ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Πρόεδρος Ερυθρού Αστέρα: "Αν το πανό είχε ουδέτερο χρώμα θα το κρατούσαμε με την Ζάλγκιρις, έκαψαν σερβικές σημαίες"

Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, Κάλινιτς, Κούζμιτς και Γουάιτ
Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα, Κάλινιτς, Κούζμιτς και Γουάιτ ABA LEAGUE - CRVENA ZVEZDA MTS/DJORDJIE KOSTIC

Ο Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα, Νεμπόισα Τσόβιτς, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο σκηνικό όπου παίκτες του Ερυθρού Αστέρα δεν κράτησαν την σημαία της Ουκρανίας στον αγώνα με την Ζάλγκιρις στην Λιθουανία, ενώ κατήγγειλε ότι οι Λιθουανοί τρομοκράτησαν Σέρβους και έκαψαν σέρβικες σημαίες.

Η εντολή της διοίκησης του Ερυθρού Αστέρα στους παίκτες της ομάδας να μην κρατήσουν την ουκρανική σημαία που περιείχε το μήνυμα "Stop The War" για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία έκανε θόρυβο. Οι Σέρβοι ωστόσο εξακολουθούν να στηρίζουν αυτή την απόφασή τους, με τον Πρόεδρο της ομάδας, Νεμπόισα Τσόβιτς, να παραθέτει τα επιχειρήματά του σε συνέντευξή του.

Ο ισχυρός άνδρας των "ερυθρόλευκων" αναφέρθηκε στο ζήτημα, αναφέροντας το παρασκήνιο της υπόθεσης, τονίζοντας ότι οι Σέρβοι είχαν τονίσει εξ αρχής ότι ήταν διατεθειμένοι να κρατήσουν ένα πανό με το ίδιο μήνυμα, αλλά υπό έναν όρο: Το πανό να είχε ουδέτερο χρώμα και όχι τα χρώματα της σημαίας της Ουκρανίας.

"Είπαμε στην EuroLeague πέντε μέρες πριν από τον αγώνα με την Ζάλγκιρις, επειδή ξέραμε τις θέσεις των Λιθουανών, ότι δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε σε αυτό" ανέφερε αρχικά ο Τσόβιτς, για να προσθέσει: "Είπαμε ότι μπορούμε να κρατήσουμε ένα πανό αν αυτό είχε ουδέτερο χρώμα, επειδή στέλνει ένα ευγενές μήνυμα. Αλλά σε αυτή την αντι-ρωσική υστερία, γίνεται κατάχρηση από τα ΜΜΕ. Αν δεν ήταν στα χρώματα της Ουκρανίας θα κρατούσαμε το πανό".

Ακολούθως ο Τσόβιτς ανέφερε τις συζητήσεις με την Ζάλγκιρις, ενώ κατήγγειλε ότι οι Λιθουανοί έκαψαν σερβικές σημαίες: "Κρατήσαμε ένα αντίστοιχο πανό στο Βελιγράδι. Τρεις ημέρες πριν από τον αγώνα με την Ζάλγκιρις ενημερώσαμε την ομάδα και ζητήσαμε ουδέτερο πανό. Δεν συμφώνησαν. "Αν δεν θέλετε να κρατήσετε ένα πανό, όπου προφανώς παίρνετε το μέρος της μίας πλευράς, τότε δεν χρειάζεται να το κρατήσετε" μας είπαν.

Μετά από αυτό ξεκίνησε η παρενόχληση από τους οπαδούς της Ζάλγκιρις προς τους οπαδούς, τους παίκτες, το προσωπικό της ομάδας με συνθήματα για την Σερβία. Τέσσερα παιδιά από την Σουηδία είχαν σερβικές σημαίες και τους τις πήραν και τις πέταξαν. Υπάρχει η πληροφορία ότι έκαψαν σημαίες της Σερβίας".

Κλείνοντας, ο Πρόεδρος του Ερυθρού Αστέρα έκανε λόγο για προβοκάτσια, ενώ αναφέρθηκε και στις σημαίες του ΝΑΤΟ που υπήρχαν στο γήπεδο: "Δεν υπήρχαν σημαίες του ΝΑΤΟ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά εμφανίστηκαν στο δεύτερο. Ήθελαν να μας προκαλέσουν. Το παιχνίδι τελείωσε όπως τελείωσε, χάσαμε και ο υπεύθυνος για το φύλλο αγώνος έγραψε όσα έγιναν.

Δεν ξέρω τι θα γίνει, μπήκε η πολιτική στον αθλητισμό. Κανείς δεν μπορεί να μας υποχρεώσει να κρατήσουμε ένα πανό. Τι θα γινόταν αν υποχρεώναμε κάποια ομάδα να κρατήσει ένα πανό που θα έλεγε "Το Κόσοβο είναι Σερβία"; Έχουμε το δικαίωμα να έχουμε την άποψή μας. Δεν θα πολιτικοποιήσουμε την κατάσταση. Τι θα γινόταν αν κρατούσαμε το πανό; Πρέπει να ακούσουμε τις δικές μας σκέψεις, τους δικούς μας ανθρώπους και φιλάθλους. Δεν ντρέπομαι για την απόφασή μας. Αυτή είναι η θέση μου".

TAGS ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ