TEAM USA

Πόποβιτς για την ήττα από την Νιγηρία: "Χαίρομαι που συνέβη, σημαντικό να μάθουμε από αυτή"

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο της Team USA
Ο Γκρεγκ Πόποβιτς στον πάγκο της Team USA Ⓒ 2021 DAVID BECKER/ ASSOCIATED PRESS

Ο Γκρεγκ Πόποβιτς δήλωσε ότι η φιλική ήττα-σοκ της Team USA από την Νιγηρία ενδεχομένως να είναι ό,τι καλύτερο συνέβη στην ομάδα του ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, αρκεί όμως να μάθουν όλοι από αυτή.

Η Νιγηρία σόκαρε την Team USA, αλλά και όλο τον κόσμο, νικώντας με 90-87 τους Αμερικανούς σε φιλικό. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς ωστόσο προτίμησε να δει το ποτήρι μισογεμάτο.

Ο τεχνικός της Team USA μίλησε στα ΜΜΕ μετά τον αγώνα, απέδωσε τα εύσημα στους Νιγηριανούς και τόνισε πως αυτή η ήττα ίσως κάνει καλό στην ομάδα του αν κρατήσει αυτά που πρέπει από το παιχνίδι.

Αναλυτικά ο Πόποβιτς δήλωσε:

Για τον αγώνα: "Η ομάδα της Νιγηρίας έπαιξε πολύ δυνατά, έκανε καλή δουλειά και έβαλε πολλά τρίποντα. Της αξίζουν συγχαρητήρια".

Για το πόσο δυνατή ομάδα είναι η Νιγηρία: "Πρέπει ο κόσμος να δώσει εύσημα στην Νιγηρία. Είναι μία ταλαντούχα ομάδα, όχι απλώς παίκτες που μαζεύτηκαν από τον δρόμο και παίζουν μπάσκετ. Πρέπει να καταλάβετε ότι κάθε χρόνο οι ομάδες γίνονται όλο και καλύτερες και προσθέτουν 2-3 ΝΒΑερς στο ρόστερ. Η Νιγηρία είναι μία ποιοτική ομάδα, από τις πιο αθλητικές και δυναμικές ομάδες και κάνει προπονήσεις εδώ και 3 εβδομάδες".

Για το τι έκρινε το παιχνίδι: Κάναμε τα μισά λάθη από την Νιγηρία και σουτάραμε τριπλάσιες βολές, είχαμε μόλις 6-7 ριμπάουντ, είχαμε ίδιες ασίστ. Την διαφορά την έκαναν τα τρίποντα. Αυτό δεν αλλάζει ότι έπαιξαν πιο δυνατά, αλλά πρέπει να καταλάβουμε γιατί έβαλαν τόσα τρίποντα και τι πρέπει να αλλάξουμε στην άμυνα. Ο κόσμος όμως πρέπει να τους δώσει εύσημα. Δεδομένου ότι είχαμε 4 ημέρες προπονήσεων είμαι ικανοποιημένος με αυτά που είδαμε".

Για το τι σημαίνει αυτή η ήττα για τις ΗΠΑ: "Κατά κάποιο τρόπο χαίρομαι που χάσαμε. Αυτή η ήττα δεν θα σημαίνει τίποτα αν δεν μάθουμε από αυτή. Μπορεί όμως να είναι το πιο σημαντικό που μας συνέβη αν μάθουμε από αυτό. Έχουμε ένα καλό γκρουπ παικτών και θα βρούμε λύση. Δεν νομίζω όμως ότι πρέπει να αντιδράσουμε σαν να ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλώς αξίζουν εύσημα οι αντίπαλοι και πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας".

Για το ποιο ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα της Team USA στο παιχνίδι: "Tα ριμπάουντ ήταν ένα πρόβλημα. Νομίζω ότι μας σκότωσαν εκεί. Σουτάραμε τις τριπλάσιες βολές, αλλά αν δεν πάρεις το ριμπάουντ, δεν βγάλεις άμυνες η αντίπαλη άμυνα οργανώνεται και είναι πιο δύσκολο, κάτι που συνέβη και σε εμάς, αφού δεν είχαμε αιφνιδιασμούς και εύκολα καλάθια. Όταν μας έπαιξαν πιο δυνατά παίζαμε πολύ ένα εναντίον ενός και αυτό δεν θα μας βοηθήσει να τα καταφέρουμε".

Για το τι μπορεί να κρατήσει από το παιχνίδι: "Πιστεύω ότι μπορούμε να κρατήσουμε ότι κάναμε μόλις 7 λάθη, κάτι που με εξέπληξε επειδή μας πίεσαν πολύ για 40 λεπτά. Συνεχίσαμε να στηρίζουμε ο ένας τον άλλο αν και τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Όλοι περιμένουν να νικάμε πάντα, κάτι που μας αυξάνει την πίεση. Κανείς δεν κατηγόρησε κανέναν όμως και αυτό ήταν καλό".

TAGS TEAM USA ΗΠΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ