ΕΛΛΑΔΑ

Πώς σώθηκε ο Τάκης Κορωναίος

Ο Τάκης Κορωναίος στη συνέντευξη στο SPORT24
Ο Τάκης Κορωναίος στη συνέντευξη στο SPORT24 PHOTO CREDITS: ANDREAS PAPAKONSTANTINOU / TOURETTE PHOTOGRAPHY

Σε συνέχεια της συγκλονιστικής συνέντευξης του Τάκη Κορωναίου ο γιατρός Νίκος Πτώχης επισημαίνει τη σημασία της μερικής αναισθησίας σε περιπτώσεις εγκεφαλικών επεισοδίων.

Συγκλόνισε το πανελλήνιο ο Τάκης Κορωναίος με τη χθεσινή (5/10) εξομολόγηση του στο SPORT 24 που προκάλεσε πάταγο για πολλούς και διαφόρους λόγους...

Υπάρχει και συνέχεια όχι στο αθλητικό σκέλος της, αλλά στο ιατρικό καθώς στη συνέντευξη του παλαίμαχος διεθνής γκαρντ αποκάλυψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες τον τρόπο με τον οποίο πραγματοποιήθηκε η επέμβαση, μόλις υπέστη το εγκεφαλικό επεισόδιο, στις 26 Μαρτίου στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".

Το γεγονός ότι επελέγη η τοπική και όχι η γενική αναισθησία εδράζεται σε μια πρωτοποριακή μέθοδο, η οποία εφαρμόζεται στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" από τον εξειδικευμένο Επεμβατικό Ακτινολόγο Νίκο Πτώχη και τους συνεργάτες του.

"Πρόκειται για μια καινοτομία που όντως είναι τρομερά πρωτοποριακή" εξήγησε στο SPORT24 o κ. Πτώχης. "Βρισκόμουν για αρκετά χρόνια στις ΗΠΑ και στην Αυστρία όπου την εφαρμόσαμε και από το 2017 παγιώθηκε και στην Ελλάδα, διότι σε τέτοιες περιπτώσεις όντως ο χρόνος μετράει πολύ και είναι πολύτιμος για να σωθεί ο ασθενής. Ηδη έχουμε περισσότερα από εκατό τέτοια περιστατικά στα οποία εφαρμόσθηκε η μερική αναισθησία, με πολύ καλά αποτελέσματα".

Ευκαιρίας δοθείσης ο Τάκης Κορωναίος θέλησε να ευχαριστήσει δημοσίως τον κ. Πτώχη και τους συνεργάτες του στο νοσοκομείο "Γεννηματάς".

"Τους ευγνωμονώ διότι χάρη στις προσπάθειες τους και σε αυτή την πρωτοποριακή μέθοδο είμαι ζωντανός και μπορώ να περπατάω. Το γεγονός ότι όλη η επέμβαση έγινε με τοπική αναισθησία είναι πραγματικά ένα θαύμα και απ΄ ό,τι μου εξήγησαν πρόκειται για την πλέον ενδεδειγμένη λύση ώστε να υπάρχει η καλύτερη δυνατή έκβαση για τον ασθενή".

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ