Προκριματικά MundoBasket 2027: Η βαθμολογία στον όμιλο της Ελλάδας μετά την ήττα από την Πορτογαλία

Δείτε πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας για τα προκριματικά του MundoBasket 2027 μετά την ήττα της Ελλάδας από την Πορτογαλία.
Η Ελλάδα ηττήθηκε με 56-71 από την Πορτογαλία στην 6η αγωνιστική της πρώτης φάσης των προκριματικών για το MundoBasket 2027 και έπεσε στο 3-3.
Το κακό είναι ότι οι ομάδες κουβαλάνε στην επόμενη φάση τα αποτελέσματα από αυτήν, κάτι που επιβαρύνει την γαλανόλευκη.
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
- Ελλάδα – Πορτογαλία 56-71
- Μαυροβούνιο – Ρουμανία (5/7, 21:30)
Το σύστημα διεξαγωγής
Οι τρεις πρώτες ομάδες κάθε ομίλου προκρίνονται στη δεύτερη φάση μεταφέροντας τα αποτελέσματά τους από την πρώτη φάση.
Οι τρεις πρώτες ομάδες του Α και του Β ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Ι, οι τρεις πρώτες ομάδες του C και του D ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο J, οι τρεις πρώτες ομάδες του E και F ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο Κ και οι τρεις πρώτες ομάδες του G και του H ομίλου θα συνθέσουν τον όμιλο L.
Αν η Ελλάδα προκριθεί, λοιπόν, στη δεύτερη φάση θα αντιμετωπίσει τις τρεις ομάδες που θα τερματίσουν πρώτες στο Group A, δηλαδή τρεις από τις: Ισπανία, Γεωργία, Ουκρανία, Δανία.
Οι τρεις πρώτες ομάδες από τα τέσσερα αυτά νέα γκρουπ θα προκριθούν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύνολο 12 από την Ευρωπαϊκή Ζώνη.