EUROLEAGUE

Preview: Ζιελόνα Γκόρα - Σιένα

Preview: Ζιελόνα Γκόρα - Σιένα

Ζιελόνα Γκόρα και Σιένα κοντράρονται την Παρασκευή (20.00) στην Πολωνία με τη νίκη να αποτελεί μονόδρομο και για τις δύο ομάδες, καθώς μετά από 2 αγωνιστικές δεν έχουν ακόμα κερδίσει

Τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα για την Ζιελόνα Γκόρα και την Σιένα που μετά από δύο αγωνιστικές δεν έχουν καταφέρει να πανηγυρίσουν έστω μία νίκη. Η τρίτη αγωνιστική της regular season τις φέρνει αντιμέτωπες το βράδυ της Παρασκευής (20.00) με το χαμένο να μπαίνει σε περιπέτειες αποκλεισμού από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Η πρωταθλήτρια Πολωνίας αναζητά το πρώτο της ροζ φύλλο στην Euroleague κάτι που από μόνο του θα αποτελέσει ιστορική στιγμή. Η ομάδα του Μιχαΐλο Ούβαλιν την προηγούμενη αγωνιστική γνώρισε βαριά ήττα από την Μάλαγα και πλέον στον δεύτερο εντός έδρας αγώνα της καλείτε να μειώσει τα πολλά λάθη και να βελτιώσει τα ποσοστά της στα τρίποντα και τις ελεύθερες βολές.

Στην αντίπερα όχθη η Σιένα δεν θυμίζει σε τίποτα την ομάδα που διακρινόταν στην διοργάνωση τα προηγούμενα χρόνια. Οι ριζικές αλλαγές έχουν σημαντική επίπτωση στο επίπεδο της ομάδας και ο Μάρκο Κρέσπι καλείται να φέρει της ομάδα της Τοσκάνης τουλάχιστον στο ΤΟΡ 16, ώστε να διασωθεί το πρεστίζ της ομάδας.

Ζιελόνα Γκόρα

Μιχαΐλο Ούβαλιν: " Έπειτα από δύο αγώνες στη διοργάνωση περιμένουμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί κόντρα στην Σιένα. Η Σιένα είναι μία ομάδα με τεράστια παράδοση και μεγάλη ποιότητα παρότι δεν ξεκίνησε καλά. Στην πραγματικά αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για εμάς γιατί θα παλέψουν για τη νίκη. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι θα παρουσιαστούμε καλύτεροι από αυτούς. Αν θέλουμε να μιλάμε για νίκη τότε θα πρέπει να παίξουμε στο 150% των δυνατοτήτων μας και να σταθούμε τυχεροί".

Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς: " Προετοιμαζόμαστε για το παιχνίδι με τη Σιένα γιατί θέλουμε να παίξουμε καλά κι αν έχουμε την ευκαιρία να κερδίσουμε. Από την αντίπαλη ομάδα γνωρίζω καλά τον Τζος Κάρτερ με τον οποίο παίζαμε μαζί πέρσι στην Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης. Το είπα αυτό στο προπονητικό τιμ και τον έχουμε κάνει καλό σκάουτιγκ. Νομίζω ότι το κλειδί για να κερδίσουμε αυτό το ματς θα είναι η άμυνα".

Σιένα

Μάρκο Κρέσπι: " Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας παιχνίδι. Στο παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα εμείς ψάχνουμε δύο πράγματα. Θα ψάξουμε την πρώτη μας νίκη στη διοργάνωση και θα δοκιμάσουμε τα επίπεδα ενέργειας μας μετά την εμφάνιση μας κόντρα στην Μπολόνια. Θέλουμε να προσεγγίσουμε το παιχνίδι στην Πολωνία με νέα ενέργεια και όλη η ομάδα να δημιουργήσει ακόμα περισσότερα".

Τόμας Ρες: " Είναι ένα σημαντικό παιχνίδι και κρίσιμο για το ΤΟΡ 16. Χάσαμε στα πρώτα δύο παιχνίδια και από εδώ και στο εξής κάθε ματς είναι σημαντικό προκειμένου να συνεχίσουμε στην διοργάνωση".

Ενδιαφέροντα στοιχεία

* Ο Λούκας Κόζαρεκ κόντρα στην Σιένα έκανε ρεκόρ καριέρας στην Euroleague με 20 πόντους, 7 ριμπάουντ σε 40 λεπτά που αγωνίστηκε το Δεκέμβριο του 2012. Τότε ήταν παίκτης της Πρόκομ.

* Η Σιένα μετράει 7 συνεχόμενες ήττες στην διοργάνωση.


TAGS EUROLEAGUE ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ