνες των τεσσάρων ομίλων του Προολυμπιακού Τουρνουά θα πραγματοποιηθούν από τις 23 έως τις 28 Ιουνίου 2020, με μία ομάδα - χώρα από κάθε όμιλο να προκρίνεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Θυμίζουμε ότι πέραν της Ιαπωνίας (διοργανώτρια), θέση για το μεγάλο ραντεβού του επόμενου καλοκαιριού έχουν κλείσει ήδη η Ισπανία (Παγκόσμια Πρωταθλήτρια), η Γαλλία, η Αργεντινή, η Αυστραλία, οι ΗΠΑ, η Νιγηρία και το Ιράν -βάσει της κατάταξής του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας.

Προολυμπιακό: Οι αντίπαλοι της Εθνικής ομάδας

Αναλυτικά οι τέσσερις όμιλοι του Πορολυμπιακού Τουρνουά:

ΣΕΡΒΙΑ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)

Group A

Δομινικανή Δημοκρατία

Νέα Ζηλανδία

Σερβία

Group B

Πουέρτο Ρίκο

Ιταλία

Σενεγάλη

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (ΚΑΟΥΝΑΣ)

Grooup A

Λιθουανία

Κορέα

Βενεζουέλα

Group B

Πολωνία

Σλοβενία

Αγκόλα

ΚΡΟΑΤΙΑ (ΣΠΛΙΤ)

Group A

Γερμανία

Ρωσία

Μεξικό

Group B

Τυνησία

Κροατία

Βραζιλία

ΚΑΝΑΔΑΣ (ΒΙΚΤΟΡΙΑ)

Group A

Ελλάδα

Κίνα

Καναδάς

Group B

Ουρουγουάη

Τσεχία

Τουρκία

Πριν από την κλήρωση του Προολυμπιακού για τους Άνδρες, έγινε η κλήρωση για τις Γυναίκες (δεν συμμετέχει η Ελλάδα). Οι τρεις πρώτες χώρες - ομάδες από κάθε όμιλο παίρνουν το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ιωπανία (Διοργανώτρια) και οι ΗΠΑ (Παγκόσμιο Πρωταθλήτρια), παρά το γεγονός ότι συμμετέχουν στο Προολυμπιακό θα προκριθούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ανεξαρτήτως κατάταξης και αποτελεσμάτων. Οι τέσσερις όμιλοι έχουν ως εξής:

ΣΕΡΒΙΑ (ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ)

Νιγηρία

ΗΠΑ

Σερβία

Μοζαμβίκη

ΓΑΛΛΙΑ (ΜΠΟΥΡΖ)

Γαλλία

Πουέρτο Ρίκο

Βαραζιλία

Αυστραλία

ΚΙΝΑ (ΦΟΣΑΝ)

Κορέα

Κίνα

Μεγάλη Βρετανία

Ισπανία

ΒΕΛΓΙΟ (ΟΣΤΑΝΔΗ)

Καναδάς

Ιαπωνία

Σουηδία

Βέλγιο

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΟΛΥΜΠΙΑΚΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ