EUROLEAGUE

Προ της εξαφάνισης η Σιένα

Προ της εξαφάνισης η Σιένα

Η ομάδα που σύστησε το μπάσκετ στην Ιταλία, το 1907, η Σιένα αντιμετωπίζει πια πολύ έντονα τον κίνδυνο να εξαφανιστεί από τον ευρωπαϊκό χάρτη. "Όχι" της ιταλικής ομοσπονδίας, σε... ντρίμπλα επιβίωσης.

Ο έλεγχος στα βιβλία (τα νόμιμα) της Σιένα έδειξε πως υπάρχει μια "τρύπα" της τάξεως των 5.4 εκατομμυρίων ευρώ, που δημιουργήθηκε από τον Ιούνιο του 2013 έως τη σήμερον ημέρα. Τα αποτελέσματα αυτού του ελέγχου (τον οποίον διέταξε ο εισαγγελέας που "τρέχει" την υπόθεση της ιταλικής ομάδας από τον Δεκέμβριο-αυτός που ανακάλυψε και ότι δέκα παίκτες προέβησαν σε φοροδιαφυγή 20 εκάτ. ευρώ ) συζητήθηκαν και στο έκτακτο συμβούλιο της ιταλικής ομοσπονδίας μπάσκετ, όπου παρέστη και ο Φερντινάντο Μινούτσι. Πρώην ισχυρός άνδρας της Σιένα και από τον Ιούνιο πρόεδρος της ιταλικής λίγκας.

Η πρόταση που είχε να κάνει ο Πιέρο Ρίτσι, ο κύριος που έχει αναλάβει τη διαχείριση του οργανισμού στη μετά-Μινούτσι εποχή, ήταν να κηρύξει πτώχευση ο οργανισμός και να δημιουργηθεί ένας νέος, χωρίς χρέη. Η διαδικασία αυτή λέγεται στη γείτονα spin off και προϋποθέτει τον συμβιβασμό με τους πιστωτές. Συνήθως, η πλήρωμή του 30% των χρεών είναι αρκετό για να γίνει η δουλειά.

Ο Ρίτσι ενημέρωσε και ότι " από το 2009, οι χορηγίες μειώνονται κάθε χρόνο και τον Ιούνιο του 2014 δεν θα μείνει κανένας" πριν καταλήξει στο "όποιος μπορεί να δώσει μια χείρα βοηθείας, τώρα είναι η ώρα να κάνει ένα βήμα μπροστά".

Η απάντηση του προέδρου της FIP, Τζιάνι Πετρούτσι ήταν μονολεκτική ("όχι"), ενώ ξεκαθάρισε πως η Σιένα θα ακολουθήσει τις νόμιμες διαδικασίες, όπως ότι δεν θα γίνει κάποια εξαίρεση, επειδή έχει προσφέρει όσα έχει προσφέρει στον ιταλικό αθλητισμό. Όπερ σημαίνει πως ή θα βρει τρόπο να κλείσει την "τρύπα" ή θα διαλυθεί. Κάπως έτσι, προέκυψε η ανακοίνωση Τύπου της ομάδας στην οποία ενημερώνει ότι θα προχωρήσει σε εκποίηση των υπαρχόντων της. Αυτήν την έχει αναλάβει ο Εγκίντιο Μπιάνκι -εκ της κυβερνήσεως.

Έξω από τα αρχηγεία της FIP είχε συγκεντρωθεί κόσμος που ζητούσε να βρεθεί λύση σωτηρίας της Σιένα. Όταν οι φαν της ομάδας είδαν τον Μινούτσι να εξέρχεται του κτιρίου, άρχισαν να φωνάζουν "ντροπή, ντροπή" και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του. Χρειάστηκε η επέμβαση της αστυνομίας, για να απομακρυνθεί ο άνθρωπος που τελεί υπό εισαγγελική έρευνα, για φοροδιαφυγή εκατομμυρίων ευρώ.

TAGS EUROLEAGUE ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ