ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία τέθηκε εκτός διεκδίκησης του Eurobasket 2025, ελπίδες για Κύπρο

Ο Ζούμπκοφ αντιδράει στο παιχνίδι της Ρωσίας με την Αργεντινή
Ο Ζούμπκοφ αντιδράει στο παιχνίδι της Ρωσίας με την Αργεντινή 2019 AP PHOTO/ANDY WONG

Μεταξύ των νέων αποφάσεων που επέβαλε η Εκτελεστική Επιτροπή της FIBA κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της εισβολής των στρατευμάτων στην Ουκρανία, είναι η εξαίρεση της Ομοσπονδίας από τη διεκδίκηση διοργάνωσης του Eurobasket 2025.

Η FIBA έδωσε συνέχεια στις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας, εξαιτίας της στρατιωτικής επέμβασης στην Ουκρανία, αποφασίζοντας να θέσει την Ομοσπονδία εκτός διεκδίκησης του χρίσματος για το Εurobasket 2025.

Η Ρωσία ήταν μεταξύ των έξι χωρών που είχαν καταθέσει αίτημα να φιλοξενήσουν ένα μέρος της διοργάνωσης σε Μόσχα και Περμ. Μεταξύ αυτών και η Κύπρος, για την οποία πλέον οι πιθανότητες να λάβει το χρίσμα για έναν από τους ομίλους αυξήθηκαν. Αντίστοιχα ισχύει για τις Φινλανδία, Λετονία, Ουγγαρία, αλλά και την Ουκρανία που συμπλήρωναν την αρχική 6άδα με φακέλους προς αξιολόγηση.

Επίσης από τη Εκτελεστική Επιτροπή αποφασίστηκε ότι δεν επιτρέπεται η συμμετοχή ρωσικών ομάδων στις διασυλλογικές διοργανώσεις της FIBA Europe μέχρι νεωτέρας, όπως και η συμμετοχή Ρώσων αξιωματούχων, συμπεριλαμβανομένων των εκπροσώπων, των εποπτών, των διαιτητών κλπ για αντίστοιχο διάστημα.

Τούτο σημαίνει ότι τα ευρωπαϊκά κύπελλα της τρέχουσας σεζόν (EuroLeague Women, του EuroCup Women και του FIBA Europe Cup) θα συνεχιστούν δίχως τις εκπροσώπους του ρωσικού μπάσκετ. Στη λίστα όσων αποκλείονται είναι η Εκατερίνμπουργκ, Ντιναμό Κούρσκ, MBA Μόσχας από την EuroLeague γυναικών, η Σάρατοβ Άβτοντορ από το FIBA Europe Cup.

TAGS ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ EUROBASKET ΕΥΡΩΠΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ