Πόποβιτς: “Παίξαμε καλή άμυνα”

Ο Μάρκο Πόποβιτς που "σκότωσε" τον Ολυμπιακό με τους 16 πόντους του, την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ μίλησε για τη μεγάλη νίκη της Ζαλγκίρις τονίζοντας πως κρίθηκε στην άμυνα
Η Ζαλγκίρις επέβαλε πλήρως το ρυθμό της στο β’ ημίχρονο του αγώνα της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό κι έτσι κατάφερε να περάσει αλώβητη από το ΣΕΦ, παίρνοντας την τρίτη της νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια.
Στις δηλώσεις του, ο Μάρκο Πόποβιτς τόνισε πως ήταν καθοριστικό το γεγονός ότι οι Λιθουανοί περιόρισαν τον Σπανούλη κι έτσι έφτασαν στη νίκη.
“Η άμυνα έπαιξε καθοριστικό ρόλο για τη νίκη. Επίσης η ομάδα έδειξε δυνατό χαρακτήρα. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχτήκαμε μόνο 20 πόντους και αυτό μας επέτρεψε να παίξουμε καλά και στην επίθεση”, δήλωσε ο Κροάτης γκαρντ και συμπλήρωσε αναφερόμενος στον Βασίλη Σπανούλη:
“Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στη θέση του στην Ευρώπη. Πέρυσι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης στο φάιναλ φορ, αλλά ήμασταν έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουμε. Πολλοί παίκτες παίζαμε με αλληλοκαλύψεις για να τον περιορίσουμε, ανάμεσά τους κι εγώ. Ομως ίσως την καλύτερη δουλειά στο μαρκάρισμά του την έκανε ο Τζάαμπερ οδηγώντας τον Σπανούλη σε λάθη. Συνολικά παίξαμε πολύ καλή άμυνα”.
Σε ερώτηση για την ατομική του απόδοση, σχολίασε: “Στο πρώτο μέρος δεν είχα πολλές ευκαιρίες για σουτ, αλλά στην τρίτη περίοδο βρήκα ρυθμό και κάποια ανοιχτά σουτ. Προσπάθησα να βοηθήσω την ομάδα όπως μπορούσα”.