ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Πρίφτης: "Ευχαριστώ τον κόσμο που μας συνόδευσε, τον είχαμε στενοχωρήσει το τελευταίο διάστημα"

BASKET LEAGUE /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / - ( / EUROKINISSI) PHOTO CREDITS: EUROKINISSI

Στην ώθηση που πήρε ο Παναθηναϊκός από τον κόσμο του, πριν από το ντέρμπι του ΣΕΦ, στάθηκε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά από τον θρίαμβο επί του Ολυμπιακού στην 8η αγωνιστική της Stoiximan Basket League.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Δημήτρης Πρίφτης μετά από τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς εξήγησε ότι θέλει να δει μεγαλύτερη συνέπεια από την ομάδα μου στη συνέχεια της σεζόν. Ο προπονητής των πράσινων ευχαρίστησε και τον κόσμο που ακολούθησε την αποστολή προς το Φάληρο, δίνοντας έξτρα κίνητρο στους αθλητές του για να ρίξουν τον Ολυμπιακό στο καναβάτσο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Πρίφτης:

"Το παιχνίδι ήταν αμφίρροπο. Κάποια στιγμή ο Ολυμπιακός πήρε διαφορά, κάναμε απανωτά λάθη, όμως δεν χάσαμε το μυαλό μας και κρατηθήκαμε πνευματικά δυνατοί για να πάμε το παιχνίδι στο τέλος με 2-3 μεγάλα σουτ. Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες για την προσπάθεια που κάνουν γενικά. Παίξαμε με το dna μιας μεγάλης ομάδας, σαν τον Παναθηναϊκό.

Μακάρι αυτή η νίκη να μας δώσει ώθηση για να πιστέψουμε περισσότερο στον εαυτό μας και να προσπαθήσουμε κι άλλο. Θέλω να ευχαριστήσω και τον κόσμο που ήρθε στο ΟΑΚΑ για να μας ξεπροβοδίσει, παρόλο που τους είχαμε στενοχωρήσει το τελευταίο διάστημα με τα αποτελέσματά μας στη EuroLeague, είναι σημαντικό ότι ήρθε αρκετός κόσμος για να μας συνοδεύσει στον δρόμο για το ΣΕΦ. Αυτά τα παιχνίδια έχουν διαφορετική αξία και ο κόσμος είναι κομμάτι της ομάδας.

Το παιχνίδι αυτό είναι κάτι ξεχωριστό, το πριν και το μετά έχει σίγουρα σημασία, γιατί έχουμε κάθε τρεις ημέρες, αλλά αυτό το ματς έχει μια δική του ξεχωριστή δυναμική. Δεν θέλω να πω ότι είχαμε λιγότερο κίνητρο σε άλλα παιχνίδια. Θα μπορούσαμε να είχαμε 2-3 νίκες παραπάνω στην Ευρωλίγκα. Αυτό το ματς δίνει ένα ιδιαίτερο κίνητρο στους παίκτες.

Σαν προπονητής πρέπει να κάνω κάτι για να βοηθήσω την ομάδα μου. Συζητήσαμε και επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε μια διαφορετική λογική για να βρούμε και καλύτερες συνθήκες στην επίθεσή μας. Θα δείξει η συνέχεια, θέλω σταθερότητα. Να παίξουμε με λιγότερο δισταγμό, σίγουρα έχουμε αδικήσει τον εαυτό μας. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, από αύριο να σκεφτόμαστε το επόμενο παιχνίδι. Θα είναι κρίμα να μην έχουμε μία συνέχεια σε αυτό που δείξαμε στα τελευταία δύο παιχνίδια.

Όταν ο Νέντοβιτς ήταν καλός και έπαιξε καλά, είχαμε τις νίκες με την Φενέρμπαχτσε και με την Αναντολού Εφές. Τον χρειαζόμαστε, δυστυχώς δεν είναι πάντα έτσι, ελπίζω να σταθεροποιηθεί. Ο Ολυμπιακός έχει τρομερή λειτουργία στο man-to-man, έχει καλό διάβασμα και προφανώς το να τους βάλουμε σε μια διαφορετική λειτουργία ανάπτυξης, μας βοήθησε. Υπήρξαν στιγμές που δεχθήκαμε φθηνά καλάθια, εκεί είχαμε υπομονή ενώ μπορούσαμε να αλλάξουμε.

Ο Κασελάκης είναι ρολίστας, συνειδητοποιημένος ρολίστας και αυτός ο χαρακτηρισμός είναι δυσεύρετος. Να έχει κάποιος έναν τέτοιο ρόλο δευτερεύοντα, να έχει πνευματική ηρεμία, να πιστεύει στον εαυτό του, είναι ευχάριστο και είναι μεγάλο όπλο για εμάς".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΡΙΦΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ