EUROLEAGUE

Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: "Ο Ράντονιτς προφανώς έκανε λάθος που πήγε στον Παναθηναϊκό"

Ο Νεμπόισα Τσόβιτς στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης
Ο Νεμπόισα Τσόβιτς στη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης SPORT KLUB

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα εξήγησε τον λόγο που δεν έμεινε στην ομάδα ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ενώ χαρακτήρισε λάθος την απόφασή του να αναλάβει τον Παναθηναϊκό.

Ο πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, βρέθηκε καλεσμένος σε πρωινή εκπομπή του TV Prva και μεταξύ άλλων μίλησε για την πορεία της ομάδας στην EuroLeague τα δύο τελευταία χρόνια, χαρακτηρίζοντας λάθος την απόφαση του Ντέγιαν Ράντονιτς να φύγει από το Βελιγράδι και να μετακομίσει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναθηναϊκού.

"Είπαμε ότι θα προσπαθήσουμε να μπούμε στο Top-8. Ενεργήσαμε ρεαλιστικά, δεν ζούμε σε εικονική πραγματικότητα. Ενεργήσαμε σύμφωνα με τις δυνατότητές μας. Πέρσι κάναμε το triple-crown (σσ. Αδριατική Λίγκα, πρωτάθλημα και Κύπελλο Σερβίας) και καταλήξαμε να χρωστάμε πέντε μισθούς σε παίκτες και προπονητές στο τέλος της χρονιάς. Έπρεπε να πληρώσουμε κάποιες από τις υποχρεώσεις μας, αυτό δεν μειώνει την ευγνωμοσύνη μας στην κρατική βοήθεια. Στήσαμε μία ομάδα, αλλά μέσα στη σεζόν αλλάξαμε προπονητή, φέραμε τον Βιλντόσα και τον Καμπάσο.

Αν είχαμε τους πόρους ίσως να έμεναν οι Νίκολα Κάλινιτς, Ντέγιαν Νταβιντόβατς, Όστιν Χόλινις, Νέιτ Γουόλτερς, ίσως και ο Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος προφανώς έκανε λάθος που πήγε στον Παναθηναϊκό", είπε ενδεικτικά.

Για την προοπτική του χρόνου να παίζει και ο Ερυθρός Αστέρας και η Παρτίζαν στην Stark Arena και για το αν αμφότερες οι ομάδες θα αγωνίζονται στην EuroLeague, ο κ. Τσόβιτς ανέφερε: "Αν το κόστος για να παίξουμε στη Stark Arena είναι το ίδιο και για εμάς και για την Παρτίζαν, τότε θα μετακομίσουμε εκεί την επόμενη σεζόν. Ούτε η Stark Arena, ούτε η Χάλα Πιονίρ ανήκουν στην Παρτίζαν ή στον Ερυθρό Αστέρα. Πρέπει να είμαστε διάφανοι ως οργανισμοί. Συγχαίρω την Παρτίζαν για την επιτυχία (σσ. της πρόκρισης στα playoffs της EuroLeague), πέρασα 9 χρόνια στην Παρτίζαν κάτι που πολλοί δεν ξέρουν. Αν δεν κινηθούμε έξυπνα και ομαδικά θα έχουμε χειρότερες συνθήκες. Πάντα επιμένουμε ότι το Βελιγράδι πρέπει να έχει δύο εκπροσώπους στην EuroLeague. Θα είναι έτσι του χρόνου; Θα δούμε. Δεν αρκεί να είσαι πρώτος στην Αδριατική Λίγκα".

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ