EUROLEAGUE

Preview: Λαμποράλ Κούτσα – Μπαρτσελόνα

Το αήττητο σερί της Μπαρτσελόνα στο TOP-16 της Euroleague δοκιμάζεται στην Fernando Buesa Arena (20/02, 21:30) της Βιτόρια κόντρα στην Λαμποράλ Κούτσα που κινείται σε... ρυθμούς Λαμάρ Όντομ!

Οι Βάσκοι του Σέρτζιο Σκαριόλο υποδέχονται στην Fernando Buesa Arena (20/02, 21:30) την Μπαρτσελόνα του 6-0 στο TOP-16 ενώ δεν έχει κοπάσει ακόμα ο πανικός για την απόκτηση του Λαμάρ Όντομ!

Οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για τέταρτη φορά στην Euroleague. Τη σεζόν 2005-’06 διεκδίκησαν την τρίτη θέση στο Final-4 της Πράγας, τη σεζόν 2008-’09 τέθηκαν αντιμέτωπες στα playoffs ενώ πέρσι αντάμωσαν στο TOP-16 της διοργάνωσης.

Ο κόουτς της Λαμποράλ Κούτσα, Σέρτζιο Σκαριόλο, δεν μπορεί να υπολογίζει στους Τόμας Ερτέλ, Λαμόντ Χάμιλτον και Πέπε Ποέτα.

Ενδιαφέροντα στοιχεία
-Ο Σέρτζιο Σκαριόλο έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Λαμποράλ Κούτσα και, συνολικά, 17 παίκτες στους αγώνες των Βάσκων στην Euroleague! Μόνο οι Τίμπορ Πλάις, Νταβίντ Γέλινεκ έχουν συμμετάσχει σε όλους τους φετινούς αγώνες της Λαμποράλ.
-Ο Φαμπιέν Κοσέρ μετράει 15 συνεχόμενες εύστοχες βολές στη διοργάνωση.
-Ο Αντρές Νοτσιόνι έχει τουλάχιστον ένα κόψιμο σε πέντε συνεχόμενες αγώνες των Βάσκων στον θεσμό.
-Ο Φερνάντο Σαν Εμετέριο ήταν συμπαίκτης με την γκαρντ της Μπαρτσελόνα, Βίκτορ Σάδα, στην Τζιρόνα τη σεζόν 2007-’08.
-Από την άλλη πλευρά, ο Τσάβι Πασκουάλ έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Μπαρτσελόνα. Μόνο ο Μαρτσελίνιο Χουέρτας έχει ξεκινήσει ”πενταδάτος” σε όλους τους αγώνες των Καταλανών.
– Ο Μπραντ Όλεσον έχει τουλάχιστον ένα εύστοχο τρίποντο σε εννιά συνεχόμενες συμμετοχές στην Euroleague.
-Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο χρειάζεται μόλις μια εύστοχη βολή για να ξεπεράσει τον Μάρκους Μπράουν στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας στην Euroleague. Μέχρι στιγμής ο κάπτεν της Μπαρτσελόνα έχει 690 εύστοχες βολές, όσες και ο Μπράουν.
-Ο Μάρκο Τοντόροβιτς ήταν συμπαίκτης με τον γκαρντ της Λαμποράλ Κούτσα, Νταβίντ Γέλινικ, στην Μπανταλόνα τη διετία 2010-’12.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ