ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Προμηθέας κατά ΕΟΚ για το Κύπελλο: "Δεν θα συναινέσουμε στην πρωτοφανή απόφαση"

Οι παίκτες του Προμηθέα Πάτρας συγκεντρωμένοι στο κέντρο του γηπέδου
Οι παίκτες του Προμηθέα Πάτρας συγκεντρωμένοι στο κέντρο του γηπέδου EUROKINISSI

Ευθεία επίθεση στην ΕΟΚ εξαπέλυσε η ΚΑΕ Προμηθέας λόγω της ανακοίνωσης για το Κύπελλο και το Final Four στο ΟΑΚΑ. Οι Πατρινοί υποστηρίζουν πως παράνομα τροποποιήθηκε η προκήρυξη και ξεκαθάρισαν πως δεν συμφωνούν με την απόφαση της Ομοσπονδίας.

Το μεσημέρι της Τρίτης 12 Ιανουαρίου, η ΕΟΚ ανακοίνωσε πως το Κύπελλο Ελλάδας θα ολοκληρωθεί με Final Four, που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ. Ο τρόπος ολοκλήρωση της διοργάνωσης ήταν ένα θέμα που απασχόλησε αρκετά τις τελευταίες ημέρες, ο τρόπος με τον οποίο όμως πάρθηκε η απόφαση από την Ομοσπονδία, έφερε την αντίδραση του Προμηθέα.

Μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, ο αχαϊκός σύλλογος κάνει λόγο για απόφαση που είναι ευθέως αντίθετη με την προκήρυξη του Κυπέλλου και τονίζει πως δεν θα συναινέσει σε αυτή τη πρωτοφανή απόφαση και θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας:

"Με πρωτοφανή έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τη 12η Ιανουαρίου 2021 η ΕΟΚ ανακοίνωσε στο επίσημο site της, τις ημερομηνίες διεξαγωγής των προημιτελικών αγώνων του 46ου Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, αλλά ταυτόχρονα και της ημιτελικής και τελικής φάσης του 46ου Κυπέλλου Ελλάδας Ανδρών, ορίζοντας, μάλιστα, τον χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής τους.

Η απόφαση αυτή, μας προκάλεσε εύλογη απορία, διότι εκτός από τη φάση των προημιτελικών, η ΕΟΚ αποφάσισε και για τη διεξαγωγή της Δ' φάσης του κυπέλλου σε γήπεδο που δεν ορίζεται στην προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδας (Άρθρο 4 Γήπεδα Αγώνων).

Επομένως, με την απόφαση της αυτή μονομερώς και σίγουρα χωρίς τη συναίνεση των ομάδων, η ΕΟΚ τροποποίησε την προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος, γεγονός που έρχεται ευθέως σε αντίθεση με τον αθλητικό νόμο.

Προφανώς, η Διοίκηση της ΕΟΚ και συγκεκριμένα οι υπογράφοντες την προκήρυξη του Κυπέλλου κ. Τσαγκρώνης (Γεν. Γραμματέας ΕΟΚ) και κ. Γολέμης (Β' Αντιπρόεδρος της ΕΟΚ) δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι για οποιαδήποτε αλλαγή της προκήρυξης, μεσούσης της περιόδου, απαιτείται νομοθετική παρέμβαση. Για το λόγο, η συγκεκριμένη απόφαση – τροποποίηση της προκήρυξης στερείται κάθε νομιμότητας.

Από την άλλη πλευρά, βέβαια, δέον όπως τονιστεί ότι η ΕΟΚ δεν έλαβε υπόψιν της, ούτε την ομόφωνη απόφαση των 8 ομάδων. Μετά λύπης μας, συνειδητοποιούμε ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή η απερχόμενη διοίκηση της ΕΟΚ, η οποία σε δύο περίπου μήνες θα αποτελεί παρελθόν δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η εποχή που διέταζε τις ομάδες, αγνοώντας τη θέληση τους, καταστρατηγώντας κάθε έννοια νομιμότητας και ισονομίας έχει μπει στο "χρονοντούλαπο της ιστορίας".

Η ΚΑΕ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ τηρώντας τη νομιμότητα και με απόλυτα δημοκρατικό πνεύμα δεν θα συναινέσει σε αυτή τη πρωτοφανή απόφαση και θα προστατεύσει με κάθε νόμιμο μέσο τα δικαιώματα της. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι και οι υπόλοιπες ομάδες που συμμετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδας Ανδρών συντάσσονται με αυτή μας την κίνηση, βάσει των όσων συμφωνήθηκαν στις μεταξύ ημών συζητήσεις.

Θέλουμε επίσης να πιστεύουμε και παράλληλα ευχόμαστε ότι η επόμενη Διοίκηση της ΕΟΚ θα είναι ένας Οργανισμός που θα ακούει τις ανάγκες των ομάδων, θα προασπίζει τα συμφέροντά τους και φυσικά θα λειτουργεί με γνώμονα τη νομιμότητα και την ισονομία".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΟΠΑΠ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ