BASKETBALL ANALYSIS

Προμηθέας: Ο Χάντερ Χέιλ εκτέλεσε τον ΠΑΟΚ και ήταν υπεύθυνος για τους 45 από τους 95 πόντους των Πατρινών

Ο Χάντερ Χέιλ
Ο Χάντερ Χέιλ INTIME

Ο Χάντερ Χέιλ συστήθηκε δυναμικά στο ελληνικό κοινό, διαλύοντας με 32 πόντους στην άμυνα του ΠΑΟΚ στο “Παλατάκι”, στην πρεμιέρα της σεζόν 2023/24 για τον Προμηθέα, αποδεικνύοντας με το καλημέρα ότι είναι ένας εκπληκτικός σκόρερ. 

Ο Χάντερ Χέιλ (26 χρονών, 1.91 μέτρα) ήταν μία μεταγραφή του Προμηθέα που πέρασε στα… ψιλά. Οι Πατρινοί έφεραν στην ομάδα τους το καλοκαίρι τον πρώτο σκόρερ της περσινής ABA League, ωστόσο σε ένα καλοκαίρι γεμάτο μεγάλες κινήσεις ο κόσμος δεν έδωσε μεγάλη σημασία.

Οι γνωρίζοντες βέβαια ήξεραν ότι ο Προμηθέας είχε προβεί σε μία κίνηση ουσίας. Ο 26χρονος γκαρντ δεν ήταν κάποιο μεγάλο όνομα. Στην τριετή επαγγελματική του καριέρα όμως (μία σεζόν στους Νέλσον Τζάιαντς στην Νέα Ζηλανδία και δύο στην Μπόρατς Τσάτσακ) μετρούσε ήδη δύο βραβεία πρώτου σκόρερ, αφού είχε πάρει το σχετικό βραβείο και στην Νέα Ζηλανδία. Και, στο ντεμπούτο του στην Basket League στην νίκη επί του ΠΑΟΚ, έδειξε ότι έχει φιλοδοξία να κάνει τρεις τους σχετικούς τίτλους.

Το μαγικό σόου και οι 45 πόντοι για τους οποίους ήταν υπεύθυνος

Ο Αμερικανός γκαρντ ξεκίνησε “καυτός” τον αγώνα, με 24 πόντους στο πρώτο μέρος. Στην συνέχεια σίγησε για λίγο, αλλά στο τέλος έβαλε τα σουτ που έπρεπε, τελειώνοντας τον αγώνα με 32 πόντους με 3/8 δίποντα, 6/10 τρίποντα, 8/8 βολές, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 1 λάθος σε 31 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα συμμετοχής. Το δε Shot Chart του είναι ενδεικτικό

Το Shot Chart του Χάντερ Χέιλ κόντρα στον ΠΑΟΚ
Το Shot Chart του Χάντερ Χέιλ κόντρα στον ΠΑΟΚ EUROKINISSI - ΠΑΥΛΟΣ ΜΑΚΡΙΔΗΣ/HUDLSTAT


Με κύκλο τα εύστοχα σουτ και με “x” τα άστοχα σουτ

Ο αριστερόχειρας γκαρντ ήταν ασταμάτητος. Η ικανότητά του να δημιουργεί το δικό του σουτ είναι σπάνια. Το θέμα στην περίπτωσή του ωστόσο είναι πως πρόκειται για έναν λεγόμενο “3-level-Scorer”. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί με την ίδια ευκολία να σουτάρει πίσω από την γραμμή του τριπόντου, να σουτάρει μετά από ντρίμπλα από μέση απόσταση, αλλά και να πάει μέχρι το καλάθι.

To θέμα ωστόσο στην περίπτωση του Χέιλ είναι ότι δεν έμεινε στην εκτέλεση. Μπόρεσε με την ίδια ευκολία να δημιουργήσει καταστάσεις για τους συμπαίκτες του, διαβάζοντας σωστά την αντίπαλη άμυνα. Κάπως έτσι, ο Προμηθέας πήρε άλλους 13 πόντους από τις ασίστ του. Κοινώς, ο Αμερικανός ήταν υπεύθυνος για τους 45 από τους 95 πόντους των Πατρινών στην πρεμιέρα, ή αλλιώς το 47.3%!

Είναι σαφές ότι δεν γίνεται να περιμένει κάποιος από τον Αμερικανό σκόρερ να έχει τους ίδιους αριθμούς όλη την σεζόν. Παρόλα αυτά, πρόκειται σίγουρα για ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο για τον Χέιλ, που έδειξε από νωρίς τι μπορεί να κάνει στο παρκέ.

TAGS BASKETBALL ANALYSIS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ