Preview: Μπαρτσελόνα – Φενέρμπαχτσε

Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στο Palau Blaugrana (06/03, 21:45) και θέλει να δώσει συνέχεια στο αήττητο σερί της στο TOP-16 που ξεκίνησε στις 11/01/2013 και έφτασε αισίως στο 20-0!
Οι δυο ομάδες τίθενται αντιμέτωπες για τέταρτη φορά φέτος ενώ οι ”μπλαουγκράνα” έχουν ρεκόρ 12-1 στις αναμετρήσεις με τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ στη Βαρκελώνη!
Οι Καταλανοί είναι αήττητοι στο TOP-16 φέτος, μετρούν εννέα συνεχόμενες νίκες στην Euroleague και υποδέχονται τη Φενέρ που θέλει να καλύψει το χαμένο έδαφος στον Ε’ όμιλο.
Ενδιαφέροντα στοιχεία
– Η Μπαρτσελόνα έχει εννιά συνεχόμενες νίκες στη φετινή Euroleague, έχει 20 σερί νίκες στο TOP-16 και 28 συνεχόμενες εντός έδρας νίκες στη β’ φάση της διοργάνωσης! Η τελευταία ομάδα που πανηγύρισε νίκη στη Βαρκελώνη σε αγώνα TOP-16 ήταν η Ουνικάχα, το 2006.
– Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Τσάβι Πασκουάλ, έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες των Καταλανών στη Euroleague. Μόνο ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έχει ξεκινήσει βασικός σε όλα τα φετινά παιχνίδια της ”Μπάρτσα”.
– Ο σέντερ της Μπαρτσελόνα, Άντε Τόμιτς, ήταν συμπαίκτης με τους Λούκας Ζόριτς και Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς στην Εθνική Κροατίας που έφτασε ως τα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ 2013. Παράλληλα, οι Τόμιτς και Ζόριτς υπήρξαν συμπαίκτες στην ΚΚ Ζάγκρεμπ.
– Ο Μαρσελίνιο Χουέρτας έκανε σίζον-χάι με 23 πόντους, 4 κλεψίματα, 7 ασίστ και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης ranking, στο 73-76 επί της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ τον περασμένο Ιανουάριο.
– Ο Άλεξ Αμπρίνες ήταν συμπαίκτης του Λούκα Ζόριτς στην Ουνικάχα Μάλαγα, τη σεζόν 2011-’12.
– Από την άλλη πλευρά, ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχει χρησιμοποιήσει 11 διαφορετικούς παίκτες στις βασικές πεντάδες της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.
– Ο Μπο ΜακΚάλεμπ έχει σημειώσει διψήφιο αριθμό πόντων σε εφτά συνεχόμενες συμμετοχές στην Euroleague.
– Ο Λίνας Κλέιζα ήταν συμπαίκτης με τον Κώστα Παπανικολάου στον Ολυμπιακό, τη σεζόν 2009-’10, και τον Τζόι Ντόρσεϊ στους Ράπτορς, τη σεζόν 2010-’11.