EUROLEAGUE

Preview: Σιένα – Γαλατάσαραϊ

Preview: Σιένα – Γαλατάσαραϊ
INTIME SPORTS

Η ανανεωμένη Σιένα του Μάρκο Κρέσπι υποδέχεται την Γαλατάσαραϊ, η οποία επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στην Euroleague για να καθιερωθεί στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Σιμόνε Πιανιτζιάνι αποτελεί μακρινή ανάμνηση, ο Λούκα Μπάνκι μετακόμισε στην Αρμάνι Μιλάνο και ο Μάρκο Κρέσπι θα είναι φέτος ο άνθρωπος που θα καθοδηγήσει την Σιένα, μαζί με μόλις τρεις παίκτες από το περσινό ρόστερ (Ορτνερ, Ρες, Χάκετ). Οι πρωταθλητές Ιταλίας ξέρουν ότι η νέα εποχή ξεκινάει με πολλές δυσκολίες, όμως μοναδικός τους στόχος είναι να χτίσουν ένα αξιόμαχο σύνολο που θα συνδυάζει το θέαμα με την ουσία. Ο Ντάνιελ Χάκετ θα είναι ο άνθρωπος που θα τραβήξει το περισσότερο κουπί, αν και στο ματς με την Γαλατά τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα.

Οι Τούρκοι επέστρεψαν στην Euroleague μετά από έναν χρόνο και έχουν μια εξαιρετική φροντ λάιν που απαρτίζεται από τους Τζαγουάι, Αλντεμίρ, Έρτσεγκ, Μάτσβαν. Είναι καλύτεροι στις θέσεις των ψηλών από τους αντιπάλους τους στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων και θα προσπαθήσουν να χαλάσουν την γιορτή που θα στηθεί στην Nelson Mandela Arena, για το πρώτο παιχνίδι της Σιένα στην Φλωρεντία.

Συμφωνούν Κρέσπι - Ρες

Στις δυσκολίες που κρύβουν οι πρεμιέρες, αλλά και στο επίπεδο της Γαλατασαράι στάθηκαν ο Μάρκο Κρέσπι και ο Τόμας Ρες. " Το πρώτο ματς παιχνίδι στην διοργάνωση, γίνεται απέναντι σε έναν σύλλογο που στοχεύει ψηλά. Πρέπει να αντιμετωπίσουμε χωρίς φόβο μια ομάδα που είναι πιο δυνατή από εμάς, πρέπει να παλέψουμε για να τους εκπλήξουμε" σχολίασε ο προπονητής της Σιένα, πριν ο Ρες προσθέσει πως: " Είμαστε ενθουσιασμένοι για την έναρξη της σεζόν. Η Γαλατασαράι είναι μια δυνατή ομάδα με σημαντικούς παίκτες όπως οι Γκόρντον, Ντόμερκαντ, Τζαγουάι, Αρόγιο. Θα παλέψουμε με όπλο την ευελιξία μας. Πρέπει να είμαστε σκληροί και να μην φοβηθούμε".

Έτοιμος για ντέρμπι ο Αταμάν

Βετεράνος πλέον, ο Εργκίν Αταμάν ξέρει ότι η αποστολή της ομάδας του δεν θα είναι εύκολη. " Κάθε παιχνίδι είναι σκληρό, κάθε ματς στην Euroleague είναι για εμάς ντέρμπι. Σίγουρα έχουμε πλεονέκτημα επειδή δώσαμε δυο δύσκολα παιχνίδια στην αρχή της περιόδου, όμως η Σιένα είναι έμπειρη ομάδα, η οποία παίζει επιθετικό μπάσκετ και είναι αποτελεσματική στο ανοιχτό γήπεδο. Θέλουμε να αρχίσουμε με μια εκτός έδρας νίκη" υποστήριξε ο έμπειρος κόουτς, πριν ο Έργουϊν Ντάντλεϊ παραδεχθεί πως: " Θα είναι ένα ματς υψηλού επιπέδου. Τους αντιμετωπίσαμε τρεις φορές στην preseason, αν και τότε είχαμε και οι δυο απουσίες. Πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό σε άμυνα και επίθεση για να κερδίσουμε".

  • Με τέσσερις διαδοχικές ήττες έκλεισε την περσινή της πορεία στην Euroleague η Σιένα.
  • Το ντεμπούτο τους στην Euroleague θα κάνουν οι Ντέιβιντ Κουρνό, Οθέλο Χάντερ, Έρικ Γκριν, Κιμ Ίνγκλις, Ματία Ουντόμ, Τζος Κάρτερ.
  • Ο Μίλαν Μάτσβαν μετράει 10 σερί αγώνες με διψήφιο αριθμό πόντων.
  • Ο Χένρι Ντόμερκαντ έχει πετύχει τουλάχιστον 1 τρίποντο στους 18 από τους 19 τελευταίους αγώνες του στην διοργάνωση.
  • Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Αρτεάγα (Ισπανία), Ζαμόϊσκι (Πολωνία), Ζάστσουκ (Ουκρανία).
TAGS EUROLEAGUE ΣΙΕΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ