EUROLEAGUE

Preview: Ζαλγκίρις – Ούνικς Καζάν

Η ανεβασμένη, το τελευταίο διάστημα, Ζαλγκίρις Κάουνας υποδέχεται την Ούνικς Καζάν (06/11, 19:45) για την τέταρτη αγωνιστική της φάσης των ομίλων της Euroleague.

Οι Λιθουανοί βρίσκονται σε εξαιρετική κατάσταση και το πιστοποίησαν αυτό μετά τη μεγάλη νίκη τους επί της Αναντολού Εφές, μέσα στην Τουρκία με 65-62. Από την άλλη πλευρά η Ούνικς ήταν καταιγιστική απέναντι στην Σάσαρι και κατάφερε να πάρει την πρώτη της νίκη στην διοργάνωση με 85-62.

Ενδιαφέρονται στοιχεία

Ζαλγκίρις

Η Ζαλγκίρις είναι η πιο εύστοχη ομάδα της διοργάνωσης στα τρίποντα με 47,1%

Ο Ρομπέρτας Γιαφτόκας ήταν συμπαίκτης του γκαρντ της Ούνικς Καζάν, Σεργκέι Μπίκοφ στην Ντιναμό Μόσχας από το 2007 μέχρι το 2009. Βοήθησαν την Ντιναμό να φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του ULEB Cup.

Ο Γιαφτόκας ετοιμάζεται για την 100η του εμφάνιση στην Euroleague.

Ο Γιαφτόκας χρειάζεται 41 πόντους για να φτάσει τους 1000 στην Euroleague.

Ο Γιαφτόκας βρίσκεται στην 8η θέση των κορυφαίων μπλοκέρ της Euroleague με 123 μπλοκ. Ο πρώην συμπαίκτης του Ντάριους Λαβρίνοβιτς τον έπιασε στην 8η θέση. Ο Αλεξέι Ζαβρασένκο (130) είναι ο επόμενος στη λίστα.

Ο Παούλιους Γιανκούνας χρειάζεται τρία ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον Νίκολα Βούισιτς στην έβδομη θέση των κορυφαίων ριμπάουντερ της Euroleague. Ο Γιανκούνας έχει 1.035 ριμπάουντ.

Ο Γιανκούνας χρειάζεται 6 επιθετικά ριμπάουντ για να ξεπεράσει τον θρύλο του Παναθηναϊκού, Μάικ Μπατίστ στην τέταρτη θέση της σχετικής κατηγορίας. Ο Γιανκούνας μπαίνει στο παιχνίδι αυτής της εβδομάδας με 342 επιθετικά ριμπάουντ.

Ούνικς

Η Ούνικς Καζάν ηγείται στην κατηγορία με τα δίποντα, με 60,7% ευστοχία.

Ο Ντ’Ορ Φίσερ είναι κοντά στην επιστροφή του στην πρώτη δεκάδα των μπλοκέρ της Euroleague. Είναι στην 11η θέση με 121 μπλοκ. Ο Νίκολα Βούισιτς, που έχει αποσυρθεί, είναι 10ος με 122.

Ο Κέρτις Τζέρελς είδε το σερί του με 24 συνεχόμενα παιχνίδια Euroleague όπου ευστόχησε σε τουλάχιστον ένα τρίποντο, να φτάνει στο τέλος του μετά τα 0/5 που είχε με την Σάσαρι.

Ο Τζέρελς είναι ένα τρίποντο μακριά από το να γράψει ιστορία στην Euroleague.

Ο Νίκος Ζήσης χρειάζεται 13 ασίστ για να φτάσει τις 500 στην καριέρα του στην Euroleague, κάτι το οποίο μόνο 14 παίκτες έχουν καταφέρει νωρίτερα.

Ο Ζήσης πραγματοποίησε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του στην Euroleague, έχοντας index rating 29 στην αναμέτρηση με την Ζαλγκίρις τον Δεκέμβριο του 2006. Πέτυχε 16 πόντους, μοίρασε 11 ασίστ και είχε 2 κλεψίματα και ηγήθηκε της Μπενετόν Τρεβίζο στη νίκη με 76-86.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο στα τελευταία 9 παιχνίδια του.

Ο Κιθ Λάνγκφορντ έχει πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε 18 συνεχόμενα παιχνίδια.

Ο Λάνγκφορντ ήταν συμπαίκτης με τους σέντερ της Ζαλγκίρις, Παούλιους Γιανκούνας και Ρομπέρτας Γιαφτόκας κατά τη διάρκεια της σεζόν 2009-10 στην Χίμκι.

Ο Λάνγκφορντ έχει καταγράψει τουλάχιστον ένα κλέψιμο σε κάθε ένα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του στην Euroleague.

Στα επτά παιχνίδια που έχει παίξει απέναντι στην Ζαλγκίρις ο Λάνγκφορντ μετρά 19,5 πόντους, 4,4 ριμπάουντ και 3,4 ασίστ με index rating 22,5.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ